מאמרים

איך לבחור את שירותי הבר לאירוע שלכם?

אירוע דורש הפקה ותכנון מוקדם כדי שהכל ידפוק כמו שצריך ולא יחסר דבר, שירותי בר באירועים הם אחד הדברים החשובים לצד האוכל כמובן, ולבר המשקאות יש נוכחות מרשימה ודומיננטית בכל אירוע כאשר האורחים חגים סביבו ונהנים מכל לגימה. 

איזה משקאות מתאימים לאירועים בחורף?

קוקטייל חורף עם בר המשקאות של סאן בר עונת החורף היא ללא ספק עונה קרה לחגוג אירועים ויחד עם זאת יכולה להיות כה מהנה וכה חמימה. סאן בר מספקת לכם מגוון משקאות חמים וטעימים במיוחד לימי החורף הקרים, בר המשקאות שלנו מתאים את עצמו לעונות השנה ובחורף יוצאים מן הקופסא בכדי לפנק אתכם במבחר משקאות חורף קסומים...

איזה אלכוהול כדאי להגיש בחתונה ובאיזה כמויות?

אלכוהול לחתונה הוא אחד הדברים החשובים שיש לקחת בחשבון, בהתחשב בעובדה שהוא משפיע מאד על האנרגיה של האורחים ועל זרימת האירוע בכלללותו. כאשר רוצים לבחור את משקאות האלכוהול לאירוע צריכים לקחת בחשבון כמה דברים חשובים:

טיפים להפקת אירועים עסקיים כנסים ותערוכות

ניהול של חברה גדולה או ארגון זו אף פעם לא משימה קלה ולאורך השנה יש הרבה מאוד משימות שאיתן צריך להתמודד. לכן ברור מדוע גם אתם, כמו כל מנהל אחר של ארגון, חברה או עסק, רוצים לעשות את העבודה שלכם על הצד הטוב ביותר. אחד מהמאפיינים של עסקים גדולים זה שלפחות פעם בשנה הם מפיקים כנסים, אך השאלה היא מה אתם...

בר מתוקים מומלץ לאירועים

   יש לכם אירוע מיוחד בקרוב ואתם רוצים שהוא יהיה מוצלח ביותר? אם כך, אנחנו ממליצים לכם לחשוב, בין היתר, מה בדיוק תגישו בו. זה נכון שתוכלו להגיש אוכל טוב ואלכוהול מוצלח, אך מה עם בר מתוקים לאירועים? בר מתוקים זה מסוג אותם הדברים שכל האורחים שלכם יתלהבו מהם כך שלא כדאי יהיה לוותר על האפשרות...

וויסקי מהו??

ויסקי (Whisky בסקוטלנד ובקנדה או Whiskey באירלנד ובארצות הברית) הוא משקה חריף נפוץ, המופק על ידי זיקוק סוגים שונים של דגנים אשר עברו תהליך הלתתה (תהליך בו מאפשרים לזרעי הדגן לנבוט ואז מייבשים אותם בחום גבוה ומפסיקים את הנביטה). לאחר הזיקוק, מיושן הנוזל בחביות עץ אלון לפרק זמן משתנה. אחוז האלכוהול ברוב מותגי הוויסקי עומד על 40. צריכת ויסקי, בדומה לצריכת משקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים התנהגותיים זמניים, ובכללם תחושה של התרוממות, שחרור ונינוחות וקירוב חברתי, אך גם פגיעה בשיקול הדעת והאטה משמעותית של זמן התגובה, ועלולה להוביל לשכרות. ריכוז האלכוהול הגבוה יחסית בוויסקי גורם לכך שהשפעתו זו ניכרת כבר בעקבות צריכת כמות קטנה ממנו: כמות האלכוהול בכוסית קטנה של ויסקי (30 מ"ל) זהה לכמות האלכוהול בפחית בירה (330 מ"ל) או בחצי כוס יין (100 מ"ל). נהוג לשתות ויסקי בכוסות מיוחדות, לעתים בתוספת של מעט קרח.

וודקה מהי??

וודקה (מרוסית: Bодка) הוא משקה חריף חסר צבע ממשפחת המשקאות הלבנים, המופק באמצעות התססה, זיקוק של דגנים או של סלק. מלבד כמויות זניחות של חומרי ריח, וודקה מכילה בעיקר מים ואלכוהול (אתנול). כמות האתנול בוודקה נעה בין 35% ל-70% מהנפח, ובדרך כלל הכמות היא 40%. וודקה היא משקה עתיר אלכוהול, לכן השפעת המשקה על האדם ניכרת כבר לאחר שתייה של כמות מעטה. עיקר תפוצתה של הוודקה ברוסיה, במדינות מזרח אירופה ובסקנדינביה, ורוב מקרי האלכוהוליזם במדינות אלו מקורם בשתיית וודקה. לוודקה מגוון השפעות בריאותיות, מזיקות ברובן, שמשקלן תלוי בעיקר במינון המשקה ובגיל השותה. שתיית וודקה עשויה לגרום גם לתחושה של התרוממות, שחרור ונינוחות וכן קירוב חברתי. במדינות שבהן נפוצה שתיית וודקה, יש למשקה תפקיד חברתי מרכזי. במדינות אלו, שבהן שתיית יין פחות מקובלת, נהוג ללוות את הארוחה בוודקה, ונהוג להגיש וודקה בעת קבלת אורחים.

טקילה מהי??

טֶקילה היא משקה אלכוהולי חזק ממשפחת המשקאות הלבנים המיוצר אך ורק באזורים ספציפיים בחמש מדינות שבמקסיקו, בעיקר בסביבות העיר טקילה, במדינת חאליסקו שבמקסיקו. הטקילה מיוצרת מהליבה של שיח מדברי הנקרא אגבה כחולה (שם מדעי Agave tequilana) הנפוץ במקסיקו (הוא אינו סוג של קקטוס). המותג טקילה הינו בשליטת הממשלה המקסיקנית. כדי לייצר טקילה יש לעמוד בסט תקנות מפורט הנאכף על ידי מועצת ויסות הטקילה המקסיקנית. כדי שמשקה יורשה לשאת את השם טקילה, עליו לעמוד בתנאים רבים. התנאים הבולטים הם: על המשקה להיות מיוצר במקסיקו, באזור המורשה לייצר טקילה, עליו להיות מיוצר מלפחות 51% אגבה כחולה, על הבקבוק צריכה להופיע חותמת רשמית המכילה את מספור המזקקה, אחוז האלכוהול במשקה צריך לנוע בין 35% ל-55% אלכוהול (רמת האלכוהול הנפוצה בטקילה הינה 38%-40%). מזקל הוא משקה אלכוהולי הדומה לטקילה, אולם הוא יכול להכיל סוגים שונים של אגווה במינונים שונים. לעתים המזקל מבוקבק עם זחל עש , התוקף את צמח האגבה. הזחל בפי העם תולעת (גוֹזָנוֹ בספרדית). בעת הכנת מזקל קולים את ליבת האגווה, ולכן טעמו של המזקל הוא מעושן.

רום מהו??

רום הוא משקה אלכוהולי חזק המופק מתוצרי לוואי של קנה הסוכר, כגון דבשה ומיץ קנה הסוכר, בתהליך של תסיסה וזיקוק. לרום ריח עז אופייני וטעם מתקתק במקצת, עם תכולת אלכוהול גבוהה (40% ברום סטנדרטי). מרבית הרום מיוצר בארצות הים הקריבי ובשפך הנהר דמררה בדרום אמריקה. ארצות אחרות בהן רום מיוצר הן אוסטרליה, הודו ומושבות צרפתיות לשעבר באוקיינוס ההודי. קיימים מספר סוגי רום: רום בהיר משמש לשתייה (ישירות, או על קרח) ועירבוב קוקטיילים. רום זהוב ורום כהה משמשים לבישול, כמו גם לעירבוב קוקטיילים. לרום ישנה חשיבות דתית ותרבותית בארצות האגן הקריבי ודרום אמריקה. שימוש ברום נפוץ במסורת הדתית של דת הסנטריה , ודתות קריביות אחרות. בנוסף, לרום ישנו קשר ארוך יומין לצי הבריטי אשר מלחיו היו שותים אותו נקי או מעורבב במים חמים ("גרוג" באנגלית Grog) ולנושאים כגון פיראטים וסחר עבדים. הרום היה אחד ממוצרי הסחר העיקריים שאמריקה סיפקה ל"עולם הישן" (אירופה), ועל רקע הסחר וייצור הרום התרחשו מאורעות כגון המהפכה האמריקנית.

ג'ין מהו??

ג'ין (אנגלית: Gin) הוא משקה אלכוהולי חסר צבע ממשפחת המשקאות הלבנים המופק באמצעות התססה וזיקוק של דגנים. אין יודעים בוודאות מי יצר לראשונה את הג'ין (בדומה למרבית המשקאות האלכוהוליים), אך יש המשערים כי נוצר לראשונה על ידי הרופא והמדען (כימאי, פיזיולוג ואנטומאי) פרנציסקוס סילביוס מהולנד. הג'ין הוא פיתוח של משקה ההולנדי עתיק יומין בשם "חנייבר" או "ינייבר" (ערער), אשר טעמו העיקרי הוא כטעם הערער, ממנו מופק המשקה. עדיין ניתן להשיג חנייבר בבקבוקי חרס מסורתיים, אפילו בארץ. השם "ג'ין" הינו שיבוש אנגלי של השם ההולנדי "חנייבר".

ליקר מהו??

ליקר הוא משקה אלכוהולי חזק ומתוק, המבוסס לרוב על תזקיק אלכוהולי המתובל בחומרים מגוונים כגון: פירות, אגוזים, תבלינים, דבש, שמנת ושוקולד. ליקר מכיל לרוב בין 15% ל-55% אלכוהול. הליקרים כמעט תמיד אינם מיושנים, אם כי הם יכולים לעבור תקופת חיתון מסוימת כדי לאפשר לטעמים להתמזג. המילה ליקר מגיעה מהמילה הלטינית 'liquifacere' שפרושה "להתמוסס" ומתייחסת להתמוססות חומרי הטעם במשקה. בחלק מהארצות (ביחוד בארצות הברית) מכונים הליקרים בשם "קורדיאל" (Cordial).

אתנול מרכיב עיקרי במשקה שלנו...

אתנול (באנגלית: Ethanol) הוא תרכובת אורגנית ממשפחת הכוהלים, שנוסחתה CH3CH2OH. זהו הכוהל הפשוט ביותר לאחר מתנול. אתנול מצוי בכל המשקאות החריפים, והוא זה שמקנה להם את השפעתם הפיזיולוגית על גוף האדם. הדומיננטיות הרבה של האתנול בקרב משפחת הכוהלים, וכן ההשפעה הרבה של המשקאות החריפים על התרבות האנושית, הביאו לכך שבשפת היום-יום מכונה האתנול כוהל או אלכוהול, כמייצג הראשי של המשפחה כולה (הכוללת אלפי תרכובות אחרות). בעבר היה שמו הכימי של האתנול כוהל אתילי או אתיל אלכוהול. בנוסף לשימושו בייצור משקאות חריפים, קיימים לאתנול שימושים רבים אחרים, בעיקר כחומר מוצא של מאות תרכובות בתעשייה הכימית, וכן כחומר חיטוי. תערובת של בנזין עם אתנול משמשת במספר ארצות כתחליף לבנזין רגיל. כיום ישנם ברחבי העולם מפעלים המיצרים אתנול מתירס, קנה סוכר וגידולים עתירי פחמימות אחרים. הדלק בברזיל מורכב מ 25 אחוזי אתנול המופק ממטעי קנה הסוכר באגן האמזונאס. אתנול נחשב לדלק "ירוק" הודות לעובדה שפחות פחמן דו חמצני מגיע לאטמוספירה בייצורו בהשוואה לנפט. על מנת לייצר אתנול יש לגדל תחילה תירס, קנה סוכר או גידולים אחרים, ובמהלך תהליך הפוטוסינתזה נקלט בצמחים פחמן דו חמצני וריכוזו קטן באטמוספירה. לאחר מכן יש להפיק מהצמחים סוכרים פשוטים (חד סוכרים כגון גלוקוז ופרוקטוז) ולבסוף להפוך את הסוכרים לאתנול באמצעות התססה עם שמרים או תהליכים כימיים אחרים. כמות הפחמן הדו חמצני המשתחררת בעת שריפת אתנול דומה לזו שמשתחררת בעת שריפת בנזין. אחד היתרונות של תערובת האתנול בנזין הוא שאתנול הוא משאב אנרגיה מתחדשת: ניתן להפיק אתנול מצמחים שונים בכל שטח קרקע פוריה, ואילו עתודות הדלק המאובן (נפט ופחם) הולכות ומתדלדלות ולפי הערכות כיום תוך כ 40 שנה הן תגמרנה. חיסרון של התערובת הוא העובדה שתכולת האנרגיה של אתנול נמוכה מעט מזו של בנזין, ומשמעות הדבר היא שהרכב עובר עם מיכל תערובת מרחק קטן מזה שיעבור עם מיכל בנזין רגיל.

השכרות מהי למעשה??

המבדיל משקאות המכילים אלכוהול משאר המשקאות הוא, שהם משכרים, כלומר, גורמים לשינויים במצב הרוח וההתנהגות של האדם מבחינה פיזיולוגית. שתיית אלכוהול גורמת להעלאה במצב רוח, השתחררות מלחצים נפשיים, הרגשה של קלילות, קלות ראש וערפול חושים, עלייה בביטחון העצמי, שחרור וירידה בעכבות ולהרגשה כללית נינוחה של רצון לשמוח ולחגוג. שתייה רבה עלולה להביא את האדם לידי השתטות והתנהגות פרועה; שתייה מוגזמת עלולה לגרום לאיבוד שליטה עצמית ושיקול הדעת, לאיבוד שווי המשקל ולהרגשה פיזית ונפשית רעה, המתבטאת בסחרחורות, כאבי ראש, בחילות, הקאות ובעקבות כל אלה, מטבע הדברים, גם דיכאון. בנוסף לרוב, אם אדם שיכור מקיא, הרגשתו משתפרת מיד לאחר מכן, כיוון שבהקאה נפלטים מהגוף עודפי האלכוהול. אם אדם הולך לישון בעודו שיכור, ההרגשה הרעה עלולה להופיע או להתחזק לכשיתעורר. תופעה זו נקראת חמרמורת (הנגאובר). השפעת האלכוהול משתנה ממשקה למשקה ומאדם לאדם. לבירה, למשל, יש נטייה לגרום לעייפות, בעוד למשקאות אחרים יש תכונות מעוררות. כמו כן, אדם מבוגר ושמן צריך לשתות כמות הרבה יותר גדולה כדי להשתכר, מאשר ילד או אדם רזה. השפעת האלכוהול עשויה להיות חזקה יותר ומזיקה יותר כאשר הוא נצרך לאחר שהצורך לא אכל במשך מספר שעות והוא אינו שבע. לעומת זאת, אכילת ארוחה משביעה ועשירה בשומן בטרם צריכת האלכוהול (או במקביל אליו) עשויה לרכך את השפעת האלכוהול ולצמצם עד לרמה אפסית את השפעות ההשתכרות. כמו כן, אכילת מאכלים שומניים או שתיית קפה לאחר ההשתכרות עשויות לשפר את ההרגשה ולהחזיר את העירנות. על ההשפעה החיובית שיש לאלכוהול על מצב הרוח מעיד ספר תהלים: "ויין ישמח לבב-אנוש" (תהלים ק"ד ט"ו). עם זאת, על איבוד שיקול הדעת בעקבות שתיית אלכוהול, נאמר "נכנס יין – יצא סוד".

אלכוהול מאיפה הכל התחיל??

שתיית משקאות חריפים הייתה מנהג מקובל בקרב עמים רבים עוד בעת העתיקה. עפ"י התנ"ך, האדם הראשון שמתועדת שכרותו היה נח: "ויחל נח איש אדמה וייטע כרם ויישת מן היין וישכר" (בראשית ט' י"ח). עדויות לשתיית יין במזרח הקדום יש בשפע במקרא, בציורי קיר ותבליטים מצריים, וכן בשרידי מתקנים שנתגלו בארץ ישראל, ואשר שימשו בייצור יין. כדי חרס עבור יין, המעידים על ייצורו של משקה זה נמצאו בגאורגיה (מתוארכים כבני 8000 שנה), בהרי זגארוס שבאיראן (מתוארכים כבני 7400 שנה) ובבבל (מתוארכים כבני 5500 שנה). השרידים הקדומים ביותר של משקה חריף עצמו נמצאו בכד יין מצרי עתיק. ליין היה תפקיד חשוב בחיים הפולחניים במצרים העתיקה. ציורים המתארים ייצור יין נמצאו על קירותיהם של קברי הפרעונים וברשימת המנחות שהוגשו למת נמצאו כדי יין. העברים הקדמונים נהגו לשתות יין בעת שמחה, אך גם השתמשו בו בטקסים דתיים: בימי בית המקדש היין היה ננסך על גבי המזבח בשעת הקרבת הקורבנות. על כן היין מתואר בתנ"ך כמשקה "המשמח אלוהים ואנשים" (שופטים ט י"ג). גם היוונים והרומאים אהבו לשתות יין, ואף סגדו לאל מיוחד אשר היה אחראי על משקה זה: דיוניסוס (בגרסה הרומית: בכחוס), אשר פולחנו (חגיגות הדיוניסיה) עורר התלהבות גדולה ואורגיות המוניות ("בכחנליות"). גם השבטים הגרמאנים מפורסמים בשל תרבות השתייה הענפה שלהם, הם ירשו את הבירה מן התרבות הרומאית-ביזנטית והיא הפכה למשקה מקובל בטקסים דתיים. עוד עדות לאלכוהול בתרבות השבטים הגרמאנים היא הקוניאק הצרפתי שהתפתח ממשקה אלכוהולי של השבט האוסטרו-גותי. עפ"י ממצאים ארכאולוגיים, עמים רבים במקומות שונים בעולם נהגו להכין ולשתות משקה חריף בשם מי דבש, העשוי מדילול דבש במים או במיצי פירות. על העמים אשר נהגו לשתות משקה זה יש למנות את המצרים, היוונים, הרומאים, האינקה, האצטקים ובראש ובראשונה- הויקינגים. את המשקה היה נהוג לשתות במיוחד בחגים ובפסטיבלים מיוחדים. לדבש, ובהקשר לו, למשקה מי הדבש יוחסו תכונות כשל מעורר תשוקה, ובימים קדומים יוחסו לשותים מן המשקה תכונות כמו חוכמה, אומץ וכוח, וכן יכולת פוריות גבוהה במיוחד.

האלכוהול בדתות שונות...

יהדות: בדת היהודית, היין נחשב למשקה חגיגי, ושתייתו נהוגה לשם ציונם של ימים קדושים ולשם חגיגתם של אירועים משמחים. היין הוא המשקה היחיד אשר זכה לברכה פרטית משלו: "ברוך אתה ה' אלקינו מלך העולם, בורא פרי הגפן". ברכה זו יש לומר לפני שתיית היין. ואם מביאים יין יותר משובח מהקודם אף מברכים: "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם הטוב והמיטיב". היין הוא מצרך הכרחי לשם קיומם של החגים והטקסים היהודיים: בערב שבת יש לשתות כוסית יין בטקס הנקרא קידוש, הבא לציין את כניסתו של היום הקדוש. גם במוצאי שבת יש לשתות כוסית יין בטקס הנקרא הבדלה, המבדיל בין היום הקדוש היוצא ליום החול הנכנס. בליל הסדר יש לשתות ארבע כוסות יין, ואילו בפורים אף נהוג לשתות לשוכרה עד למצב שבו לא מבחינים "בין ארור המן לברוך מרדכי". גם באירועים משפחתיים, כגון נישואין וברית מילה יש לשתות יין. יחסה החיובי של היהדות ליין הגיעה לידי כך, שנאמר "אין אומרין שירה אלא על יין". התלמוד הבבלי אף מרחיק לכת ומעמיד את השמחה האמיתית דווקא על כזו הנובעת משתיית יין: "אין שמחה אלא בבשר ויין". למרות כל זאת, מזהירה הדת היהודית מפני שתייה מוגזמת: "אל-תהי בסבאי-יין" (משלי כ"ג כ) ו"אין לך דבר שמביא יללה לאדם אלא יין" (סנהדרין, ע). אמנם, שניים מהצדיקים בתנ"ך, נח ולוט, נודעו בשכרותם הרבה (מכאן הביטוי "שיכור כלוט"), אך הפרשנות המקובלת אומרת כי ההשתכרות המוגזמת הייתה להם לנפילה מוסרית שהכתימה את צדיקותם. על דרך הלצה נהוג לומר ע"פ רש"י מפרשת נח - "יי"ש (=יין שרף. כינוי למשקאות חריפים בארצות אירופה) מרבותינו - דורשים אותו לשבח, ויי"ש דורשים אותו לגנאי". פירוש: קבלת משקה מהאדמו"ר או הרב - זהו מנהג משובח; אולם סתם שתייה ללא מטרה תורנית הינה מגונה.

נזקי האלכוהול כיצד הם משפיעים עלינו??

לצד אופייה החגיגי, יש גם חסרונות לשתיית משקאות חריפים, בתחום החברתי, בתחום הנפשי ובתחום הבריאותי. שתיית משקאות חריפים במינון נמוך אינה מזיקה, ואף מומלץ לשתות כוסית אחת ביום של יין אדום. אף-על-פי-כן, שתייה מופרזת עלולה לגרום לנזקים רבים.

בירה מהי??

היסטוריה, מרכיבים וסוגי בירה

בירה הוא שם המתאר מספר משקאות חריפים שונים המיוצרים בתהליך של תסיסה, בדרך כלל של שעורה או דגנים אחרים. תהליך ייצור הבירה (וגם של משקאות אלכוהוליים אחרים) נקרא בישול (מכאן הביטוי מבשלות בירה). בירה יוצרה לראשונה לפני 6,000 שנים לפחות, במספר תרבויות עתיקות ששכנו במזרח התיכון, כמו מצרים העתיקה ומסופוטמיה. מקור המילה בירה אינו ברור, אך ככל הנראה מקור המילה במילה הלטינית biber, משקה או שיקוי. מכיוון שהמרכיבים לבירה שונים ממקום למקום ובתרבויות שונות, כך גם המאפיינים של התוצר הסופי, כמו טעם, ריח וצבע משתנים.

ההיסטוריה של הבירה...

הבירות הראשונות יוצרו לפני אלפי שנים. ישנן השערות שהבירות הראשונות יוצרו בטעות, כאשר דגנים שהושארו באיחסון הפכו לבליל דייסתי. אחד המקורות הראשונים נמצא בתנ"ך, כאשר בסיפור יוסף מסופר על כליאתו של שר המשקים של מלך מצרים (בראשית מ') - כנראה מי שהיה אחראי על מבשלות הבירה והיינות של המלך. בממצאים מן האלף הרביעי לפני הספירה מוזכרים 15 סוגי בירה שונים. בארצות מסוימות הבירה אף הוצעה כמנחה לאלים המקומיים. היוונים והרומאים הקדמונים למדו גם הם את סוד הכנת הבירה והיא נזכרת בכתבי פליניוס ואחרים. השבטים הברברים באירופה הכינו בירה משעורה וחיטה והשתמשו בדבש כתבלין.

כיצד לזהות וודקה מזויפת?

לאור הזיופים הרבים, צוות האתר רוצה ליידע אתכם גולשים יקרים כיצד תוכלו להבדיל בין בקבוק פינלנדיה מקורי למזויף.

אלכוהול כשר

רוב האירועים (חתונה, חינה, בר מצווה, בת מצווה וכו') דורשים היום אלכוהול כשר. אז החלטנו לשבור את הראש בשבילכם ולספק לכם רשימה של רוב מותגי האלכוהול הכשרים כדי שיהיה לכם את האירוע המושלם.

משחקי אלכוהול

משחקי אלכוהול הם בהחלט אלמנטים שיכולים לשדרג את המסיבה ביתית בכמה רמות. פתאום אתם יכולים לגלות על חברים שלכם כל מיני נתונים שלא ידעתם בעבר ובנוסף זה מבטיח ערב חוויתי ובלתי נשכח. אז החלטנו לספר לכם על חמישה משחקים שאנחנו מכירים!

10 הדברות לבר ביתי: משקאות

הבר בנויי, הכוסות במקומן ועכשיו רוצים לאייש את הבר הביתי שלכם במשקאות אלכוהול שיתאימו לכם ולאורחים שלכם ולא יודעים איך להתחיל? הנה לכם 10 הדברות למשקאות בבר ביתי מצוייד ומוכן לכל פעולה.