אלכוהול - תוצאות חיפוש

בירה מהי??

בירה הוא שם המתאר מספר משקאות חריפים שונים המיוצרים בתהליך של תסיסה, בדרך כלל של שעורה או דגנים אחרים. תהליך ייצור הבירה (וגם של משקאות אלכוהוליים אחרים) נקרא בישול (מכאן הביטוי מבשלות בירה). בירה יוצרה לראשונה לפני 6,000 שנים לפחות, במספר תרבויות עתיקות ששכנו במזרח התיכון, כמו מצרים העתיקה ומסופוטמיה. מקור המילה בירה אינו ברור, אך ככל הנראה מקור המילה במילה הלטינית biber, משקה או שיקוי. מכיוון...

גינס - GUINNESS

גינס היא סוג של בירה כהה ("פורטר") המבושלת במבשלת סנט ג'יימס גייט בדבלין, אירלנד, על ידי חברת ארתור גינס הבן ושות', החל משנת 1759. כיום הבירה מבושלת גם על ידי זכיינים בארצות אחרות, אך מבקרים רבים טוענים כי במקרים אלו טעמה שונה. בירת גינס זמינה במספר סוגים : בירה גינס סטאוט מהחבית ("דראפט"). בירה גינס בבקבוק, הכוללת מנגנון פיזור גזים[1] (פטנט רשום) המדמה את טעם הבירה מהחבית. בירה גינס...

סוודקה - SVEDKA

איסבקו, חברה ישראלית למשקאות בע"מ , מציגה את מותג הוודקה העולמי, "סוודקה". וודקה סוודקה מיוצרת בשוודיה, והינה וודקה חדשה יחסית בשוק הוודקות העולמי (בת 8 שנים בלבד, ובארץ 3 שנים). למרות שוודקה "סוודקה" חדשה יחסית בשוק, היא נחשבת לאחת הוודקות המובילות והאיכותיות בעולם בתחום, ואף דורגה כמותג מוביל בארצות הברית על ידי המגזין המקצועי והיוקרתי ביותר - Market Watch . בנוסף להצלחתה בכל רחבי ארצות הברית...

בנדיקטין - BENEDICTINE

בנדיקטין - ליקר על בסיס ברנדי המיוצר בצרפת מ-27 סוגי צמחים. הליקר מבוסס על אלכוהול נייטרלי שמופק מסוכר סלק, ובו מושרים עשבי התיבול השונים. כמו כן, הוא מיושן במשך מספר שנים בחביות עץ אלון. משך הכנת כל בקבוק הוא 7 שנים. ההיסטוריה של משקה הבנדיקטין החלה במהלך תקופת הרנסאנס כאשר נזיר בנדיקטיני יצר משקה המורכב מתערובת של 27 צמחים ותבלינים מארבעת קצוות העולם. המשקה הפך לפופולרי מאוד בחצר המלך ועד מהרה...

אריסטוקרט - ARISTOCRAT

אריסטוקרט זוהי וודקה המיוצרת בקנטאקי בארה"ב. זוהי וודקה המיוצרת מ- 100% דגנים ומכילה 40% אלכוהול.

הוגרדן - HOEGAARDEN

הוגרדן (Hoegaarden) היא בירה בלגית ידועה שמה שמייחד אותה הוא ארומה מעניינת שקשה להגדירה על הכתב. ארומה זו מזכירה לי קצת קינמון, אחרים אמרו לי שהיא מזכירה להם ריח פירות. ארומה זו מצויה בכל סוגי הבירה של הוגרדן. אדם וחוה היא אחד מני רבות מסוגי הבירה של הוגרדן. יש בה 8.8% אלכוהול, צבעה כהה ועל הבקבוק מתנוסס ציור של אדם וחוה טועמים מהפרי האסור.

קלואה - KAHLUA

קלואה הוא ליקר קפה, שמוצאו במקסיקו. הליקר מכיל לרוב 26.5 אחוז אלכוהול והוא מופק מזן הקפה ערביקה. בקבוק הליקר חום כהה ועליו תווית צהובה וכיתוב בצבע אדום. הליקר משמש כדיז'סטיף עם או בלי קרח וכן בקוקטיילים רבים ובעיקר קוקטיילי שמנת. פולי הקפה נקראים "פולי ההר הכחול", ומקורם באפריקה.

ג'יי בי - JB

וויסקי סקוטי מסוג בלנדד מבית קנוקנדו (Knockando). ההיסטוריה של הוויסקי הזה הולכת אחורה עד סוחר היין האיטלקי ג'קומו ג'וסטריני, שהגיע ללונדון ב- 1749 בעקבות אהבה לזמרת אופרה אנגליה. הוא הביא איתו מבולוניה כמה מרשמים למשקאות אלכוהוליים שונים, אותם רקח דודו, שהיה מזקק משקאות. ג'וסטריני מצא שותף שאיתו הקים עסק למסחר משקאות בלונדון, אדם בשם ג'ונסון. מאוחר יותר, בשנת 1760, הוא חזר...

אמרולה - AMARULA

אמרולה הוא פרי עסיסי ממנו מכינים מאכלים רבים. את הסגולות האלכוהוליות שלו גילו לאחר שפילים שאכלו את הפירות שנפלו לקרקע והחלו לתסוס,התהלכו שיכורים בג'ונגל. לפי האגדה, בני המזל האוכלים מהפרי אמורים להחלים ממיחושים למיניהם. ליהנות מפוריות רבה ואף לזכות בנישואים מוצלחים. המשקה דומה מאוד לאייריש קרים, אך טעמו פירותי יותר. צורת הגשה : בכוס אולדפאשן בתוספת קרח או קר ישירות מהמקרר אך כתוספת לקפה.

אולד בריסטר -OLD BARRISTER

בלנדד סקוטש וויסקי, 40% אלכוהול. מקום ייצור: סקוטלנד. רקע: מיוצר ע"י אחת מחברות הוויסקי הגדולות והאיכותיות ביותר בסקוטלנד. תהליך הייצור: מיוצר מבלנד של מספר סוגי וויסקי המגיעים מכל רחבי סקוטלנד, שעברו תהליך התיישנות של 3 שנים בחביות עץ, וביחד משתלבים לוויסקי מעט כהה בצבעו עם טעמי מאלט מודגשים. איך שותים: נקי בכוס שוט, בכוס וויסקי, עם קרח, כבסיס לקוקטיילים

אפטר שוק הדרים - AFTER SHOCK

הלא הוא האפטרשוק.האפטרשוק המקורי הנו ליקר קינמון המיוצר בארה"ב ומכיל 40% אלכוהול. ייחודיותו של משקה זה הנה שלאחר לגימתו נוצרת הרגשת חום רב בגרון ולאחר נשימה קלה הרגשת קור רב בגרון, ומכאן שמו – "אפטר שוק". צבעו אדום, וגם אותו נשתה קפוא ובלגימה אחת. בנוסף, ישנם עוד 2 טעמים למשקה זה – הכחול בטעם הדרים והירוק בטעם מנטה, אולם הקינמון הוא המומלץ, וגם המפורסם והנפוץ יותר.

דורנגו סילבר - DORANGO SILVER

טֶקילה (Tequila) היא משקה אלכוהולי חזק ממשפחת המשקאות הלבנים המיוצר אך ורק באזורים ספציפיים בחמש מדינות שבמקסיקו, בעיקר בסביבות העיר טקילה, במדינת חאליסקו שבמקסיקו. הטקילה מיוצרת מהליבה של שיח אגבה מדברי, הנקרא אגבה כחולה (שם מדעי Agave tequilana)[1] והנפוץ במקסיקו (הוא אינו סוג של קקטוס). המותג טקילה נתון בשליטת הממשלה המקסיקנית. כדי לייצר טקילה יש לעמוד בסט תקנות מפורט הנאכף על ידי מועצת ויסות...