בקבוק - תוצאות חיפוש

טולמור דיו - TULLAMORE DEW

טולמור דיו הינו ויסקי בלנדד אירי מהטובים והנפוצים ביותר בעולם. הויסקי זוקק לראשונה בשנת 1829 בעיירה הקטנה טולמור שבמחוז אופלי (Offaly) במרכזה של אירלנד. המילה Dew בשם מקורה בראשי תיבות של אחד הבעלים הראשונים: Daniel Edmond Williams. מדי שנה נמכרים למעלה מ- 2.5 מליון בקבוקים ביותר מ- 80 מדינות שונות. מייקל ג'קסון, מבקר הוויסקי הנודע אף כינה אותו "הוויסקי האירי המעודן והאנין מכולם". הבלנד...

טנקרי - TANQUERAY

צ'ארלס טנקרי החל לזקק את הג'ין שלו בפינסבורי שמצפון ללונדון כבר ב-1830, ממש בשנה שבה המציא איניס קופי האירי את שיטת הזיקוק המתמשך, שנקראת עד היום קופי סטיל או שיטת קופי. טנקרי הקפיד, כמו אלכסנדר גורדון מהגורדונ'ס ג'ין - על יצור ג'ין טהור יבש ומיוחד לאותה תקופה. לאחר כמה שנים של נסיונות מצא טנקרי את נוסחת העשבים הסודית שלו והחל ליצר ג'ין משובח. היצוא הראשון של הג'ין...

טקילה מהי??

טֶקילה היא משקה אלכוהולי חזק ממשפחת המשקאות הלבנים המיוצר אך ורק באזורים ספציפיים בחמש מדינות שבמקסיקו, בעיקר בסביבות העיר טקילה, במדינת חאליסקו שבמקסיקו. הטקילה מיוצרת מהליבה של שיח מדברי הנקרא אגבה כחולה (שם מדעי Agave tequilana) הנפוץ במקסיקו (הוא אינו סוג של קקטוס). המותג טקילה הינו בשליטת הממשלה המקסיקנית. כדי לייצר טקילה יש לעמוד בסט תקנות מפורט הנאכף על ידי מועצת ויסות הטקילה המקסיקנית....

ייגרטרום - JAGERTRAUM

הייגרטרום הינו מתחרה של הייגרמייסטר הגרמני יתרונו הוא שיש עליו חותמת כשרות וניתן להשתמש בו באירועים בארץ. לעומת הייגרמייסטר שאיתו יש בעית כשרות כלשהי, הייגרטרום דומה נורא בטעמו לייגרמייסטר המקורי אך פחות איכותי ומרקם יותר סמיך ותרופתי המתכון הסודי של הייגרמיסטר הומצא כבר בשנת 1934 על ידי קורט מאסט. המתכון המדויק של רקיחת הייגרמיסטר מפורסם באתר- www.patet.com. נראה לכם באמת, יה פאתטים? המתכון נשאר...

יין מחומם - קוקטייל חורף

שכנינו האירופים, מעצם היותם אומות עם היסטוריה אלכוהולית מוקדמת יותר משלנו, שלא לדבר על מזג אויר מתאים, יודעים לנצל את האלכוהול בצורה מדהימה ולהתאים את אותם המרכיבים לאירועים, עונות ומצבים שונים. לדוגמא: במסעדות בספרד בקיץ תמיד יציעו סנגרייה קרירה (קוקטייל פירות על בסיס יין) ולעומת זאת בחורף, יחממו את אותו היין אם גם יתבלו אותו אחרת. רכיבים : בקבוק יין אדום יבש חם (מומלץ לחמם בסיר על אש נמוכה ללא...

כיצד לזהות וודקה מזויפת?

לאור הזיופים הרבים, צוות האתר רוצה ליידע אתכם גולשים יקרים כיצד תוכלו להבדיל בין בקבוק פינלנדיה מקורי למזויף.

ליקר Y CHILLI LIQUER - Y

ליקר מיוחד שמצריך קיבה חזקה לשתות אותו. ואסור כמובן לשכוח את המשפט המדהים אשר מודפס על הבקבוק. "Made in hell, served in heaven ", פשוט מדהים. אני כמובן מדבר על ליקר WHY, למי שעדיין לא גילה. הליקר שבסיס טעמו מגיע מהפלפל האדום אשר נמצא בתוך הבקבוק ונותן טעם וחריפות מטורפים. את הליקר הזה הכינו שני ישראלים, (מי אמר ששום דבר טוב לא מגיע מהארץ הזאת?). הליקר תפס כל כך חזק בחצי שנה שנה האלו שהם אפילו החלו...

למברוסקו - LAMBRUSCO

Lambrusco הוא זן ענבים איטלקי, שנתן את שמו ליין מוגז בשיטה טבעית, עדין מאוד, שהאיטלקים מכנים "פריזנטה", כלומר מבעבע עדין. הוא מאוד פופולרי באיטליה - וכדאי לכם לנסות אותו גם כאן. יין מבעבע ב"שיטה טבעית" אומר שהבועות שביין נוצרות על ידי תסיסה של שמרים, ולא על ידי דחיסה של גז (כמו במשקאות קלים, למשל). גודל הבועות בלמברסקו קטן יותר מזה של יינות מבעבעים בשיטת שמפן. ההבדל הוא בכך שהתסיסה בשמפן היא...

לף בלונד - LEFFE BLONDE

זוהי בירה יבשה, פירותית, מעט מתובלת, מלאה וקרמתית. קיים בה שילוב משולם של חוזקה ועדינות. המרירות שבה עדינה, עוברת בכל חלל הפה ומשאירה טעם עדין בסוף. לארומה קורטוב מאלטיות ההופכת את הבירה לליווי המושלם בארוחה הכוללת נקניק מעושן או מאכלים חמצמצים.

לף בראון - LEFFE BROWN

לף ברון היא יותר מרירה משמעותית מלף בלונד (ב-50%) אך מכילה כמעט אותו אחוז אלכוהול. מרירות הבירה מאוזנת על ידי מתיקותו של הסוכר החום המגיע מהשעורה הקלויה ומותאמת לארומה העשירה של הקרמל הקלוי והמומס. שילוב נפלא זה של מתיקות וחריפות הופך את בירה לף ברון לליווי המושלם בארוחה הכוללת מאכלים בעלי אופי חמוץ מתוק.

מאליבו - MALIBU

ליקר קוקוס מפורסם שמיוצר באיים הקריביים, הוא מבוסס על רום, חלב קוקוס וסוכר. הוא מאופיין כמשקה קיצי ומשמש כבסיס לקוקטליים רבים. הוא החל את דרכו בשנת 1980 כאשר פרץ מגבולות האיים והגיע לארצות הברית, והתפרסם בעיקר בזכות הבקבוק הלבן החלק שלו עם ציור השמש ושני עצי הדקל. ישנם ארבעה סוגים שונים של המשקה : הראשון, המפורסם בבקבוק הלבן, השני, בבקבוק צהוב בטעם אננס, השלישי, בבקבוק כתום בטעם מנגו והרביעי,...

מילר - MILLER

מילר (Miller Genuine Draft) MGD הינה בירה מהחבית שעל-ידי תהליך ייחודי של סינון קר שומרת על טעמה ועל איכותה גם בבקבוק. מיוצרת מחליטת הלתת הראשוני של השעורה, מדגנים שנבחרים בקפידה. מילר היא בירה מסוג לאגר, קלה בטעמה ואינה מרירה, היא הבירה מס' - 2 הנמכרת בארה"ב. אחת הסיבות הנוספות להצלחתה הכבירה קשורה בהיותה ללא תוספות וחומרים משמרים.