דים - תוצאות חיפוש

הוואנה קלאב- Havana club

הוא הרום הלאומי של קובה. האותנטיות של תהליך הייצור, הידני בחלקו, נשמרה בקפדנות עד היום, כאשר כל המותגים עוברים יישון ומיוצרים מקני סוכר קובנים בלבד. החברה, שסבלה משך שנים מאמברגו אמריקאי, מצויה בתהליך של פריחה בשנים האחרונות. לנו נותר רק להתענג על המשקאות הנפלאים ולברך את קובה החופשית. מי שלא מסתפק בברכה רחוקה לקובה חופשית, מוזמן גם לבקר במקור עצמו: הוואנה קלאב הפכו כבר לתעשיית מבקרים משגשגת, עם...

פלימות' - PLYMOUTH

לפני כשנתיים רכשה חברת "ודקה אבסולוט" 50% מחברת פלימות' ג'ין, הג'ין המקורי העתיק ביותר בעולם (מאז 1793). פלמות' ג'ין הינו קלאסיקה שכמעט נעלמה מן העולם עקב הזנחה של בעליו הקודמים. תחת הבעלות חדשה של אבסולוט, המכירות הוכפלו פי 20, וכיום הוא חזר להיות מותג הג'ין המוביל ביותר באנגליה, בדיוק כפי שהיה לפני 100 שנה. פלימות' ג'ין הוא המשקה היחיד בעולם שעדיין מזוקק במזקקה...

לריוס - LARIOS

ג'ין, 40% אלכוהול. מקום הייצור: מלגה, ספרד. רקע: משפחת לריוס רכשה ב 1916 את אחד היקבים המפורסמים במלגה, ספרד. ב- 1933 הרחיבה המשפחה את עסקיה והחלה לייצר ולשווק את ג'ין לריוס. תהליך הייצור: מיוצר על פי השיטה האנגלית המסורתית ותוך כדי הקפדה על שימוש בחומרי גלם טבעיים בלבד. מספר צמחים, שבניהם ערער, כוסברה, קליפות לימון ותפוז, גרניום ושקדים, מושרים במשך מספר שבועות בתוך אלכוהול טהור. לאחר...

שוופס מי טוניק - TONIC WATER

מי טוניק הוא משקה מוגז המכיל כינין. מי טוניק הינו פטנט אנגלי מאז 1858. מי טוניק הינם מים המכילים פחמן דו חמצני וכינין. הכינין יוצר אפקט מריר למשקה. מי טוניק הוא משקה פופולרי בערבובי משקאות (קוקטיילים) כמו ג'ין וטוניק, קמפרי וטוניק ועוד. כינין הוא חומר המופק מקליפת עץ הצינקונה הגדל בהרי האנדים אשר בפרו. את הכינין מפיקים מתמצית העלים. הכינין מוכר כתרופה נגד מלריה מאז המאה ה-17. כמו כן...

בירה מהי??

בירה הוא שם המתאר מספר משקאות חריפים שונים המיוצרים בתהליך של תסיסה, בדרך כלל של שעורה או דגנים אחרים. תהליך ייצור הבירה (וגם של משקאות אלכוהוליים אחרים) נקרא בישול (מכאן הביטוי מבשלות בירה). בירה יוצרה לראשונה לפני 6,000 שנים לפחות, במספר תרבויות עתיקות ששכנו במזרח התיכון, כמו מצרים העתיקה ומסופוטמיה. מקור המילה בירה אינו ברור, אך ככל הנראה מקור המילה במילה הלטינית biber, משקה או שיקוי. מכיוון...

ג'יי בי - JB

וויסקי סקוטי מסוג בלנדד מבית קנוקנדו (Knockando). ההיסטוריה של הוויסקי הזה הולכת אחורה עד סוחר היין האיטלקי ג'קומו ג'וסטריני, שהגיע ללונדון ב- 1749 בעקבות אהבה לזמרת אופרה אנגליה. הוא הביא איתו מבולוניה כמה מרשמים למשקאות אלכוהוליים שונים, אותם רקח דודו, שהיה מזקק משקאות. ג'וסטריני מצא שותף שאיתו הקים עסק למסחר משקאות בלונדון, אדם בשם ג'ונסון. מאוחר יותר, בשנת 1760, הוא חזר...

ורדי - VERDI

יין נתזים איכותי מומלץ להגיש קר, כשר ומומלץ באירועים. מבעבע זה מיוצר על-ידי לואיג'י בוסקה, אחד היצרנים החשובים והמכובדים של יינות מבעבעים בצפון איטליה. הוא קל, מרענן ומתקתק, וקוסם לכל חך. כמוכן היא גם מגיעה בטעמים של רימון, פירות יער ותפוח.

גראנטס - GRANTS

בהכנת הוויסקי המעורבב יש למאסטר בלנדד תפקיד מכריע ביותר. נסיונו, מיומונותו, כישוריו וידיעותיו, באים לידי ביטוי בכל שלב. המאסטר בלנדד חייב לשלוט בסוגי הוויסקי השונים מאחר והוא עובד עם עשרות סוגי וויסקי בו זמנית. הויראטוזיות שלו היא להכיר ולצפות את התגובות של כל אחת מהפורמולות אותן הוא רוקח. הוויסקי המעורבב מורכב %02 - %05 וויסקי לתת נקי, ומ- %05 - %08 וויסקי מעורבב מסוגים ומיצרנים שונים, אותם בחר...

למברוסקו - LAMBRUSCO

Lambrusco הוא זן ענבים איטלקי, שנתן את שמו ליין מוגז בשיטה טבעית, עדין מאוד, שהאיטלקים מכנים "פריזנטה", כלומר מבעבע עדין. הוא מאוד פופולרי באיטליה - וכדאי לכם לנסות אותו גם כאן. יין מבעבע ב"שיטה טבעית" אומר שהבועות שביין נוצרות על ידי תסיסה של שמרים, ולא על ידי דחיסה של גז (כמו במשקאות קלים, למשל). גודל הבועות בלמברסקו קטן יותר מזה של יינות מבעבעים בשיטת שמפן. ההבדל הוא בכך שהתסיסה בשמפן היא...

הייניקן - HEINIKEN

מבשלת הבירה הבינלאומית, הייניקן, מגדילה את השקעותיה בחברת טמפו, ובתוך כך מעניקה טמפו את הזיכיון לייצר בארץ את מותג הבירה שלה, בירה הייניקן. הזיכיון יינתן ל-20 שנה והבירה תיחוצר במפעל החברה בנתניה. טמפו תעביר לחברה החדשה שתוקם את ייצור המשקאות הקלים והבירות שלה. אמצעי הייצור ונכסי הנדל"ן אשר אינם משמשים את פעילות הייצור יישארו בחברת האם. לדברי ז'ק בר, יו"ר טמפו: "המהלך הוא הצבעת אמון של היינקן...

קשאסה 51 - Cachaca 51

הקשאסה (Cachaça) הוא המשקה הברזילאי הלאומי, והוא משקה אלכוהולי המיוצר מקנה סוכר על ידי תהליך של התססה וזיקוק. מקורו במשקה שנהגו העבדים האפריקאים, שהובאו לברזיל, להכין מקנה הסוכר. כמעט כל הצריכה העולמית של קשאסה מרוכזת בברזיל עצמה, ופחות משני אחוז מהקשאסה המיוצרת בברזיל מיוצאת מהמדינה. מחוץ לברזיל, משתמשים בקשאסה בעיקר לצורך הכנת הקוקטייל קפיריניה הקשאסה מזכירה את הרום, אולם בעוד שהרום מיוצר...

מברוקה - MABRUCA

ערק מברוקה הינו ערק איכותי ומזוקק ברמה גבוהה, ערק זה הינו כשר לפסח ומגיע בטעמים שונים: בזוקה, תאנים ואספרסו . ערק מקורו באניס ( שומר ) שהוא ירק שמרבית האנשים לא אוהבים את הריח שלו אבל מי שאוהב אותו לא יכול בלעדיו. מקורות של Arack Mabrouka להתחקות לעיירה המיסטית העתיקה של מוגדור. בעיר המרתקת הזו ממוקמת בחוף הדרום המערבי של מרוקו, aracks הפרמיה הייתה בעבודת יד על ידי המייסדים שלנו שהקימו את עצמם...