יין - תוצאות חיפוש

השכרות מהי למעשה??

המבדיל משקאות המכילים אלכוהול משאר המשקאות הוא, שהם משכרים, כלומר, גורמים לשינויים במצב הרוח וההתנהגות של האדם מבחינה פיזיולוגית. שתיית אלכוהול גורמת להעלאה במצב רוח, השתחררות מלחצים נפשיים, הרגשה של קלילות, קלות ראש וערפול חושים, עלייה בביטחון העצמי, שחרור וירידה בעכבות ולהרגשה כללית נינוחה של רצון לשמוח ולחגוג. שתייה רבה עלולה להביא את האדם לידי השתטות והתנהגות פרועה; שתייה מוגזמת עלולה לגרום...

וודקה מהי??

וודקה (מרוסית: Bодка) הוא משקה חריף חסר צבע ממשפחת המשקאות הלבנים, המופק באמצעות התססה, זיקוק של דגנים או של סלק. מלבד כמויות זניחות של חומרי ריח, וודקה מכילה בעיקר מים ואלכוהול (אתנול). כמות האתנול בוודקה נעה בין 35% ל-70% מהנפח, ובדרך כלל הכמות היא 40%. וודקה היא משקה עתיר אלכוהול, לכן השפעת המשקה על האדם ניכרת כבר לאחר שתייה של כמות מעטה. עיקר תפוצתה של הוודקה ברוסיה, במדינות מזרח אירופה...

וויסקי מהו??

ויסקי (Whisky בסקוטלנד ובקנדה או Whiskey באירלנד ובארצות הברית) הוא משקה חריף נפוץ, המופק על ידי זיקוק סוגים שונים של דגנים אשר עברו תהליך הלתתה (תהליך בו מאפשרים לזרעי הדגן לנבוט ואז מייבשים אותם בחום גבוה ומפסיקים את הנביטה). לאחר הזיקוק, מיושן הנוזל בחביות עץ אלון לפרק זמן משתנה. אחוז האלכוהול ברוב מותגי הוויסקי עומד על 40. צריכת ויסקי, בדומה לצריכת משקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים...

וויסקי סאוור

מרכיבים: 1/2 1 וויסקי (ג`ימסון/ בלנטיין) , 1/2 1 חמוץ מתוק. כוס: אולדפאשן קישוט: פלח לימון ודובדבן אופן ההכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח ומסננים לכוס אולדפאשן עם קרח.

ורדי - VERDI

יין נתזים איכותי מומלץ להגיש קר, כשר ומומלץ באירועים. מבעבע זה מיוצר על-ידי לואיג'י בוסקה, אחד היצרנים החשובים והמכובדים של יינות מבעבעים בצפון איטליה. הוא קל, מרענן ומתקתק, וקוסם לכל חך. כמוכן היא גם מגיעה בטעמים של רימון, פירות יער ותפוח.

חורטיצה - KHORTYTSA

חורטיצה - וודקה אוקראינית, מאוד חדשה יחסית בעולם הוודקות (היסטוריה שבד``כ לוקחת אותנו למאות הקודמות), מזקקה שהוקמה ב-2003, והצליחה מהר מאוד להגיע לתודעה, באופן יחסי. בארץ כמובן היא לא הרבה זמן פה, עדיין לא ממש מכירים אותה מעבר ל``חורטיצה, מה זה חורטיצה?!`` (מה קרה אחרי זה? נגמר להם הכסף לפרסום?!), ולדעתי מה שמפריע לה זה בעיקר הכיתוב האוקראיני ועיצוב הבקבוק שמשווה לוודקה מראה זוליקו. תכלס זו וודקה...

טולמור דיו - TULLAMORE DEW

טולמור דיו הינו ויסקי בלנדד אירי מהטובים והנפוצים ביותר בעולם. הויסקי זוקק לראשונה בשנת 1829 בעיירה הקטנה טולמור שבמחוז אופלי (Offaly) במרכזה של אירלנד. המילה Dew בשם מקורה בראשי תיבות של אחד הבעלים הראשונים: Daniel Edmond Williams. מדי שנה נמכרים למעלה מ- 2.5 מליון בקבוקים ביותר מ- 80 מדינות שונות. מייקל ג'קסון, מבקר הוויסקי הנודע אף כינה אותו "הוויסקי האירי המעודן והאנין מכולם". הבלנד...

טיפים להפקת אירועים עסקיים כנסים ותערוכות

ניהול של חברה גדולה או ארגון זו אף פעם לא משימה קלה ולאורך השנה יש הרבה מאוד משימות שאיתן צריך להתמודד. לכן ברור מדוע גם אתם, כמו כל מנהל אחר של ארגון, חברה או עסק, רוצים לעשות את העבודה שלכם על הצד הטוב ביותר. אחד מהמאפיינים של עסקים גדולים זה שלפחות פעם בשנה הם מפיקים כנסים, אך השאלה היא מה אתם באמת יודעים על הפקת כנסים ואיך נכון יהיה לעשות זאת? האמת היא שלא מדובר על משימה קלה ולכן כדאי שתעיינו...

טקילה מהי??

טֶקילה היא משקה אלכוהולי חזק ממשפחת המשקאות הלבנים המיוצר אך ורק באזורים ספציפיים בחמש מדינות שבמקסיקו, בעיקר בסביבות העיר טקילה, במדינת חאליסקו שבמקסיקו. הטקילה מיוצרת מהליבה של שיח מדברי הנקרא אגבה כחולה (שם מדעי Agave tequilana) הנפוץ במקסיקו (הוא אינו סוג של קקטוס). המותג טקילה הינו בשליטת הממשלה המקסיקנית. כדי לייצר טקילה יש לעמוד בסט תקנות מפורט הנאכף על ידי מועצת ויסות הטקילה המקסיקנית....

ליקר Y CHILLI LIQUER - Y

ליקר מיוחד שמצריך קיבה חזקה לשתות אותו. ואסור כמובן לשכוח את המשפט המדהים אשר מודפס על הבקבוק. "Made in hell, served in heaven ", פשוט מדהים. אני כמובן מדבר על ליקר WHY, למי שעדיין לא גילה. הליקר שבסיס טעמו מגיע מהפלפל האדום אשר נמצא בתוך הבקבוק ונותן טעם וחריפות מטורפים. את הליקר הזה הכינו שני ישראלים, (מי אמר ששום דבר טוב לא מגיע מהארץ הזאת?). הליקר תפס כל כך חזק בחצי שנה שנה האלו שהם אפילו החלו...

ליקר מהו??

ליקר הוא משקה אלכוהולי חזק ומתוק, המבוסס לרוב על תזקיק אלכוהולי המתובל בחומרים מגוונים כגון: פירות, אגוזים, תבלינים, דבש, שמנת ושוקולד. ליקר מכיל לרוב בין 15% ל-55% אלכוהול. הליקרים כמעט תמיד אינם מיושנים, אם כי הם יכולים לעבור תקופת חיתון מסוימת כדי לאפשר לטעמים להתמזג. המילה ליקר מגיעה מהמילה הלטינית 'liquifacere' שפרושה "להתמוסס" ומתייחסת להתמוססות חומרי הטעם במשקה. בחלק מהארצות (ביחוד...

למברוסקו - LAMBRUSCO

Lambrusco הוא זן ענבים איטלקי, שנתן את שמו ליין מוגז בשיטה טבעית, עדין מאוד, שהאיטלקים מכנים "פריזנטה", כלומר מבעבע עדין. הוא מאוד פופולרי באיטליה - וכדאי לכם לנסות אותו גם כאן. יין מבעבע ב"שיטה טבעית" אומר שהבועות שביין נוצרות על ידי תסיסה של שמרים, ולא על ידי דחיסה של גז (כמו במשקאות קלים, למשל). גודל הבועות בלמברסקו קטן יותר מזה של יינות מבעבעים בשיטת שמפן. ההבדל הוא בכך שהתסיסה בשמפן היא...