ליקר - תוצאות חיפוש

אוניקום - UNICUM

אוניקום (בהונגרית: Unicum) הוא ליקר עשבים מתוק-מריר שפותח לפני למעלה מ-200 שנה. הוא אפריטיף ודג'סטיף ונחשב למשקה הלאומי של הונגריה מאז 1840, ובעבר היה המשקה הלאומי של האימפריה האוסטרו הונגרית. האוניקום מיוצר על ידי חברת צוואק (Zwack) לפי מתכון שנשמר בסוד אך ידוע שמכיל יותר מ-40 סוגי עשבים והוא מיושן חצי שנה בחביות מעץ אלון. אחד ממאפייניו המוכרים הוא צורת הבקבוק המיוחדת: בקבוק נמוך ופחוס שעל...

באד אפל - / BAD APPLE

ליקר תמבוסס על תמציות עץ תפוחים ועץ מייפל המיובאות מקנדה במושרים יחדיו באלכוהול המזוקק מדגנים מקומיים הגדלים בגרמניה מזה 85 שנים. ליקר תפוחים איכותי המיוצר במחוז תורינגיה שבגרמניה, מכיל 41% אלכוהול.

אבסינט טרנט 60% - ABSINTHE 60%

על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...

אבסינט 70% - ABSINTHE 70%

על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...

אפטר שוק קינמון - AFTER SHOCK

הלא הוא האפטרשוק.האפטרשוק המקורי הנו ליקר קינמון המיוצר בארה"ב ומכיל 40% אלכוהול. ייחודיותו של משקה זה הנה שלאחר לגימתו נוצרת הרגשת חום רב בגרון ולאחר נשימה קלה הרגשת קור רב בגרון, ומכאן שמו – "אפטר שוק". צבעו אדום, וגם אותו נשתה קפוא ובלגימה אחת. בנוסף, ישנם עוד 2 טעמים למשקה זה – הכחול בטעם הדרים והירוק בטעם מנטה, אולם הקינמון הוא המומלץ, וגם המפורסם והנפוץ יותר.

לימונצ'לו - LIMONCELLO

לימונצ'לו הינו ליקר לימונים שמקורו בדרום איטליה, במיוחד באזור מפרץ נאפולי וחופה של אמלפי, אך הוא מצוי גם בסיציליה ובסרדיניה. הליקר מיוצר מקליפות לימונים בתוספת אלכוהול, מים וסוכר ויש המוסיפים גם מיץ לימון. הלימונצ'לו קל יחסית להכנה מחומרים ביתיים, ורבים באיטליה ובסיציליה נוהגים לכבד את אורחיהם בלימונצ'לו ביתי לאחר הארוחה. נהוג להגיש את הלימונצ'לו קר עד קר מאוד.

מידורי - MIDORI

ליקר מלון המיוצר בצרפת ומכיל 20% אלכוהול. המידורי הראשון יוצר ביפן בשנת 1964, אך היה מעט שונה מזה שאנו מכירים היום. בשנים אלו, עמל המפעל על שיפורו של המוצר והתאמתו לשוק העולמי. ב-1971 ערך איגוד הברמנים הבינלאומי את התחרות הקוקטיילים השנתית שלו בטוקיו. בזמן שהותם של המארגנים ביפן, נערך להם סיור במפעל חברת סנטורי. תוך כדי הסיור משך את תשומת ליבם ליקר חדש בפיתוח, שהיה ירוק עז ובטעם מלון שלא נראה...

וויסקי מהו??

ויסקי (Whisky בסקוטלנד ובקנדה או Whiskey באירלנד ובארצות הברית) הוא משקה חריף נפוץ, המופק על ידי זיקוק סוגים שונים של דגנים אשר עברו תהליך הלתתה (תהליך בו מאפשרים לזרעי הדגן לנבוט ואז מייבשים אותם בחום גבוה ומפסיקים את הנביטה). לאחר הזיקוק, מיושן הנוזל בחביות עץ אלון לפרק זמן משתנה. אחוז האלכוהול ברוב מותגי הוויסקי עומד על 40. צריכת ויסקי, בדומה לצריכת משקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים...

סופר פרמיום

 וודקה - גרייגוס + וואן גוך טעמים + וואן גוך בלו + קטל וואן.  ג'ין - בומביי + גורדון.  רום -  בקארדי + קשאסה.  טקילה - קווארבו גולד.  וויסקי - גלנפידיך 12 + ג'וני בלאק לייבל + ג'וני גולד לייבל + ג'ק דניאלס.  שנאפסים  קפואים - ייגרמייסטר + פיג'לינג תאנים.  אפרטיף ודיז'סטיף - אפרול + קמפרי + מרטיני (ביאנקו ,רוסו, אקסטרה...

טקילה מהי??

טֶקילה היא משקה אלכוהולי חזק ממשפחת המשקאות הלבנים המיוצר אך ורק באזורים ספציפיים בחמש מדינות שבמקסיקו, בעיקר בסביבות העיר טקילה, במדינת חאליסקו שבמקסיקו. הטקילה מיוצרת מהליבה של שיח מדברי הנקרא אגבה כחולה (שם מדעי Agave tequilana) הנפוץ במקסיקו (הוא אינו סוג של קקטוס). המותג טקילה הינו בשליטת הממשלה המקסיקנית. כדי לייצר טקילה יש לעמוד בסט תקנות מפורט הנאכף על ידי מועצת ויסות הטקילה המקסיקנית....