מבצעי יום העצמאות - תוצאות חיפוש

אמארו רמזוטי - AMAERO RAMAZZOTTI

אאוסנו רמזוטי, "רופא עשבוני", רקח בשנת 1815 את המשקה הזה, שנקרא עד היום על שמו. בין 33 המרכיבים העשבוניים השונים שלו, אפשר למצוא רוברב, קינמון, שורש גנציאן וקליפה מתפוזים מרים. הייצור כיום נעשה בדיוק לפי אותה נוסחה של סניור רמזוטי וההבדל היחיד הוא בכמויות: כיום, בשילטת פרנו-ריקאר, רמזוטי הוא אחד מהמשקאות ששייכים למועדון המליון היוקרתי. זהו המועדון של המותגים שמוכרים למעלה ממליון ארגזים של משקה...

אוזו 7 - OUZO 7

אוזו (Ούζο ביוונית) הוא משקה חריף מזוקק בטעם אניס מיוצר בדרך כלל ביוון. האוזו הוא מקטגורית האפריטיפים המכילים אניס וקרוב מאוד לראקי הטורקי ולעראק המזרח תיכוני. צריכת אוזו, בדומה למשקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים התנהגותיים ונפשיים, לפגיעה בשיקול הדעת ולהאטה משמעותית של זמן התגובה, החולפים בדרך כלל בתוך זמן קצר. עם זאת צריכה מרובה עשויה להוביל להתמכרות ולנזקים בריאותיים לא מבוטלים. מאידך, היא...

ג'וני ווקר מיושן גרין 15 שנה

ג'וני ווקר (Johnnie Walker) הוא ויסקי סקוטי מסוג בלנדד (מורכב מערבוב של מספר סוגי ויסקי), המיוצר במבשלת דיאגאו שבקילמרנוק, סקוטלנד. כמו כן לחברת ג'וני ווקר יש 6 סוגי ויסקי שכל אחד מהם מיושן בחביות עץ אלון. החברה מוכרת למעלה מ-120 מיליון בקבוקי ויסקי בעולם בכל שנה, בכ-200 מדינות והויסקי שלה נחשב לוויסקי בעל התפוצה הרחבה ביותר בעולם. במקור נקרא הוויסקי "ווקר'ס קילמרנוק ויסקי"...

סמירנוף טעמים - SMIRNOFF Flavors

סמירנוף, וודקה אמריקאית שמקורה ברוסיה. היא הומצאה בשנת 1860 על ידי פיוטר סמירנוב. בשנת 1886 הייתה סמירנוף לוודקה הרשמית של בית המלוכה הרוסי ושל הצאר. בשנת 1910 מת פיוטר ואת החברה קיבל בנו ולדמיר סמירנוב. לאחר המהפכה הקומניסטית עזבה החברה את ברית המועצות וסמירנוב ניסה לשווק את המשקה באירופה. בתחילה נדד המפעל לתורכיה ומשם לצרפת. המשקה החל לאט לאט להימכר גם באירופה שעד אז לא הכירה כל כך את הוודקה....

טנקרי - TANQUERAY

צ'ארלס טנקרי החל לזקק את הג'ין שלו בפינסבורי שמצפון ללונדון כבר ב-1830, ממש בשנה שבה המציא איניס קופי האירי את שיטת הזיקוק המתמשך, שנקראת עד היום קופי סטיל או שיטת קופי. טנקרי הקפיד, כמו אלכסנדר גורדון מהגורדונ'ס ג'ין - על יצור ג'ין טהור יבש ומיוחד לאותה תקופה. לאחר כמה שנים של נסיונות מצא טנקרי את נוסחת העשבים הסודית שלו והחל ליצר ג'ין משובח. היצוא הראשון של הג'ין...

הוואנה קלאב- Havana club

הוא הרום הלאומי של קובה. האותנטיות של תהליך הייצור, הידני בחלקו, נשמרה בקפדנות עד היום, כאשר כל המותגים עוברים יישון ומיוצרים מקני סוכר קובנים בלבד. החברה, שסבלה משך שנים מאמברגו אמריקאי, מצויה בתהליך של פריחה בשנים האחרונות. לנו נותר רק להתענג על המשקאות הנפלאים ולברך את קובה החופשית. מי שלא מסתפק בברכה רחוקה לקובה חופשית, מוזמן גם לבקר במקור עצמו: הוואנה קלאב הפכו כבר לתעשיית מבקרים משגשגת, עם...

סטוליצ'ניה טעמים - STOLICHNAYA

סטוליצ'ניה הוא מותג וודקה המיוצר ברוסיה. פירוש המילה "סטוליצה" בשפה הרוסית הוא עיר בירה. וודקה זו מופקת מחיטה. בראשיתו של המותג, לא טרחו בעליו לרשום סימן מסחרי על השם "סטוליצ'ניה" ולכן ייצור מוצר בעל תכונות זהות או שונות תחת השם הנ"ל לא יכול להוות עילה לתביעה אזרחית של היצרן המקורי. פרצה זו פתחה פתח לייצור וזיוף משקאות אלכוהוליים תחת אותו השם ובכלל זה במדינת ישראל. "סטוליצ'ניה"...

פלימות' - PLYMOUTH

לפני כשנתיים רכשה חברת "ודקה אבסולוט" 50% מחברת פלימות' ג'ין, הג'ין המקורי העתיק ביותר בעולם (מאז 1793). פלמות' ג'ין הינו קלאסיקה שכמעט נעלמה מן העולם עקב הזנחה של בעליו הקודמים. תחת הבעלות חדשה של אבסולוט, המכירות הוכפלו פי 20, וכיום הוא חזר להיות מותג הג'ין המוביל ביותר באנגליה, בדיוק כפי שהיה לפני 100 שנה. פלימות' ג'ין הוא המשקה היחיד בעולם שעדיין מזוקק במזקקה...

ג'ים בים - Jeam Bim

מקור הבורבון הוא במחוז בורבון שבקנטאקי, בו ייצרו וויסקי כבר מסוף המאה ה- 18. חומר הגלם העיקרי של הוויסקי הוא תירס – לא בגלל איכות, עקרון או סוד כלשהו, אלא משום שפשוט יש הרבה תירס בדרום ארה"ב. בעבר, רק וויסקי שיוצר במחוז בורבון היה יכול להיקרא בורבון, אך מאז שונה החוק ואת הבורבון ניתן לייצר בכל מקום בארה"ב. איך שלא יהיה, ה"מכורים" יגידו שרק בורבון שמיוצר בקנטאקי הוא 'הדבר האמיתי'. הבורבון...

לריוס - LARIOS

ג'ין, 40% אלכוהול. מקום הייצור: מלגה, ספרד. רקע: משפחת לריוס רכשה ב 1916 את אחד היקבים המפורסמים במלגה, ספרד. ב- 1933 הרחיבה המשפחה את עסקיה והחלה לייצר ולשווק את ג'ין לריוס. תהליך הייצור: מיוצר על פי השיטה האנגלית המסורתית ותוך כדי הקפדה על שימוש בחומרי גלם טבעיים בלבד. מספר צמחים, שבניהם ערער, כוסברה, קליפות לימון ותפוז, גרניום ושקדים, מושרים במשך מספר שבועות בתוך אלכוהול טהור. לאחר...

גינס - GUINNESS

גינס היא סוג של בירה כהה ("פורטר") המבושלת במבשלת סנט ג'יימס גייט בדבלין, אירלנד, על ידי חברת ארתור גינס הבן ושות', החל משנת 1759. כיום הבירה מבושלת גם על ידי זכיינים בארצות אחרות, אך מבקרים רבים טוענים כי במקרים אלו טעמה שונה. בירת גינס זמינה במספר סוגים : בירה גינס סטאוט מהחבית ("דראפט"). בירה גינס בבקבוק, הכוללת מנגנון פיזור גזים[1] (פטנט רשום) המדמה את טעם הבירה מהחבית. בירה גינס...

בנדיקטין - BENEDICTINE

בנדיקטין - ליקר על בסיס ברנדי המיוצר בצרפת מ-27 סוגי צמחים. הליקר מבוסס על אלכוהול נייטרלי שמופק מסוכר סלק, ובו מושרים עשבי התיבול השונים. כמו כן, הוא מיושן במשך מספר שנים בחביות עץ אלון. משך הכנת כל בקבוק הוא 7 שנים. ההיסטוריה של משקה הבנדיקטין החלה במהלך תקופת הרנסאנס כאשר נזיר בנדיקטיני יצר משקה המורכב מתערובת של 27 צמחים ותבלינים מארבעת קצוות העולם. המשקה הפך לפופולרי מאוד בחצר המלך ועד מהרה...