מהו - תוצאות חיפוש

ג'ין מהו??

ג'ין (אנגלית: Gin) הוא משקה אלכוהולי חסר צבע ממשפחת המשקאות הלבנים המופק באמצעות התססה וזיקוק של דגנים. אין יודעים בוודאות מי יצר לראשונה את הג'ין (בדומה למרבית המשקאות האלכוהוליים), אך יש המשערים כי נוצר לראשונה על ידי הרופא והמדען (כימאי, פיזיולוג ואנטומאי) פרנציסקוס סילביוס מהולנד. הג'ין הוא פיתוח של משקה ההולנדי עתיק יומין בשם "חנייבר" או "ינייבר" (ערער), אשר טעמו העיקרי הוא כטעם...

וויסקי מהו??

ויסקי (Whisky בסקוטלנד ובקנדה או Whiskey באירלנד ובארצות הברית) הוא משקה חריף נפוץ, המופק על ידי זיקוק סוגים שונים של דגנים אשר עברו תהליך הלתתה (תהליך בו מאפשרים לזרעי הדגן לנבוט ואז מייבשים אותם בחום גבוה ומפסיקים את הנביטה). לאחר הזיקוק, מיושן הנוזל בחביות עץ אלון לפרק זמן משתנה. אחוז האלכוהול ברוב מותגי הוויסקי עומד על 40. צריכת ויסקי, בדומה לצריכת משקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים...

ליקר מהו??

ליקר הוא משקה אלכוהולי חזק ומתוק, המבוסס לרוב על תזקיק אלכוהולי המתובל בחומרים מגוונים כגון: פירות, אגוזים, תבלינים, דבש, שמנת ושוקולד. ליקר מכיל לרוב בין 15% ל-55% אלכוהול. הליקרים כמעט תמיד אינם מיושנים, אם כי הם יכולים לעבור תקופת חיתון מסוימת כדי לאפשר לטעמים להתמזג. המילה ליקר מגיעה מהמילה הלטינית 'liquifacere' שפרושה "להתמוסס" ומתייחסת להתמוססות חומרי הטעם במשקה. בחלק מהארצות (ביחוד...

רום מהו??

רום הוא משקה אלכוהולי חזק המופק מתוצרי לוואי של קנה הסוכר, כגון דבשה ומיץ קנה הסוכר, בתהליך של תסיסה וזיקוק. לרום ריח עז אופייני וטעם מתקתק במקצת, עם תכולת אלכוהול גבוהה (40% ברום סטנדרטי). מרבית הרום מיוצר בארצות הים הקריבי ובשפך הנהר דמררה בדרום אמריקה. ארצות אחרות בהן רום מיוצר הן אוסטרליה, הודו ומושבות צרפתיות לשעבר באוקיינוס ההודי. קיימים מספר סוגי רום: רום בהיר משמש לשתייה (ישירות, או על...

אבסינט 70% - ABSINTHE 70%

על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...

אבסינט טרנט 60% - ABSINTHE 60%

על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...

אלכסנדרוב - ALEXANDROW

וודקה אלכסנדרוב היא הוודקה הנמכרת ביותר בישראל. כך טוענת חברת הכרם, יבואנית משקאות חריפים ויין. בשבוע שעבר קיבלה הכרם אות הוקרה מיצרנית המשקאות ריצ'רד נדרלנד מהולנד, יצרנית אלכסנדרוב, על שיא עולמי במכירות של 1.5 מיליון בקבוקים בישראל בשנת 2001. איך הצליחה כל-כך וודקה אלכסנדרוב בישראל, למרות שאין לה כל תמיכה שיווקית או מסעות פרסום מושקעים? התשובה נעוצה במחיר: מדובר בוודקה שנמכרת במחיר עממי...

בדיקת אלכוהול - כמה מותר לשתות ולנהוג

כל מה שרציתם לדעת על שאלת מליון הדולר - כמה מותר לשתות ולנהוג ומה גזר דינו של הינשוף

גורדון - GORDONS

מותג הג'ין המוביל והנמכר בעולם נוסד ב-1769 בלונדון על ידי סקוטי בשם אלכסנדר גורדון . ההקפדה על איכות הזיקוק באביק זיקוק היתה אחד מאבני הדרך של גורדון מעוד מזקקים ספורים בימים ההם בדרך ליצירת סגנון הג'ין הנפוץ כיום הלונדון דריי ג'ין. באותה תקופה רוב היצרנים יצרו ג'ין לא מזוקק היטב, לא טהור ובעל טעמי לוואי שכדי להסוות אותם הוסיפו למוצר סוכר. הג'ין של גורדון בזכות איכותו...

גלן פידיך 12 שנה - GLENFIDDICH

המותג הבסיסי והפשוט ביותר של גלן פידיך. זהו אחד מהוויסקי מאלט הקלים ביותר לשתייה, ויש לכך צד חיובי וצד שלילי. החיובי הוא שהספיישל ריזרב מתאים מאוד לשתיין הוויסקי מאלט המתחיל, בעיקר כי אין בו מורכבות יתרה, הוא לא מעושן מאוד, לא כבד בטעמים ומחליק בגרון בקלות יחסית. כל אלה הם גם הצד השלילי: כוויסקי מאלט, הספיישל ריזרב לא יהיה כוס הוויסקי של השתיין המתקדם והוא ייזנח לטובת מותגים איכותיים יותר. יחד...

גראנטס שרי קאסק וויסקי סקוטי

מזקקת גרנט'ס נמצאת עד עצם היום הזה בבעלות משפחתו של ויליאם גרנט המייסד, על השטח שרכש בשנת 1869. עובדה זו מאפשרת לאנשי הפיתוח של החברה יד חופשית לחדשנות ללא לחצים מבעלי מניות או בעלי עניין אחרים, שעלולים להסיט את תשומת הלב מהמשימה החשובה ביותר והיא – הפקת הוויסקי הטוב ביותר בכל זמן ובכל עת. בשנות ה- 70 של המאה הקודמת פרצו אנשי חברת גרנט'ס את הדרך עבור כל ענף המאלט וויסקי עם גלנפידיך, לאחר...

הוואנה קלאב- Havana club

הוא הרום הלאומי של קובה. האותנטיות של תהליך הייצור, הידני בחלקו, נשמרה בקפדנות עד היום, כאשר כל המותגים עוברים יישון ומיוצרים מקני סוכר קובנים בלבד. החברה, שסבלה משך שנים מאמברגו אמריקאי, מצויה בתהליך של פריחה בשנים האחרונות. לנו נותר רק להתענג על המשקאות הנפלאים ולברך את קובה החופשית. מי שלא מסתפק בברכה רחוקה לקובה חופשית, מוזמן גם לבקר במקור עצמו: הוואנה קלאב הפכו כבר לתעשיית מבקרים משגשגת, עם...