מה האכות של ויסקי טוב - תוצאות חיפוש

סיידר תפוחים, רום וקינמון...

2 כוסות תרכיז תפוחים 21/2 ליטר מים 2 מקלות קינמון 2 תפוח עץ גרנד 3/4 כוס רום אופן ההכנה 1. מוציאים את הליבה מתפוחי העץ וחותכים לפלחים דקים. 2. מניחים בסיר את פלחי התפוח והקינמון ומוסיפים את תרכיז התפוחים . 3. יוצקים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ 10 דקות על אש נמוכה . 4. מוסיפים את הרום. 5. להגשה: יוצקים לכוסות ומוסיפים מעט מפלחי התפוח לכל כוס .

B-52

מרכיבים: 1/3 קלואה , 1/3 בייליז , 1/3 קואנטרו. כוס: שאט קישוט: אופן ההכנה: אין לשנות את סדר המרכיבים. שלבי הכנה : 1. מכינים את כל המרכיבים ליד כוס הטקילה. 2. מוזגים האיטיות על גבי כפית את המשקאות לפי הסדר לתוך כוס הטקילה.

בננה בנצ`י

מרכיבים: 1/2 1 ליקר בננה , 1/2 1 ליקר קקאו ללבן , 1/2 1 חצי חצי . כוס: מרטיני קישוט: פלח בננה אופן ההכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח ומסננים לכוס מרטיני. שלבי הכנה : 1. מכינים את הכוס המתאימה. 2. מנערים את כל המרכיבים בשייקר. 3. מוזגים לכוס ללא קרח ומקשטים. חצי- חצי - זהו ערבוב של שמנת וחלב ביחס שווה.

שיתוק

"שיתוק", קוקטייל שכבות שמוגש בכוס שוט. את המרכיבים "מציפים אחד על השני לפי הסדר" ( הכוונה בלהציף היא לשים כפית על כוס השוט, ולמזוג את המשקה לאט, בטפטוף, על מנת שלא יתערבב עם השכבה שלפניו, אלא יכסה אותה, או יציף אותה). בכוס שוט כאמור, שליש מנה אפטר שוק קינמון, שליש מנה ייגר מייסטר ושליש אבסנט. אני מצדיע מראש למי שיכול לספור עד עשר בלי להתבלבל אחרי שניים כאלה.

ערק עלית - ARAK

עראק (ערבית: عرق, תעתיק מדויק: עַרַק) הוא משקה אלכוהולי שהופק לראשונה בארצות ערביות ים תיכוניות כמו: ישראל, לבנון, סוריה וטורקיה. מקור השם עראק בערבית ומשמעותו היא "זיעה" (בשל תהליך הזיקוק באידוי וטפטוף). את העראק מייצרים על ידי התססה וזיקוק של ענבים או תמרים וטפטוף הנוזל הנוצר בתהליך זה על עלי האניס המיובשים, שמקנים לו את טעמו הייחודי. המשקה המתקבל חסר צבע ובעל תכולת אלכוהול של 40% - 80%. צריכה...

וויסקי סאוור

מרכיבים: 1/2 1 וויסקי (ג`ימסון/ בלנטיין) , 1/2 1 חמוץ מתוק. כוס: אולדפאשן קישוט: פלח לימון ודובדבן אופן ההכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח ומסננים לכוס אולדפאשן עם קרח.

ראסטי נייל

קיימות מספר גרסאות של הקוקטייל, אולם כולן מכילות את הרכיבים הבאים: ויסקי סקוטי (40 מ"ל). ליקר דרמבוי (20 מ"ל). אופן ההכנה הוא מזיגת הרכיבים לכוס נמוכה (Old fashioned) עם קרח, וערבוב. יש הממליצים לקשט את שפת הכוס בקליפת לימון (הכמויות המצוינות הינן בגדר המלצה למנת קוקטייל אחת). בניגוד לחלק גדול מהקוקטיילים, 'מסמר חלוד' הוא קוקטייל בעל אחוז אלכוהול גבוה, העומד על לפחות 40% (ותלוי בסוג...

קפירינייה

קפיריניה (בפורטוגזית: Caipirinha) הוא קוקטייל ברזילאי העשוי מקשאסה, ליים, סוכר וקרח. בברזיל, המשקה מוגש ברוב המסעדות, והוא נחשב למשקה אופייני של המדינה. פשטות המשקה, והארומה המיוחדת שלו, הפכו אותו לפופולרי בכל העולם. המילה "קפיריניה" מגיעה מהמילה "קיפיריה". המשקה קפיפרוטה (בפורטוגזית:caipifruta) עשוי באותה הצורה, כשבנוסף (או במקום) הליים משתמשים בפרי אחר (הפרי חייב להיות טרי, ולא מיץ משומר)....

שידרוג הצ'ייסרים האולטימטיבי - וודקה

כוס: צ'ייסר צורת הרכבה: מזיגה בשלבים המרכיבים הדרושים: וודקה מונין בטעמים (המלצת האתר - מונין פסיפלורה) אופן ההכנה: מוזגים צ'ייסר וודקה ובמזיגה איטית טיפת מונין הופך את טעם הוודקה הדוחה לטעם פירותי ומתוק! הפתרון המושלם לצ'ייסרים של וודקה! חובה בכל בית!

בדיקת אלכוהול - כמה מותר לשתות ולנהוג

כל מה שרציתם לדעת על שאלת מליון הדולר - כמה מותר לשתות ולנהוג ומה גזר דינו של הינשוף

יין מחומם - קוקטייל חורף

שכנינו האירופים, מעצם היותם אומות עם היסטוריה אלכוהולית מוקדמת יותר משלנו, שלא לדבר על מזג אויר מתאים, יודעים לנצל את האלכוהול בצורה מדהימה ולהתאים את אותם המרכיבים לאירועים, עונות ומצבים שונים. לדוגמא: במסעדות בספרד בקיץ תמיד יציעו סנגרייה קרירה (קוקטייל פירות על בסיס יין) ולעומת זאת בחורף, יחממו את אותו היין אם גם יתבלו אותו אחרת. רכיבים : בקבוק יין אדום יבש חם (מומלץ לחמם בסיר על אש נמוכה ללא...

אלכוהול כשר

רוב האירועים (חתונה, חינה, בר מצווה, בת מצווה וכו') דורשים היום אלכוהול כשר. אז החלטנו לשבור את הראש בשבילכם ולספק לכם רשימה של רוב מותגי האלכוהול הכשרים כדי שיהיה לכם את האירוע המושלם.