מרי - תוצאות חיפוש

אבסינט טרנט 60% - ABSINTHE 60%

על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...

אוניקום - UNICUM

אוניקום (בהונגרית: Unicum) הוא ליקר עשבים מתוק-מריר שפותח לפני למעלה מ-200 שנה. הוא אפריטיף ודג'סטיף ונחשב למשקה הלאומי של הונגריה מאז 1840, ובעבר היה המשקה הלאומי של האימפריה האוסטרו הונגרית. האוניקום מיוצר על ידי חברת צוואק (Zwack) לפי מתכון שנשמר בסוד אך ידוע שמכיל יותר מ-40 סוגי עשבים והוא מיושן חצי שנה בחביות מעץ אלון. אחד ממאפייניו המוכרים הוא צורת הבקבוק המיוחדת: בקבוק נמוך ופחוס שעל...

אלכוהול כשר

רוב האירועים (חתונה, חינה, בר מצווה, בת מצווה וכו') דורשים היום אלכוהול כשר. אז החלטנו לשבור את הראש בשבילכם ולספק לכם רשימה של רוב מותגי האלכוהול הכשרים כדי שיהיה לכם את האירוע המושלם.

אמארו רמזוטי - AMAERO RAMAZZOTTI

אאוסנו רמזוטי, "רופא עשבוני", רקח בשנת 1815 את המשקה הזה, שנקרא עד היום על שמו. בין 33 המרכיבים העשבוניים השונים שלו, אפשר למצוא רוברב, קינמון, שורש גנציאן וקליפה מתפוזים מרים. הייצור כיום נעשה בדיוק לפי אותה נוסחה של סניור רמזוטי וההבדל היחיד הוא בכמויות: כיום, בשילטת פרנו-ריקאר, רמזוטי הוא אחד מהמשקאות ששייכים למועדון המליון היוקרתי. זהו המועדון של המותגים שמוכרים למעלה ממליון ארגזים של משקה...

אקס אל - XL

משקאות האנרגיה הם אחד משחקני החיזוק החדשים יחסית בתחום המשקאות הנלווים לאלכוהול. סקר הרגלי שתייה מראה שהמשקה הפופולרי ביותר בברים בשנתיים האחרונות הוא וודקה-רד בול. על אף שמם הדינמי משקאות האנרגיה לא שייכים דווקא לספורט, אלא לתחום חיי הלילה. רוב המשקאות מתבססים על מנגנון המרצה על ידי שימוש בחומרים כימיים שמשפיעים על מערכת העצבים, על המערכת ההורמונלית, על הלב ועל המוח. המשקאות מורכבים מכמה חומרים...

ארוחה איטלקית

מנות הפתיחה - קלצונה - מיני מאפים ממולאים בתוספות שונות ( תרד, ריקוטה, בטטה ועוד.. ) - קונכיות בצק ממולאות - בטטה, פטריות וטונה. סלטים - סלט חסה ועלי בייבי עם עגבניות שרי, אגוזים וחמוציות ברוטב ויניגרט הדרים. - סלט ירקות שורש. - סלט כרוב עם גרעיני חמנייה. - מגוון ירקות אנטיפסטי חצילים, פלפלים, בטטות, פטריות ועוד.... - עגבניות שרי עם רוטב פסטו שקדים ומוצרלה. עיקריות - פיצות ופוקצ'ות עם מגוון של...

אתנול מרכיב עיקרי במשקה שלנו...

אתנול (באנגלית: Ethanol) הוא תרכובת אורגנית ממשפחת הכוהלים, שנוסחתה CH3CH2OH. זהו הכוהל הפשוט ביותר לאחר מתנול. אתנול מצוי בכל המשקאות החריפים, והוא זה שמקנה להם את השפעתם הפיזיולוגית על גוף האדם. הדומיננטיות הרבה של האתנול בקרב משפחת הכוהלים, וכן ההשפעה הרבה של המשקאות החריפים על התרבות האנושית, הביאו לכך שבשפת היום-יום מכונה האתנול כוהל או אלכוהול, כמייצג הראשי של המשפחה כולה (הכוללת אלפי...

באקרדי - BACRDI

רום הוא משקה אלכוהולי חזק המופק מתוצרי לוואי של קנה הסוכר, כגון דבשה ומיץ קנה הסוכר, בתהליך של תסיסה וזיקוק. לרום ריח עז אופייני וטעם מתקתק במקצת, עם תכולת אלכוהול גבוהה (40% ברום סטנדרטי). מרבית הרום מיוצר בארצות הים הקריבי ובשפך הנהר דמררה בדרום אמריקה. ארצות אחרות בהן רום מיוצר הן אוסטרליה, הודו ומושבות צרפתיות לשעבר באוקיינוס ההודי. קיימים מספר סוגי רום: רום בהיר משמש לשתייה (ישירות, או על...

בדיקת אלכוהול - כמה מותר לשתות ולנהוג

כל מה שרציתם לדעת על שאלת מליון הדולר - כמה מותר לשתות ולנהוג ומה גזר דינו של הינשוף

ביפיטר - BEEFEATER

מופק משיפון, שעורה או חיטה, בתוספת תמצית פירותיו של שיח הערער ("ג'וניפר", ומכאן השם ג'ין), ולעתים נוספים לתערובת גם צמחי תבלין כאניס וקימל. על טעמו של הג'ין, כמו הוודקה, בדרך כלל אי אפשר להתענג בצורתו הנקייה, כי הוא יבש ואלכוהולי מדי. נוהגים להגישו בלוויית משקה קל, מתוק-מריר, כמו מי טוניק (ג'ין טוניק) או ג'ינג'ר אייל. וכן, זהו המרכיב המרכזי בקוקטייל הקלאסי דריי מרטיני...

בירה מהחבית

עמדת בירה מהחבית יכולה לבוא בנוסף לתפריטי האלכוהול שלנו או כעמדה בפני עצמה. אנו מגישים מהחבית טובורג רד וקרלסברג. כמו כן ניתן גם להזמין בירות בוטיק מיוחדות מהחבית בהזמנה מראש של לפחות שבועיים מהאירוע. סוגי הבירות בוטיק הם: מלכה (ישראלית), דובל (בלגית), בלו מון (אמריקאית), מרדסו (בלגית) ופרימטור (צ'כית).  

בירה מהי??

בירה הוא שם המתאר מספר משקאות חריפים שונים המיוצרים בתהליך של תסיסה, בדרך כלל של שעורה או דגנים אחרים. תהליך ייצור הבירה (וגם של משקאות אלכוהוליים אחרים) נקרא בישול (מכאן הביטוי מבשלות בירה). בירה יוצרה לראשונה לפני 6,000 שנים לפחות, במספר תרבויות עתיקות ששכנו במזרח התיכון, כמו מצרים העתיקה ומסופוטמיה. מקור המילה בירה אינו ברור, אך ככל הנראה מקור המילה במילה הלטינית biber, משקה או שיקוי. מכיוון...