קפה - תוצאות חיפוש

השכרות מהי למעשה??

המבדיל משקאות המכילים אלכוהול משאר המשקאות הוא, שהם משכרים, כלומר, גורמים לשינויים במצב הרוח וההתנהגות של האדם מבחינה פיזיולוגית. שתיית אלכוהול גורמת להעלאה במצב רוח, השתחררות מלחצים נפשיים, הרגשה של קלילות, קלות ראש וערפול חושים, עלייה בביטחון העצמי, שחרור וירידה בעכבות ולהרגשה כללית נינוחה של רצון לשמוח ולחגוג. שתייה רבה עלולה להביא את האדם לידי השתטות והתנהגות פרועה; שתייה מוגזמת עלולה לגרום...

רום חם עם חמאה, קינמון ודבש - קוקטייל חורף

מממ... נשמע מוזר?! אנחנו יודעים. חכו ותטעמו בערב מול הטלוויזיה. אין לכם מושג כמה תודו לנו... רכיבים: קוביית חמאה רכה (בערך בגודל של קוביית סוכר) כפית סוכר חום (אפשר קצת יותר) תבלינים: תמצית וניל, קינמון, מוסקט, דבש מנה של רום איכותי מים רותחים (שתיים עד ארבע מנות, תלוי בחוזק הרצוי) צורת ההכנה: בכוס קפה (מג) מניחים את הסוכר והחמאה, מוסיפים תבלינים ומועכים הכל למחית עם כפית. מוסיפים את הרום והמים...

מונין - MONIN

המותג הצרפתי "מונין" (Monin) נוסד בצרפת בשנת 1912 ומייצר מאז סירופים במגוון טעמים וכשאני אומר "מגוון" אני מדבר בלשון המעטה. למונין למעלה מ-100 טעמים שונים של סירופים, אותם מייעדת החברה לשמש כתוספי קפה, קוקטיילים אלכוהוליים ולא אלכוהוליים וגם לבישול ולאפיה. הסירופים של מונין הינם בעלי ריכוז גבוה ורמת הדילול המומלצת להם היא 1-8, כלומר, לתוספת קטנה של סירופ יש השפעה גדולה על הטעם והיות ורבים מהם...

בירה מהי??

בירה הוא שם המתאר מספר משקאות חריפים שונים המיוצרים בתהליך של תסיסה, בדרך כלל של שעורה או דגנים אחרים. תהליך ייצור הבירה (וגם של משקאות אלכוהוליים אחרים) נקרא בישול (מכאן הביטוי מבשלות בירה). בירה יוצרה לראשונה לפני 6,000 שנים לפחות, במספר תרבויות עתיקות ששכנו במזרח התיכון, כמו מצרים העתיקה ומסופוטמיה. מקור המילה בירה אינו ברור, אך ככל הנראה מקור המילה במילה הלטינית biber, משקה או שיקוי. מכיוון...

קלואה - KAHLUA

קלואה הוא ליקר קפה, שמוצאו במקסיקו. הליקר מכיל לרוב 26.5 אחוז אלכוהול והוא מופק מזן הקפה ערביקה. בקבוק הליקר חום כהה ועליו תווית צהובה וכיתוב בצבע אדום. הליקר משמש כדיז'סטיף עם או בלי קרח וכן בקוקטיילים רבים ובעיקר קוקטיילי שמנת. פולי הקפה נקראים "פולי ההר הכחול", ומקורם באפריקה.

אמרולה - AMARULA

אמרולה הוא פרי עסיסי ממנו מכינים מאכלים רבים. את הסגולות האלכוהוליות שלו גילו לאחר שפילים שאכלו את הפירות שנפלו לקרקע והחלו לתסוס,התהלכו שיכורים בג'ונגל. לפי האגדה, בני המזל האוכלים מהפרי אמורים להחלים ממיחושים למיניהם. ליהנות מפוריות רבה ואף לזכות בנישואים מוצלחים. המשקה דומה מאוד לאייריש קרים, אך טעמו פירותי יותר. צורת הגשה : בכוס אולדפאשן בתוספת קרח או קר ישירות מהמקרר אך כתוספת לקפה.

פרנג'ליקו - FRANGELICO

פרנג'ליקו (Frangelico) הוא ליקר אגוזים איטלקי עם תוספת קרמל, המכיל 24 אחוז אלכוהול. הליקר נוצר בשנת 1980 על–ידי חברה איטלקית. כדי לייחד את המשקה הוענקה לבקבוק דמות נזיר וכדי לבאר בחירה זו טענה החברה כי הוא מבוסס, כביכול, על ליקר אגוזים ופירות יער שיצר נזיר מן מאה ה-17 בשם אנג'ליקו. באיטלקית, משמעות המילה fra היא "אח", כלומר נזיר. כאשר מחברים את השם האח אנג'ליקו מקבלים פרנג'ליקו....

טישיניה בטעמים- TEICHENNE

טישינייה - שנפס, 20% אלכוהול. מיוצר בקטלוניה, ספרד.  מיוצר ע"י טיישנה, חברה ספרדית מן המובילות בעולם בייצור שנאפסים.   תהליך הייצור: מיוצר מתזקיק אלכוהול שהתקבל ממולסה. לאלכוהול זה מוסיפים תמציות פרי טבעי. בסוף התהליך מוסיפים מעט סירופ פרי, על מנת לרכך את המשקה ולאזנו. עובדות חשובות: שנאפס, שמוצאו מגרמניה, הוא במקור שם כולל למשקאות אלכוהוליים לבנים, שזוקקו מתסיסת פירות (ברנדי). בעבר זוקק השנפס...

קמפרי - CAMPARI

קמפרי (באיטלקית: Campari) הוא השם המסחרי של ליקר העשוי מתערובת של עשבים, צבעו אדום וטעמו מר-מתוק. הקמפרי מיוצר במילאנו מאז שנת 1862, או אז הוכן לראשונה ב"קפה קמפרינו" בעיר. המתכון המדויק להכנת הליקר לא שונה מעולם והוא מהווה סוד משפחתי של משפחת קמפרי. לפי קבוצת קמפרי, יצרנית המשקה, משמשים בהכנתו 86 סוגים של שורשי צמחים, עשבים, תבלינים ופירות. רכיבי הליקר מרוככים במים מזוקקים ואחר כך מעורבבים...

בייליס - BAILEYS

אייריש קרים בילייס הינו ליקר קפה אשר מוצאו הוא מירלנד. הוא ליקר על בסיס שמנת, ויסקי אירי וקפה. אחד מסוגי האייריש קרים הידועים ביותר הוא אייריש קרים של חברת בייליס, שהיה הראשון שיוצר בשנת 1974. בתהליך הייצור של הליקר מחשמלים את המולקולות של השמנת והויסקי כדי שלא תיפרדנה זו מזו. נהוג לשתות אייריש קרים במגוון דרכים: כמשקה נקי, עם קרח, כחלק מקוקטייל או כתוספת לקפה במקום חלב וסוכר.

אקס אל - XL

משקאות האנרגיה הם אחד משחקני החיזוק החדשים יחסית בתחום המשקאות הנלווים לאלכוהול. סקר הרגלי שתייה מראה שהמשקה הפופולרי ביותר בברים בשנתיים האחרונות הוא וודקה-רד בול. על אף שמם הדינמי משקאות האנרגיה לא שייכים דווקא לספורט, אלא לתחום חיי הלילה. רוב המשקאות מתבססים על מנגנון המרצה על ידי שימוש בחומרים כימיים שמשפיעים על מערכת העצבים, על המערכת ההורמונלית, על הלב ועל המוח. המשקאות מורכבים מכמה חומרים...

קרנרג'י - CRANERGY

למשקה מבית אושן ספריי, קוראים קרנרג'י (CRANERGY). יש בו שלושה מקורות קפאין: פולי קפה, תה ירוק וגווארנה, הוא מומתק בסטיביה, וטעמו חמצמץ ועדין. מזכיר שילוב של מיץ חמוציות עם נגיעה של משקה אנרגיה. כמובן שמה שמייחד משקה זה מול משקאות האנרגיה המתחרים, שהוא מיוצר מרכיבים טבעיים בלבד ואינו מכיל קפאין "סינטטי " כמו בשאר משקאות האנרגיה. החברה שמשווקת את המשקה הזה היא "החברה המרכזית להפצת משקאות" (...