אניס - תוצאות חיפוש

ערק עלית - ARAK

עראק (ערבית: عرق, תעתיק מדויק: עַרַק) הוא משקה אלכוהולי שהופק לראשונה בארצות ערביות ים תיכוניות כמו: ישראל, לבנון, סוריה וטורקיה. מקור השם עראק בערבית ומשמעותו היא "זיעה" (בשל תהליך הזיקוק באידוי וטפטוף). את העראק מייצרים על ידי התססה וזיקוק של ענבים או תמרים וטפטוף הנוזל הנוצר בתהליך זה על עלי האניס המיובשים, שמקנים לו את טעמו הייחודי. המשקה המתקבל חסר צבע ובעל תכולת אלכוהול של 40% - 80%. צריכה...

10 הדברות לבר ביתי: משקאות

הבר בנויי, הכוסות במקומן ועכשיו רוצים לאייש את הבר הביתי שלכם במשקאות אלכוהול שיתאימו לכם ולאורחים שלכם ולא יודעים איך להתחיל? הנה לכם 10 הדברות למשקאות בבר ביתי מצוייד ומוכן לכל פעולה.

אוזו 7 - OUZO 7

אוזו (Ούζο ביוונית) הוא משקה חריף מזוקק בטעם אניס מיוצר בדרך כלל ביוון. האוזו הוא מקטגורית האפריטיפים המכילים אניס וקרוב מאוד לראקי הטורקי ולעראק המזרח תיכוני. צריכת אוזו, בדומה למשקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים התנהגותיים ונפשיים, לפגיעה בשיקול הדעת ולהאטה משמעותית של זמן התגובה, החולפים בדרך כלל בתוך זמן קצר. עם זאת צריכה מרובה עשויה להוביל להתמכרות ולנזקים בריאותיים לא מבוטלים. מאידך, היא...

פרנו - PERNOD

בתחילת דרכו הופק הפרנו (PERNOD) המקורי בריכוז של 65%-75% אלכוהול והכיל מרכיב אשר גורם להזיות ששמו המדעי הוא ARTHEMISIA ABSINTHIUM. מקורו של הפרנו הוא בצרפת עשוי בעיקרו מאניס ונולד ב - 1805 . בשנת 1805 הקים HENRI-LOUIIS PERNOD את המזקקה הראשונה בצרפת לייצור פרנו. בתחילת דרכו הופק הפרנו המקורי בריכוז של 65%-75% אלכוהול והכיל מרכיב אשר גורם להזיות ששמו המדעי הוא ARTHEMISIA ABSINTHIUM. בשנת...

מברוקה - MABRUCA

ערק מברוקה הינו ערק איכותי ומזוקק ברמה גבוהה, ערק זה הינו כשר לפסח ומגיע בטעמים שונים: בזוקה, תאנים ואספרסו . ערק מקורו באניס ( שומר ) שהוא ירק שמרבית האנשים לא אוהבים את הריח שלו אבל מי שאוהב אותו לא יכול בלעדיו. מקורות של Arack Mabrouka להתחקות לעיירה המיסטית העתיקה של מוגדור. בעיר המרתקת הזו ממוקמת בחוף הדרום המערבי של מרוקו, aracks הפרמיה הייתה בעבודת יד על ידי המייסדים שלנו שהקימו את עצמם...

אוזו 12 - OUZO 12

אוזו (Ούζο ביוונית) הוא משקה חריף מזוקק בטעם אניס מיוצר בדרך כלל ביוון. האוזו הוא מקטגורית האפריטיפים המכילים אניס וקרוב מאוד לראקי הטורקי ולעראק המזרח תיכוני. צריכת אוזו, בדומה למשקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים התנהגותיים ונפשיים, לפגיעה בשיקול הדעת ולהאטה משמעותית של זמן התגובה, החולפים בדרך כלל בתוך זמן קצר. עם זאת צריכה מרובה עשויה להוביל להתמכרות ולנזקים בריאותיים לא מבוטלים. מאידך, היא...

פאסטיס - PASTIS

פאסטיס (בצרפתית: Pastis) הוא ליקר ואפריטיף צרפתי מקובל, אשר בדרך כלל מכיל 40-45% אלכוהול בנפח (קיימים גם סוגים נטולי אלכוהול). מקור השם בשפה אוקסיטנית, דיאלקט דרום צרפתי, בה משמעותו "עוגה" או "תערובת", ולחילופין גם גם "צרה", "אי נעימות" או "מצב מבלבל". הפאסטיס שייך למשפחת משקאות האניס (כמנון), בהם מצויים גם האוזו (יוון), הראקי (טורקיה), הארק, הסמבוקה (איטליה) וכיוצא בזה. המרכיבים המקובלים של...

אבסינט טרנט 60% - ABSINTHE 60%

על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...

אבסינט 70% - ABSINTHE 70%

על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...

ביפיטר - BEEFEATER

מופק משיפון, שעורה או חיטה, בתוספת תמצית פירותיו של שיח הערער ("ג'וניפר", ומכאן השם ג'ין), ולעתים נוספים לתערובת גם צמחי תבלין כאניס וקימל. על טעמו של הג'ין, כמו הוודקה, בדרך כלל אי אפשר להתענג בצורתו הנקייה, כי הוא יבש ואלכוהולי מדי. נוהגים להגישו בלוויית משקה קל, מתוק-מריר, כמו מי טוניק (ג'ין טוניק) או ג'ינג'ר אייל. וכן, זהו המרכיב המרכזי בקוקטייל הקלאסי דריי מרטיני...