פור - תוצאות חיפוש

פור רוזס - FOUR ROSES

פור רוזס המזקקה הוקמה ב- 1888 על ידי פול ג'ונס. בשנות ה- 40 נקנתה על ידי הקונצרן הקנדי סיגראם. ב- 2002 נמכרה המזקקה למבשלת הענק היפנית קירין. במשך מספר שנים היה הוויסקי זמין אך ורק בשוקי אירופה ויפן, ונמכר בארצות הברית רק בקנטקי עצמה. הסיבה לכך הייתה נעוצה בעובדה שכמויות הוויסקי שהיו ביישון והתבגרות במחסני החברה לא הספיקו לכיסוי השוק האמריקאי. רק באפריל 2007 הוכנס הבורבון הזה גם לניו יורק....

סאוטרן קומפורט - SOUTHERN COMFORT

ליקר אמריקאי מתוק ועתיק, המבוסס בניגוד לדעה הרווחת על אלכוהול נייטרלי המתובל ביותר מ- 100 סוגים שונים של תבלינים. הליקר כשר. הטעם בולט של הליקר הוא אפרסק ותפוז. צורת הגשה: בכוס אולדפאשן נקי או עם קרח.

B&B

בי אנד בי, הוא קוקטייל הברנדי המפורסם בעולם. הבסיס האלכוהולי בקוקטייל הוא ברנדי ובנדיקטין - ליקר עשבים על בסיס ברנדי, המכונה קיסר הליקרים. שמו של הקוקטייל הוא בעצם ראשי התיבות של המשקאות המרכיבים אותו. אופן הכנת המשקה היא מזיגת המרכיבים ישירות לכוס אולדפאשנד מלאה קרח וערבוב קל בעזרת סטירר. מרכיבים 1/2 ברנדי, 1/2 בנדיקטין אופן הכנה מזיגת המרכיבים בזה אחר זה כוס אולדפאשנד

קומפטבול ליידי

מרכיבים: 1/2 1 ליקר קפה , 1/2 1 ליקר אייריש קרים , 1/2 1 סאוטרן קומפורט 1/2 1 חצי – חצי . כוס: אולדפאשן קישוט: דובדבן אופן ההכנה: מנערים את כל המרכיבים בשייקר עם קרח ומסננים לכוס אולדפאשן. שלבי הכנה : 1. מכינים את הכוס המתאימה. 2. מנערים את כל המרכיבים בשייקר. 3. מוזגים לכוס ללא קרח ומקשטים. חצי- חצי - זהו ערבוב של שמנת וחלב ביחס שווה.

אתנול מרכיב עיקרי במשקה שלנו...

אתנול (באנגלית: Ethanol) הוא תרכובת אורגנית ממשפחת הכוהלים, שנוסחתה CH3CH2OH. זהו הכוהל הפשוט ביותר לאחר מתנול. אתנול מצוי בכל המשקאות החריפים, והוא זה שמקנה להם את השפעתם הפיזיולוגית על גוף האדם. הדומיננטיות הרבה של האתנול בקרב משפחת הכוהלים, וכן ההשפעה הרבה של המשקאות החריפים על התרבות האנושית, הביאו לכך שבשפת היום-יום מכונה האתנול כוהל או אלכוהול, כמייצג הראשי של המשפחה כולה (הכוללת אלפי...

האלכוהול בדתות שונות...

יהדות: בדת היהודית, היין נחשב למשקה חגיגי, ושתייתו נהוגה לשם ציונם של ימים קדושים ולשם חגיגתם של אירועים משמחים. היין הוא המשקה היחיד אשר זכה לברכה פרטית משלו: "ברוך אתה ה' אלקינו מלך העולם, בורא פרי הגפן". ברכה זו יש לומר לפני שתיית היין. ואם מביאים יין יותר משובח מהקודם אף מברכים: "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם הטוב והמיטיב". היין הוא מצרך הכרחי לשם קיומם של החגים והטקסים היהודיים:...

אלכוהול מאיפה הכל התחיל??

שתיית משקאות חריפים הייתה מנהג מקובל בקרב עמים רבים עוד בעת העתיקה. עפ"י התנ"ך, האדם הראשון שמתועדת שכרותו היה נח: "ויחל נח איש אדמה וייטע כרם ויישת מן היין וישכר" (בראשית ט' י"ח). עדויות לשתיית יין במזרח הקדום יש בשפע במקרא, בציורי קיר ותבליטים מצריים, וכן בשרידי מתקנים שנתגלו בארץ ישראל, ואשר שימשו בייצור יין. כדי חרס עבור יין, המעידים על ייצורו של משקה זה נמצאו בגאורגיה (מתוארכים כבני 8000...

הארווי וולבנגר

על פי האגדה, הארווי וולבנגר היה גולש ממדינת קליפורניה, אשר נהג לשתות גרסה פרטית של סקרו דרייבר , עם זילוף גליאנו. יום אחד, לאחר הפסד בתחרות, שתה לשוכרה, עד כי נתקל ברהיטים ובקירות כשניסה לעזוב. מאז כונה הארווי "וולבנגר" - כלומר "הדופק את הקירות". מרכיבים 2/3 וודקה, 1/3 גליאנו, תפוזים אופן הכנה מזיגת המרכיבים בזה אחר זה כוס הייבול אופן הכנת המשקה היא מזיגת המרכיבים ישירות לכוס הייבול מלאה קרח...

ההיסטוריה של הבירה...

הבירות הראשונות יוצרו לפני אלפי שנים. ישנן השערות שהבירות הראשונות יוצרו בטעות, כאשר דגנים שהושארו באיחסון הפכו לבליל דייסתי. אחד המקורות הראשונים נמצא בתנ"ך, כאשר בסיפור יוסף מסופר על כליאתו של שר המשקים של מלך מצרים (בראשית מ') - כנראה מי שהיה אחראי על מבשלות הבירה והיינות של המלך. בממצאים מן האלף הרביעי לפני הספירה מוזכרים 15 סוגי בירה שונים. בארצות מסוימות הבירה אף הוצעה כמנחה לאלים...

"ציטוטי אלכוהול" – מבירה עד יין ומה שביניהם...

כל המשפטים החכמים והמפורסמים שנאמרו על האלכוהול ידידינו. אגדנו כאן את כולם להנאתכם...

שיתוק

"שיתוק", קוקטייל שכבות שמוגש בכוס שוט. את המרכיבים "מציפים אחד על השני לפי הסדר" ( הכוונה בלהציף היא לשים כפית על כוס השוט, ולמזוג את המשקה לאט, בטפטוף, על מנת שלא יתערבב עם השכבה שלפניו, אלא יכסה אותה, או יציף אותה). בכוס שוט כאמור, שליש מנה אפטר שוק קינמון, שליש מנה ייגר מייסטר ושליש אבסנט. אני מצדיע מראש למי שיכול לספור עד עשר בלי להתבלבל אחרי שניים כאלה.

קפירינייה

קפיריניה (בפורטוגזית: Caipirinha) הוא קוקטייל ברזילאי העשוי מקשאסה, ליים, סוכר וקרח. בברזיל, המשקה מוגש ברוב המסעדות, והוא נחשב למשקה אופייני של המדינה. פשטות המשקה, והארומה המיוחדת שלו, הפכו אותו לפופולרי בכל העולם. המילה "קפיריניה" מגיעה מהמילה "קיפיריה". המשקה קפיפרוטה (בפורטוגזית:caipifruta) עשוי באותה הצורה, כשבנוסף (או במקום) הליים משתמשים בפרי אחר (הפרי חייב להיות טרי, ולא מיץ משומר)....