אל צ'ארו - EL CHARRO 1L

טֶקילה (Tequila) היא משקה אלכוהולי חזק ממשפחת המשקאות הלבנים המיוצר אך ורק באזורים ספציפיים בחמש מדינות שבמקסיקו, בעיקר בסביבות העיר טקילה, במדינת חאליסקו שבמקסיקו. הטקילה מיוצרת מהליבה של שיח אגבה מדברי, הנקרא אגבה כחולה (שם מדעי Agave tequilana)[1] והנפוץ במקסיקו (הוא אינו סוג של קקטוס). המותג טקילה נתון בשליטת הממשלה המקסיקנית. כדי לייצר טקילה יש לעמוד בסט תקנות מפורט הנאכף על ידי מועצת ויסות הטקילה המקסיקנית. כדי שמשקה יורשה לשאת את השם טקילה, עליו לעמוד בתנאים רבים. התנאים הבולטים הם: על המשקה להיות מיוצר במקסיקו, באזור המורשה לייצר טקילה, עליו להיות מיוצר מלפחות 51% אגבה כחולה, על הבקבוק צריכה להופיע חותמת רשמית המכילה את מספור המזקקה, אחוז האלכוהול במשקה צריך לנוע בין 35% ל-49% אלכוהול (רמת האלכוהול הנפוצה בטקילה היא 38%-40%). מֶ‏סְקָ‏ל‏ הוא משקה אלכוהולי הדומה לטקילה, אולם הוא יכול להכיל סוגים שונים של אגבה במינונים שונים. לעתים המסקל מבוקבק עם זחל עש,[2] התוקף את צמח האגבה. הזחל נקרא בפי העם תולעת (גוֹזָנוֹ בספרדית). בעת הכנת מסקל קולים את ליבת האגבה, ולכן טעמו של המשקה הוא מעושן.