בדיקת אלכוהול - כמה מותר לשתות ולנהוג

כל מה שרציתם לדעת על שאלת מליון הדולר - כמה מותר לשתות ולנהוג ומה גזר דינו של הינשוף

עד כמה מותר  לשתות לפי חוק?

צריך להבין שאין שכמות האלכוהול בדם היא נתון המושפע מכמה  גורמים המשפט "מותר שתי  כוסות  בירה או כוס וודקה רד בול" לא תקף. משקל גופו, מינו של השותה וקצב חילוף החומרים (הגורם לסילוק האלכוהול מהדם)  הם הגורמים המשפיעים על מידת האלכוהול.

אז נכון, מעטים האנשים שיודעים את הזמן הממוצע של חילוף החומרים שלהם, אבל אל דאגה, במאמר זה ניתן לכם מושג כמה אלכוהול מותר לכם לשתות ומהו סף בדיקת הינשוף.

ועכשיו לתכלס:

לפי חוק, גבירותי ורבותי, אסורה נהיגה ברכב כאשר רמת ריכוז האלכוהול בדם עולה על 50 מיליגרם של אלכוהול במאה מיליליטר של דם (בדיקת דם), אוו 240 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף (בדיקת ינשוף).

אז כמה מותר לי לשתות? הנה שתי טבלאות מאוד שימושיות שבעזרתן תוכל לדעת פלוס מינוס כמה מותר לך  לשתות, (אנחנו היינו ממליצים ללכת  לכיוון המינוס)

הטבלה תלמד אותנו עד כמה מותר לנו לשתות בטרם נחשב כשיכורים. הצבע הוורוד מורה על הטווח המותר.
כפי שניתן לראות הנהיגה עד לרמה של 0.05% (וכך גם קובע החוק) היא ברמה המותרת. אנשים בעלי משקל נמוך יכולים לשתות כוס משקה אחת בשעה בטרם ינהגו בלא לעבור על החוק, ואילו אנשים כבדים יותר יוכלו לשתות עד שתי מנות משקה לפני נהיגה בטרם יעברו על החוק.

גברים:

טבלת אלכוהול - גברים

נשים:


מהי מנת משקה?

שימו לב! שאט (מנת אלכוהול) מכיל 60 מ"ל משקה, צ'ייסר מכיל 30 מ"ל משקה. כל בר שמכבד את עצמו שם בוודקה רדבול  שלך מנת אלכוהול  אחת. ועכשיו לנתונים:
15
מ"ל של אלכוהול,
או 30 מ"ל וודקה או ליקר המכילים 50% אלכוהול,
או 37.5 מ"ל וויסקי המכיל 40% אלכוהול,
או 75 מ"ל יין מתוק או קוקטייל המכיל 20% אלכוהול,
או 125 מ"ל יין יבש המכיל 12% אלכוהול,
או 375 מ"ל בירה המכילה 4% אלכוהול,

הקיצר חברים יקרים, במילים הכי פשוטות, הכמות המותרת היא בין מנה אחת לשתי מנות של אלכוהול (תלוי במשקל שלכם)

גופו של אדם ממוצע מפרק עשרה מ"ג אלכוהול בשעה. אדם שמורגל בשתיית אלכוהול יכול לפרק עד שלושים מ"ג אלכוהול בשעה. מכאן שאם שתיתם שתי מנות אלכוהול, עליכם לחכות לפחות בין שלוש  לחמש שעות לפני שתעלו על הכביש. מהילת אלכוהול במשקה קל, מקצרת ומזרזת את זמן ספיגת האלכוהול בדם. לכן הקפידו לנוח לפחות שעה – שעתיים (תלוי כמה ,שתיתם) ללא שתייה נוספת של אלכוהול לפני יציאה לדרך, שתו מים או משקה קל שיעזור לדלל את האלכוהול ולהפיג את השפעתו, או עצרו למנוחה או שינה קלה לפני שאתם יוצאים לדרך.

 

על קיבה ריקה משתכרים הרבה יותר מהר. אדם ממוצע ששותה על קיבה ריקה יכול להגיע לשכרות בתוך עשרים דקות.

 

 

"נהג עצור בצד"... עצרו אתכם לבדיקה, שימו לב:

 

 

אם השוטר מבקש מכם לנשוף למכשיר הבדיקה, כדאי מאוד להסכים. הסיבה פשוטה: החוק קובע כי אם סירבתם להיבדק, השוטר רשאי לשלול את רישיון הנהיגה שלכם במקום, ולקחת גם את מכוניתכם. במקרה כזה, גם השופטים נוטים לגזור את העונש הקבוע בחוק: שנתיים שלילה.

 

למי שכבר נתפס נוהג כדאי לבדוק אם השוטרים טרחו לכייל את מכשיר הבדיקה ועוד יותר כדאי להתקשר לעורך דין טוב לענייני תעבורה.

 

 

ולסיכום שתיינים  חביבים,  המסקנה הרווחת מכל הכאב ראש והבלבול מוח הזה היא: אם שותים פשוט לא נוהגים! למה כל החישובים והסיכונים המיותרים האלו?  תמצאו נהג תורן, סעו במונית, תמצאו פתרון  כי האלכוהול  פשוט לא שווה את הסיכון.

 

 

 

תבלו!