ביפיטר - BEEFEATER 750ml

מופק משיפון, שעורה או חיטה, בתוספת תמצית פירותיו של שיח הערער ("ג'וניפר", ומכאן השם ג'ין), ולעתים נוספים לתערובת גם צמחי תבלין כאניס וקימל. על טעמו של הג'ין, כמו הוודקה, בדרך כלל אי אפשר להתענג בצורתו הנקייה, כי הוא יבש ואלכוהולי מדי. נוהגים להגישו בלוויית משקה קל, מתוק-מריר, כמו מי טוניק (ג'ין טוניק) או ג'ינג'ר אייל. וכן, זהו המרכיב המרכזי בקוקטייל הקלאסי דריי מרטיני (ג'ין, קרח, ורמוט-מרטיני). הג'ין הומצא בהולנד במאה ה-17. הג'ין ההולנדי שונה מה"לונדון דריי ג'ין", סוג מזוקק מאוד שמופק באנגליה ובארצות הברית. ההולנדי עשיר יותר בטעם ולפעמים אפילו מיושן מעט בחביות.