ג'יי בי - JB 700ml

וויסקי סקוטי מסוג בלנדד מבית קנוקנדו (Knockando). ההיסטוריה של הוויסקי הזה הולכת אחורה עד סוחר היין האיטלקי ג'קומו ג'וסטריני, שהגיע ללונדון ב- 1749 בעקבות אהבה לזמרת אופרה אנגליה. הוא הביא איתו מבולוניה כמה מרשמים למשקאות אלכוהוליים שונים, אותם רקח דודו, שהיה מזקק משקאות. ג'וסטריני מצא שותף שאיתו הקים עסק למסחר משקאות בלונדון, אדם בשם ג'ונסון. מאוחר יותר, בשנת 1760, הוא חזר לאיטליה (יש אומרים - עם הזמרת). בשנת 1831 נמכר העסק לאחד מעשירי לונדון, איש בשם אלפרד ברוקס. ברוקס שינה את שמה של החברה, אך הותיר את שמו של ג'וסטריני ראשון. מאז ועד היום נקרא המותג על שם ראשי התיבות ששל שני השמות J&B. החברה היתה אולי הראשונה שגילתה את הפוטנציאל של הבלנדים. משנות ה-80 של המאה ה-19 היא החלה לקנות סטוקים של מאלט וויסקי בסקוטלנד ולערבב את בלנד הוויסקי שלהם. למזלם היתה זאת התקופה בה נעלם הקוניאק - המתחרה הגדול של הוויסקי - בגלל מחלת הפילוקסרה שהשמידה את רוב הגפנים בקוניאק באותה תקופה. הטעמים אותם יצרו גם התאימו מאוד לטעם האנגלי, שהיה פחות "קשה" מהטעם הסקוטי, שהיה רגיל לטעמי הסינגל. הזדמנות נוספת נפלה בחלקה של J&B בארצות הברית: במשך שנים הם ייצרו מותג מיוחד לשוק האמריקאי - Rare - ודחפו ופרסמו אותו שם. כאשר נגמרה תקופת היובש בארצות הברית, הם זכו להצלחה מיידית. עם ההצלחה בארצות הברית עוצב גם סיגנון הוויסקי העכשווי של J&B, כאשר האמריקאים דרשו וויסקי קל בטעמו וחלק וכך אכן היה. קיימים יותר מ-40 סוגי וויסקי המעורבבים בתוך הוויסקי אשר מעבר ליישון הרגיל שעובר כל אחד מהם (מינימום של שלוש שנים) עוברים כולם ביחד תקופת חיתון של למעלה משישה חודשים במיכלי עץ כדי לקבל וויסקי עגול והומוגני. ב- J&B מורגשת נוכחות של הסינגל מאלטים והרכים והמשובחים של אזור ספייסייד הסקוטי ובראשם הקנוקנדו.