ייגרטרום - JAGERTRAUM 750ml

הייגרטרום הינו מתחרה של הייגרמייסטר הגרמני יתרונו הוא שיש עליו חותמת כשרות וניתן להשתמש בו באירועים בארץ. לעומת הייגרמייסטר שאיתו יש בעית כשרות כלשהי, הייגרטרום דומה נורא בטעמו לייגרמייסטר המקורי אך פחות איכותי ומרקם יותר סמיך ותרופתי המתכון הסודי של הייגרמיסטר הומצא כבר בשנת 1934 על ידי קורט מאסט. המתכון המדויק של רקיחת הייגרמיסטר מפורסם באתר- www.patet.com. נראה לכם באמת, יה פאתטים? המתכון נשאר סודי עד היום. 2) אני בטוח ששמעתם הרבה פעמים שהייגרמייסטר מורכב מכל מיני רכיבים, אז הגיע הזמן לעשות לזה סוף: הייגר מורכב מ 56 סוגים שונים של שורשים, עשבים, תמציות קליפות עץ, תמציות פרחים, קינמון מסרי לנקה, תפוזים מאוסטרליה, עשבי ג'ינג'ר מדרום אסיה וזעפרן מספרד. אלו בערך הדברים שייגרמיסטר מסכימים לספר לנו, כל שאר המרכיבים נשארים סודיים ולכל מדינה שתגיעו תזכו לשמוע את הגרסה המקומית לשמועות על מה שמכיל המשקה. 3) אפרופו שמועות- הזדונית ביותר מספרת שהמשקה מקבל את הצבע השחור שלו בגלל שבמשקה מעורבב דם של איילים. מגניב, נכון? 4) כל מרכיבי המשקה מגיעים מספר פעמים בשנה למפעל המרכזי של ייגרמייסטר שממקום בגרמניה בעיר Wolfenbüttel. הם נבדקים ונשקלים בקפידה לפני שבכלל נשלחים לעיבוד. 5) לאחר שעברו את בקרת האיכות הקפדנית, נשלחים המוצרים לטחינה. לאחר שניטחנו וסוננו, מעבירים את התמצית למיכלים ענקים שם היא מעורבבת עם אלכוהול ומים ונשארת שם למשך יומיים-שלושה בשביל התסיסה. התהליך הזה חוזר על עצמו כ-6 פעמים לפני שהתוצר הסופי מועבר לתחנה הבאה. 6) בתחנה הבאה מועברת התוצאה לחביות עץ ענקיות שביחד יכולות להכיל יותר מ-3.5 מליון ליטר (!). התמצית מאוחסנת בחביות עץ למשך שנה לפחות.במהלך השנה התסיסה של האלכוהול נמשכת והתמצית זוכה לקבל גם את הטעם המיוחד שפולט העץ של החביות. 7) לאחר שנה מועברת התוצאה שוב פעם לסינון ואז מוסיפים לה סוכר, קרמל, מים ועוד אלכוהול ואז נחשו מה קורה? נכון-שוב שולחים את התמצית לסינון ורק אז הייגרמייסטר מוכן להישלח אל הבקבוקים הירוקים. 8) אגב בקבוקים ירוקים- כל בקבוק נבדק בקפידה על ידי צוות של בקרת איכות בשביל לוודא שחס ושלום אין איזושהי בעיה בבקבוק. 9) למרות שהתהליך הזה נראה ארוך ואינסופי, חברת ייגרמייסטר מסוגלת להנפיק יותר מ 370,000 בקבוקים של המשקה ביום בשלושה מפעלים שונים בגרמניה. 10) פירוש השם Jägermeister באנגלית הוא Hunting Master ומיד תבינו למה קורט מאסט החליט לקרוא לו כך. 11) קורט מאסט היה נודע באהבתו לצייד ולטבע והושפע מאוד מסיפורו של סיינט הובירוטס. האגדה מספרת שסיינט היה עצוב ומתוסכל מהחיים לאחר מות אשתו, והחל לצוד בשביל לחפש תעסוקה. בערב חג המולד, בעודו מטייל בטבע ומחפש משהו לצוד, נתקל באייל שבין קרניו ראה את הצלב הבוהק. האירוע השפיע על סיינט עמוקות, והוא החליט לעזוב את הצייד ולהצטרף אל הכנסייה כדי לעזור לאוכלוסיה נזקקת, עד שבסופו של דבר סיינט קודם לדרגת בישוף. הפיכתו המהירה של סיינט ליבשוף גרמה לקורט מאסט לבחור בסמל הצלב אותו תיאר סיינט. 12) כבר בסוף השנה הראשונה להמצאתו של המשקה, נכנס הייגמיסטר בשנת 1935 להפצה בשוק הגרמני. 13) רק 29 שנים מאוחר יותר, בשנת 1964, הופץ הייגרמיסטר לראשונה מחוץ לגרמניה. הולנד הייתה המדינה הראשונה, שנתיים לאחר מכן גם איטליה זכתה לאפשרות לטעום וליהנות מהמשקה.) רק בשנת 1971, לאחר שזכה המשקה להצלחה באירופה, החליטו מנהלי החברה לנסות את מזלם בארצות הברית. הכניסה לשוק האמריקני הייתה תחילתה של הצלחה ענקית. הייתם מאמינים שרק בשנת 2003 הגיע המשקה למקסיקו? כנראה שרק אז נמאס להם מהטקילות המסורתיות. 16) כיום ארצות הברית נמצאת במקום הראשון בכל מה שקשור לצריכת ייגמייסטר. אחריה ניצבת איטליה במקום השני והולנד במקום השלישי. המשקה נמצא במקום ה-13 ברשימת משקאות האלכוהול הנמכרים ביותר בעולם.