משקאות על בסיס קפה

קפה מקסיקני

מרכיבים: 1/2 1 טקילה ולמלא בקפה פילטר עד לשלושת ריבעי הכוס. כוס: אייריש קופי קישוט: קצפת ודובדבן אופן ההכנה: שלבי הכנה : 1. מוזגים את כל המרכיבים לכוס אייריש קופי. 2. מוזגים קפה פילטר עד לשלושת ריבעי הכוס. 3. ממלאים בקצפת ומקשטים בדובדבן. 4. את הקפה יש להגיש מייד על מנת שלא יתקרר.

אייריש קופי

מרכיבים: 1 ליקר קפה, 1 ליקר אייריש קרים, וויסקי אירי ולמלא בקפה פילטר עד לשלושת ריבעי הכוס. כוס: אייריש קופי קישוט: קצפת ודובדבן אופן ההכנה: שלבי הכנה : 1. מוזגים את כל המרכיבים לכוס אייריש קופי. 2. מוזגים קפה פילטר עד לשלושת ריבעי הכוס. 3. ממלאים בקצפת ומקשטים בדובדבן. 4. את הקפה יש להגיש מייד על מנת שלא יתקרר.

קפה טולדו

מרכיבים: 3/4 ליקר קפה, 3/4 ליקר אייריש קרים, 1/2 סירופ שוקולד ולמלא בקפה פילטר עד לשלושת ריבעי הכוס. כוס: אייריש קופי קישוט: קצפת ודובדבן אופן ההכנה: שלבי הכנה : 1. מוזגים את כל המרכיבים לכוס אייריש קופי. 2. מוזגים קפה פילטר עד לשלושת ריבעי הכוס. 3. ממלאים בקצפת ומקשטים בדובדבן. 4. את הקפה יש להגיש מייד על מנת שלא יתקרר.

ראסטי נייל

קיימות מספר גרסאות של הקוקטייל, אולם כולן מכילות את הרכיבים הבאים: ויסקי סקוטי (40 מ"ל). ליקר דרמבוי (20 מ"ל). אופן ההכנה הוא מזיגת הרכיבים לכוס נמוכה (Old fashioned) עם קרח, וערבוב. יש הממליצים לקשט את שפת הכוס בקליפת לימון (הכמויות המצוינות הינן בגדר המלצה למנת קוקטייל אחת). בניגוד לחלק גדול מהקוקטיילים, 'מסמר חלוד' הוא קוקטייל בעל אחוז אלכוהול גבוה, העומד על לפחות 40% (ותלוי בסוג הויסקי בו משתמשים). בדומה לקוקטיילים פופולריים אחרים, ל'מסמר חלוד' קיימות מספר גרסאות שונות, שיכולות לכלול בין השאר יחס שונה בין המרכיבים.