10 הדברות לבר ביתי: משקאות
הבר בנויי, הכוסות במקומן ועכשיו רוצים לאייש את הבר הביתי שלכם במשקאות אלכוהול שיתאימו לכם ולאורחים שלכם ולא יודעים איך להתחיל? הנה לכם 10 הדברות למשקאות בבר ביתי מצוייד ומוכן לכל פעולה.
רמי מרטן - REMY MARTIN V.S.O.P
רמי מרטן VSOPרמי מרטן VSOP Rémy Martin) VSOP) הוא המותג הנמכר והמפורסם ביותר של החברה. מדובר בקוניאק 40% אלכוהול, המכיל קוניאקים המיושנים מינימום 4 שנים, ומבוססים על ענבים מ- גראן ופטי שמפיין. הבקבוק הירקרק של רמי מרטן VSOP הוא אחד המוּכָּרים בעולם, אך לאחרונה החליפה החברה את העיצוב והתווית קיבלה גוון אדום. אם נתקלתם בבקבוק החדש, אין חשש - זהו אותו מוצר בדיוק. ה-VSOP של רמי מרטן הוא הקוניאק...
מרטיני ביאנקו - MARTINI BIANCO
מרטיני הינו וורמוט, רוב מוצרי הוורמוט עשויים מיינות לבנים יבשים, מחוזקים באלכוהול נייטרלי ובעשבי תיבול. הוורמוט מופיע במספר גרסאות: יבש, לבן מתוק, אדום מריר ועוד. מרטיני הינו וורמוט, רוב מוצרי הוורמוט עשויים מיינות לבנים יבשים, מחוזקים באלכוהול נייטרלי ובעשבי תיבול. הוורמוט מופיע במספר גרסאות: יבש, לבן מתוק, אדום מריר ועוד. כאפריטיף (ששותים לפני הארוחה), הוורמוט חייב לענות על שלושה צרכים עיקריים:...
מרטיני יבש - MARTINI EXTRA DRY
מרטיני הינו וורמוט, רוב מוצרי הוורמוט עשויים מיינות לבנים יבשים, מחוזקים באלכוהול נייטרלי ובעשבי תיבול. הוורמוט מופיע במספר גרסאות: יבש, לבן מתוק, אדום מריר ועוד. מרטיני הינו וורמוט, רוב מוצרי הוורמוט עשויים מיינות לבנים יבשים, מחוזקים באלכוהול נייטרלי ובעשבי תיבול. הוורמוט מופיע במספר גרסאות: יבש, לבן מתוק, אדום מריר ועוד. כאפריטיף (ששותים לפני הארוחה), הוורמוט חייב לענות על שלושה צרכים עיקריים:...
גלן מורנג'י - GLEN MORANGIE
תאגיד LVMH, המחזיק בגלנמורנג'י, הודיע שישנה לחלוטין את תדמית מותג הוויסקי הותיק שלו – גלמורנג'י. בין השאר, יעבור הוויסקי לבקבוקים מעוגלים יותר, חדשים ושונים. גלנמורנג'י 10 יכונה "Glenmora ngieOriginal", ואילו הבקבוקים בסדרת הפינישים השונים – גימור פורט ושות' יכונה "Glenmorangie Extra Matured". הוויסקי בסדרה זאת יתיישן במשך עשר שנים בחביות – כרגיל – וימשיך להתיישן במשך שנתיים...
מרטיני רוסו - MARTINI RUSSO
מרטיני הינו וורמוט, רוב מוצרי הוורמוט עשויים מיינות לבנים יבשים, מחוזקים באלכוהול נייטרלי ובעשבי תיבול. הוורמוט מופיע במספר גרסאות: יבש, לבן מתוק, אדום מריר ועוד. מרטיני הינו וורמוט, רוב מוצרי הוורמוט עשויים מיינות לבנים יבשים, מחוזקים באלכוהול נייטרלי ובעשבי תיבול. הוורמוט מופיע במספר גרסאות: יבש, לבן מתוק, אדום מריר ועוד. כאפריטיף (ששותים לפני הארוחה), הוורמוט חייב לענות על שלושה צרכים עיקריים:...
אבסולוט זהב - ABSOULT BLING
אבסולוט היא וודקה שבדית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית'. אבסולוט היא וודקה שבדית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית'. בשנת 1979 החליטה לצאת החברה אל מחוץ גבולות שבדיה וצפון אירופה ולהיכנס לשוק האמריקאי, באחד ממסעי הפרסום הבולטים היותר שנערכו מעולם והתבסס בעיקר על...
לפרויג - LAPHROAIG
לפרויג או לאפרויג (באנגלית: Laphroaig) הינו ויסקי מסוג סינגל מאלט המיוצר באי איילי (Islay) שנמצא במערב סקוטלנד. בתהליך הייצור, שלב ההלתתה מופסק באמצעות עשן. בדומה לסוגי ויסקי אחרים מהאי איילי, מוסיפים לחומרי הבעירה של האש כבול, אשר נותן את הטעם האופייני הכּבוּלי של הויסקי מהאי. הלפרויג הוא אחד מסוגי הויסקי בהם טעמו של הכבול הוא המודגש ביותר. יישון הויסקי בחביות מתבצע בקרבה לים, עובדה המוסיפה לטעם...
מונין - MONIN
המותג הצרפתי "מונין" (Monin) נוסד בצרפת בשנת 1912 ומייצר מאז סירופים במגוון טעמים וכשאני אומר "מגוון" אני מדבר בלשון המעטה. למונין למעלה מ-100 טעמים שונים של סירופים, אותם מייעדת החברה לשמש כתוספי קפה, קוקטיילים אלכוהוליים ולא אלכוהוליים וגם לבישול ולאפיה. הסירופים של מונין הינם בעלי ריכוז גבוה ורמת הדילול המומלצת להם היא 1-8, כלומר, לתוספת קטנה של סירופ יש השפעה גדולה על הטעם והיות ורבים מהם...
ג'וני ווקר מיושן גרין 15 שנה
ג'וני ווקר (Johnnie Walker) הוא ויסקי סקוטי מסוג בלנדד (מורכב מערבוב של מספר סוגי ויסקי), המיוצר במבשלת דיאגאו שבקילמרנוק, סקוטלנד. כמו כן לחברת ג'וני ווקר יש 6 סוגי ויסקי שכל אחד מהם מיושן בחביות עץ אלון. החברה מוכרת למעלה מ-120 מיליון בקבוקי ויסקי בעולם בכל שנה, בכ-200 מדינות והויסקי שלה נחשב לוויסקי בעל התפוצה הרחבה ביותר בעולם. במקור נקרא הוויסקי "ווקר'ס קילמרנוק ויסקי"...
תבור פנינים - tavor
יקב תבור הוקם בשנת 1999 על ידי ארבע משפחות כורמים מכפר תבור ובבעלותו כרמי ענבים באזור כפר תבור, הגליל העליון ורמת הגולן. היקב שוכן בכפר תבור ומייצר מיליון בקבוקים בשנה בארבע סדרות ברמות מחיר שונות. בשנת 2010 הרחיב היקב את קטגוריית היינות המבעבעים שלו ובמרץ 2011 השיק היקב שפה חדשה למותג כמו גם סדרת יינות חדשה המיועדת למסעדות בלבד. יינן היקב הוא אריה נשר. לאריה שנים ארוכות של ניסיון והוא מהייננים...
פרנו - PERNOD
בתחילת דרכו הופק הפרנו (PERNOD) המקורי בריכוז של 65%-75% אלכוהול והכיל מרכיב אשר גורם להזיות ששמו המדעי הוא ARTHEMISIA ABSINTHIUM. מקורו של הפרנו הוא בצרפת עשוי בעיקרו מאניס ונולד ב - 1805 . בשנת 1805 הקים HENRI-LOUIIS PERNOD את המזקקה הראשונה בצרפת לייצור פרנו. בתחילת דרכו הופק הפרנו המקורי בריכוז של 65%-75% אלכוהול והכיל מרכיב אשר גורם להזיות ששמו המדעי הוא ARTHEMISIA ABSINTHIUM. בשנת...