%29 AND 5709 IN %28SELECT - תוצאות חיפוש

טולמור דיו - TULLAMORE DEW

טולמור דיו הינו ויסקי בלנדד אירי מהטובים והנפוצים ביותר בעולם. הויסקי זוקק לראשונה בשנת 1829 בעיירה הקטנה טולמור שבמחוז אופלי (Offaly) במרכזה של אירלנד. המילה Dew בשם מקורה בראשי תיבות של אחד הבעלים הראשונים: Daniel Edmond Williams. מדי שנה נמכרים למעלה מ- 2.5 מליון בקבוקים ביותר מ- 80 מדינות שונות. מייקל ג'קסון, מבקר הוויסקי הנודע אף כינה אותו "הוויסקי האירי המעודן והאנין מכולם". הבלנד...

בירה מהי??

בירה הוא שם המתאר מספר משקאות חריפים שונים המיוצרים בתהליך של תסיסה, בדרך כלל של שעורה או דגנים אחרים. תהליך ייצור הבירה (וגם של משקאות אלכוהוליים אחרים) נקרא בישול (מכאן הביטוי מבשלות בירה). בירה יוצרה לראשונה לפני 6,000 שנים לפחות, במספר תרבויות עתיקות ששכנו במזרח התיכון, כמו מצרים העתיקה ומסופוטמיה. מקור המילה בירה אינו ברור, אך ככל הנראה מקור המילה במילה הלטינית biber, משקה או שיקוי. מכיוון...

פור רוזס - FOUR ROSES

פור רוזס המזקקה הוקמה ב- 1888 על ידי פול ג'ונס. בשנות ה- 40 נקנתה על ידי הקונצרן הקנדי סיגראם. ב- 2002 נמכרה המזקקה למבשלת הענק היפנית קירין. במשך מספר שנים היה הוויסקי זמין אך ורק בשוקי אירופה ויפן, ונמכר בארצות הברית רק בקנטקי עצמה. הסיבה לכך הייתה נעוצה בעובדה שכמויות הוויסקי שהיו ביישון והתבגרות במחסני החברה לא הספיקו לכיסוי השוק האמריקאי. רק באפריל 2007 הוכנס הבורבון הזה גם לניו יורק....

גינס - GUINNESS

גינס היא סוג של בירה כהה ("פורטר") המבושלת במבשלת סנט ג'יימס גייט בדבלין, אירלנד, על ידי חברת ארתור גינס הבן ושות', החל משנת 1759. כיום הבירה מבושלת גם על ידי זכיינים בארצות אחרות, אך מבקרים רבים טוענים כי במקרים אלו טעמה שונה. בירת גינס זמינה במספר סוגים : בירה גינס סטאוט מהחבית ("דראפט"). בירה גינס בבקבוק, הכוללת מנגנון פיזור גזים[1] (פטנט רשום) המדמה את טעם הבירה מהחבית. בירה גינס...

בנדיקטין - BENEDICTINE

בנדיקטין - ליקר על בסיס ברנדי המיוצר בצרפת מ-27 סוגי צמחים. הליקר מבוסס על אלכוהול נייטרלי שמופק מסוכר סלק, ובו מושרים עשבי התיבול השונים. כמו כן, הוא מיושן במשך מספר שנים בחביות עץ אלון. משך הכנת כל בקבוק הוא 7 שנים. ההיסטוריה של משקה הבנדיקטין החלה במהלך תקופת הרנסאנס כאשר נזיר בנדיקטיני יצר משקה המורכב מתערובת של 27 צמחים ותבלינים מארבעת קצוות העולם. המשקה הפך לפופולרי מאוד בחצר המלך ועד מהרה...

ג'יי בי - JB

וויסקי סקוטי מסוג בלנדד מבית קנוקנדו (Knockando). ההיסטוריה של הוויסקי הזה הולכת אחורה עד סוחר היין האיטלקי ג'קומו ג'וסטריני, שהגיע ללונדון ב- 1749 בעקבות אהבה לזמרת אופרה אנגליה. הוא הביא איתו מבולוניה כמה מרשמים למשקאות אלכוהוליים שונים, אותם רקח דודו, שהיה מזקק משקאות. ג'וסטריני מצא שותף שאיתו הקים עסק למסחר משקאות בלונדון, אדם בשם ג'ונסון. מאוחר יותר, בשנת 1760, הוא חזר...

גראנטס - GRANTS

בהכנת הוויסקי המעורבב יש למאסטר בלנדד תפקיד מכריע ביותר. נסיונו, מיומונותו, כישוריו וידיעותיו, באים לידי ביטוי בכל שלב. המאסטר בלנדד חייב לשלוט בסוגי הוויסקי השונים מאחר והוא עובד עם עשרות סוגי וויסקי בו זמנית. הויראטוזיות שלו היא להכיר ולצפות את התגובות של כל אחת מהפורמולות אותן הוא רוקח. הוויסקי המעורבב מורכב %02 - %05 וויסקי לתת נקי, ומ- %05 - %08 וויסקי מעורבב מסוגים ומיצרנים שונים, אותם בחר...

טישיניה בטעמים- TEICHENNE

טישינייה - שנפס, 20% אלכוהול. מיוצר בקטלוניה, ספרד.  מיוצר ע"י טיישנה, חברה ספרדית מן המובילות בעולם בייצור שנאפסים.   תהליך הייצור: מיוצר מתזקיק אלכוהול שהתקבל ממולסה. לאלכוהול זה מוסיפים תמציות פרי טבעי. בסוף התהליך מוסיפים מעט סירופ פרי, על מנת לרכך את המשקה ולאזנו. עובדות חשובות: שנאפס, שמוצאו מגרמניה, הוא במקור שם כולל למשקאות אלכוהוליים לבנים, שזוקקו מתסיסת פירות (ברנדי). בעבר זוקק השנפס...

קווה קרסטלינו - CAVA CRISTALINO

אזור קווה נמצא בקטלוניה שבצפון מזרח ספרד.באזור זה מייצרים יינות מבעבעים איכותיים.הקווה מיוצרת לפי חוקי הייצור הקפדניים של השמפניה הצרפתית.זני הענבים לבנים שמהם מייצרים את הקווה הם: מאקאבאו, וויורה, פארלדה, קסארלו ושרדונה. זני הענבים אדומים: גרנש ומונסטרל (מורבד). תהליך יצור קווה זני ענבים 50% מאקאבאו, 25% פארלדה, 25% קסארלו מהגפנים בפנדס - קטלוניה, אשר נבצרים בבציר ידני. תהליך ייצור היין:...

ג'וני ווקר רד לייבל - JOHNNIE WALKER

ג'וני ווקר הוא ויסקי סקוטי מסוג בלנדד (מורכב מערבוב של מספר סוגי ויסקי), במקור נקרא הוויסקי "ווקר'ס קילמרנוק ויסקי" (Walker's Kilmarnock Whiskey) ויוצר על ידי ג'ון (ג'וני) ווקר, זבן מקומי בעיר איירשייר שבסקוטלנד. הוא נהג למכור את הטובין במכולת הפרטית שהחזיק בבעלותו. למרות זאת, מי שהפך את הוויסקי הביתי של ווקר לנפוץ כל כך היו דווקא בנו, אלכסנדר, ונכדו - אלכסנדר ווקר השני. ווקר...

מילר - MILLER

מילר (Miller Genuine Draft) MGD הינה בירה מהחבית שעל-ידי תהליך ייחודי של סינון קר שומרת על טעמה ועל איכותה גם בבקבוק. מיוצרת מחליטת הלתת הראשוני של השעורה, מדגנים שנבחרים בקפידה. מילר היא בירה מסוג לאגר, קלה בטעמה ואינה מרירה, היא הבירה מס' - 2 הנמכרת בארה"ב. אחת הסיבות הנוספות להצלחתה הכבירה קשורה בהיותה ללא תוספות וחומרים משמרים.

הייניקן - HEINIKEN

מבשלת הבירה הבינלאומית, הייניקן, מגדילה את השקעותיה בחברת טמפו, ובתוך כך מעניקה טמפו את הזיכיון לייצר בארץ את מותג הבירה שלה, בירה הייניקן. הזיכיון יינתן ל-20 שנה והבירה תיחוצר במפעל החברה בנתניה. טמפו תעביר לחברה החדשה שתוקם את ייצור המשקאות הקלים והבירות שלה. אמצעי הייצור ונכסי הנדל"ן אשר אינם משמשים את פעילות הייצור יישארו בחברת האם. לדברי ז'ק בר, יו"ר טמפו: "המהלך הוא הצבעת אמון של היינקן...