טיצ'רס - TEACHER'S
בשנת 1830 התחתן בחור סקוטי בשם וויליאם טיצ'ר, עם הבת של הבוס שלו, בעל חנות מכולת גדולה בגלאזגו. חלפו מספר שנים, החנות עברה אליו בירושה והוא החל לערבב וויסקים שונים, לאחר 20 שנה, בעזרת בניו אדם וויליאם - הצליח להגיע לראש רשימת מכירות הוויסקי בגלאזגו. המאלט העיקרי בבלנדים של וויסקי טיצ'רס הוא "בונאהבן" (Bunnahabhain), וויסקי מאלט כבד ומעושן מהאיילה (Islay). וויסקי טיצ'רס היילנד קרים...
ייגרטרום - JAGERTRAUM
הייגרטרום הינו מתחרה של הייגרמייסטר הגרמני יתרונו הוא שיש עליו חותמת כשרות וניתן להשתמש בו באירועים בארץ. לעומת הייגרמייסטר שאיתו יש בעית כשרות כלשהי, הייגרטרום דומה נורא בטעמו לייגרמייסטר המקורי אך פחות איכותי ומרקם יותר סמיך ותרופתי המתכון הסודי של הייגרמיסטר הומצא כבר בשנת 1934 על ידי קורט מאסט. המתכון המדויק של רקיחת הייגרמיסטר מפורסם באתר- www.patet.com. נראה לכם באמת, יה פאתטים? המתכון נשאר...
ג'וני ווקר דאבל בלק - JONNIE WALKER DOUBLE BLACK
ג'וני ווקר דאבל בלאק. מדובר בוויסקי יוקרתי, שדרוג של הבלאק לייבל הידוע, עם טעם של עישון עמוק ואיכותי, מהסוג שמגיע רק מהתיישנות של כמה שנים טובות בחביות חרוכות היטב, מה שאומר שזה די דומה לבלק שאנו מכירים אך עם טעם יותר מיושן ואותנטי שקשה לא לאהוב. ג'וני ווקר (Johnnie Walker) הוא ויסקי סקוטי מסוג בלנדד (מורכב מערבוב של מספר סוגי ויסקי), המיוצר במבשלת דיאגאו שבקילמרנוק, סקוטלנד. כמו כן לחברת...
פיג'לינג - FEIGLING
משקה חדש וצעיר אשר החל את דרכו בגרמניה בשנת 1993, הוא מורכב מוודקה איכותית בשילבו של תמציות תאנים טבעיות. משקה שמצויין לשלב אותו בקוקטיליים , הוא מכיל 20%אלכוהול ונהפך לאחד המשקאות "החזקים" בפאבים.
בלנטיין - BALLANTINES
ויסקי (Whisky בסקוטלנד ובקנדה או Whiskey באירלנד ובארצות הברית) הוא משקה חריף נפוץ, המופק על ידי זיקוק סוגים שונים של דגנים אשר עברו תהליך הלתתה (תהליך בו מאפשרים לזרעי הדגן לנבוט ואז מייבשים אותם בחום גבוה ומפסיקים את הנביטה). לאחר הזיקוק, מיושן הנוזל בחביות עץ אלון לפרק זמן משתנה. אחוז האלכוהול ברוב מותגי הוויסקי עומד על 40. צריכת ויסקי, בדומה לצריכת משקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים...
אבסינט טרנט 60% - ABSINTHE 60%
על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...
גראנטס שרי קאסק וויסקי סקוטי
מזקקת גרנט'ס נמצאת עד עצם היום הזה בבעלות משפחתו של ויליאם גרנט המייסד, על השטח שרכש בשנת 1869. עובדה זו מאפשרת לאנשי הפיתוח של החברה יד חופשית לחדשנות ללא לחצים מבעלי מניות או בעלי עניין אחרים, שעלולים להסיט את תשומת הלב מהמשימה החשובה ביותר והיא – הפקת הוויסקי הטוב ביותר בכל זמן ובכל עת. בשנות ה- 70 של המאה הקודמת פרצו אנשי חברת גרנט'ס את הדרך עבור כל ענף המאלט וויסקי עם גלנפידיך, לאחר...
אבסינט 70% - ABSINTHE 70%
על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...
גלן גרנט - Glen Grant
גלן גרנט הינו וויסקי סקוטי המכיל 40% אלכוהול. יוצר לראשונה בשנת 1840 ע"י האחים ג'ון וג'יימס גראנט. מסופר כי שני האחים עסקו בהברחות לפני שפנו לייצור וויסקי. הוויסקי מיוצר בסקוטלנד בעיירה בשםRothes הנמצאת לגדות נהר SPY. מיקום המזקקה נבחר בגלל חומרי הגלם האיכותיים הנמצאים באזור זה: שעורה, כבול ומים טהורים מתוקים הנובעים מסלעי האזור. גלן גראנט הוא אחד מסוגי הוויסקי הראשונים ששווקו, מחוץ...
גורדון - GORDONS
מותג הג'ין המוביל והנמכר בעולם נוסד ב-1769 בלונדון על ידי סקוטי בשם אלכסנדר גורדון . ההקפדה על איכות הזיקוק באביק זיקוק היתה אחד מאבני הדרך של גורדון מעוד מזקקים ספורים בימים ההם בדרך ליצירת סגנון הג'ין הנפוץ כיום הלונדון דריי ג'ין. באותה תקופה רוב היצרנים יצרו ג'ין לא מזוקק היטב, לא טהור ובעל טעמי לוואי שכדי להסוות אותם הוסיפו למוצר סוכר. הג'ין של גורדון בזכות איכותו...
וויסקי מהו??
ויסקי (Whisky בסקוטלנד ובקנדה או Whiskey באירלנד ובארצות הברית) הוא משקה חריף נפוץ, המופק על ידי זיקוק סוגים שונים של דגנים אשר עברו תהליך הלתתה (תהליך בו מאפשרים לזרעי הדגן לנבוט ואז מייבשים אותם בחום גבוה ומפסיקים את הנביטה). לאחר הזיקוק, מיושן הנוזל בחביות עץ אלון לפרק זמן משתנה. אחוז האלכוהול ברוב מותגי הוויסקי עומד על 40. צריכת ויסקי, בדומה לצריכת משקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים...
קוקטיילים
קוקטייל הינו תרכובת של שני משקאות אלכוהוליים לפחות ( וודקה עם תפוזים, לדוגמא, איננה קוקטייל אלא mix drink ). השם קוקטייל : cocktail מורכב משתי מילים ומשמעו : זנב תרנגול , על שום קישוט המשקה שהיה דומה בצורתו לזנב של תרנגול. כיום קיימים בעולם אינספור קוקטיילים , חלקם וריאציות של קוקטיילים אחרים ומאות ספרים בנושא יספקו אלפי דוגמאות לתרכובות מוצלחות יותר או פחות של משקאות שונים. עם זאת , ישנה קבוצה...