ג'ק דניאלס- JACK DANIELS
ג'ספר ניוטון דניאלס או ג'ק דניאלס (Jasper "Jack" Newton Daniel באנגלית) (1850 - 1911), היה מייסדה של מזקקת הויסקי של ג'ק דניאל בטנסי. נולד בספטמבר, אך ככל הנראה אף אחד לא יודע את תאריך הולדתו המדויק. אם שנת הולדתו הידועה (1850) אכן נכונה, ייתכן כי היה יצרן ומזקק ויסקי מורשה כבר בגיל 16, זאת מכיוון שבעלי המזקקה אשר נושאת עד היום את שמו טוענים כי הוקמה ב-1866. רישומים נוספים קובעים...
פיג'לינג - FEIGLING
משקה חדש וצעיר אשר החל את דרכו בגרמניה בשנת 1993, הוא מורכב מוודקה איכותית בשילבו של תמציות תאנים טבעיות. משקה שמצויין לשלב אותו בקוקטיליים , הוא מכיל 20%אלכוהול ונהפך לאחד המשקאות "החזקים" בפאבים.
פרנג'ליקו - FRANGELICO
פרנג'ליקו (Frangelico) הוא ליקר אגוזים איטלקי עם תוספת קרמל, המכיל 24 אחוז אלכוהול. הליקר נוצר בשנת 1980 על–ידי חברה איטלקית. כדי לייחד את המשקה הוענקה לבקבוק דמות נזיר וכדי לבאר בחירה זו טענה החברה כי הוא מבוסס, כביכול, על ליקר אגוזים ופירות יער שיצר נזיר מן מאה ה-17 בשם אנג'ליקו. באיטלקית, משמעות המילה fra היא "אח", כלומר נזיר. כאשר מחברים את השם האח אנג'ליקו מקבלים פרנג'ליקו....
בלנטיין - BALLANTINES
ויסקי (Whisky בסקוטלנד ובקנדה או Whiskey באירלנד ובארצות הברית) הוא משקה חריף נפוץ, המופק על ידי זיקוק סוגים שונים של דגנים אשר עברו תהליך הלתתה (תהליך בו מאפשרים לזרעי הדגן לנבוט ואז מייבשים אותם בחום גבוה ומפסיקים את הנביטה). לאחר הזיקוק, מיושן הנוזל בחביות עץ אלון לפרק זמן משתנה. אחוז האלכוהול ברוב מותגי הוויסקי עומד על 40. צריכת ויסקי, בדומה לצריכת משקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים...
גראנטס שרי קאסק וויסקי סקוטי
מזקקת גרנט'ס נמצאת עד עצם היום הזה בבעלות משפחתו של ויליאם גרנט המייסד, על השטח שרכש בשנת 1869. עובדה זו מאפשרת לאנשי הפיתוח של החברה יד חופשית לחדשנות ללא לחצים מבעלי מניות או בעלי עניין אחרים, שעלולים להסיט את תשומת הלב מהמשימה החשובה ביותר והיא – הפקת הוויסקי הטוב ביותר בכל זמן ובכל עת. בשנות ה- 70 של המאה הקודמת פרצו אנשי חברת גרנט'ס את הדרך עבור כל ענף המאלט וויסקי עם גלנפידיך, לאחר...
אבסינט טרנט 60% - ABSINTHE 60%
על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...
אבסינט 70% - ABSINTHE 70%
על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...
דוליס - DOOLEY'S
זהו הליקר האלכוהולי הראשון בעל ארומת טופי המשולב בוודקה איכותית, אשר ידוע בכל העולם בשל מתיקותו היחודיית. הוא מכיל 17% אלכוהול. צורת הגשה : בכוס אולדפאשן נקי או עם תוספת קרח או כתוספת לקפה.
גלן גרנט - Glen Grant
גלן גרנט הינו וויסקי סקוטי המכיל 40% אלכוהול. יוצר לראשונה בשנת 1840 ע"י האחים ג'ון וג'יימס גראנט. מסופר כי שני האחים עסקו בהברחות לפני שפנו לייצור וויסקי. הוויסקי מיוצר בסקוטלנד בעיירה בשםRothes הנמצאת לגדות נהר SPY. מיקום המזקקה נבחר בגלל חומרי הגלם האיכותיים הנמצאים באזור זה: שעורה, כבול ומים טהורים מתוקים הנובעים מסלעי האזור. גלן גראנט הוא אחד מסוגי הוויסקי הראשונים ששווקו, מחוץ...
לימונצ'לו - LIMONCELLO
לימונצ'לו הינו ליקר לימונים שמקורו בדרום איטליה, במיוחד באזור מפרץ נאפולי וחופה של אמלפי, אך הוא מצוי גם בסיציליה ובסרדיניה. הליקר מיוצר מקליפות לימונים בתוספת אלכוהול, מים וסוכר ויש המוסיפים גם מיץ לימון. הלימונצ'לו קל יחסית להכנה מחומרים ביתיים, ורבים באיטליה ובסיציליה נוהגים לכבד את אורחיהם בלימונצ'לו ביתי לאחר הארוחה. נהוג להגיש את הלימונצ'לו קר עד קר מאוד.
גורדון - GORDONS
מותג הג'ין המוביל והנמכר בעולם נוסד ב-1769 בלונדון על ידי סקוטי בשם אלכסנדר גורדון . ההקפדה על איכות הזיקוק באביק זיקוק היתה אחד מאבני הדרך של גורדון מעוד מזקקים ספורים בימים ההם בדרך ליצירת סגנון הג'ין הנפוץ כיום הלונדון דריי ג'ין. באותה תקופה רוב היצרנים יצרו ג'ין לא מזוקק היטב, לא טהור ובעל טעמי לוואי שכדי להסוות אותם הוסיפו למוצר סוכר. הג'ין של גורדון בזכות איכותו...
טאבון פוקצ'ות ופיצות
עמדה פרונטלית עם טאבון אבן. אנו פותחים את הבצקים ומכינים את הפיצות במקום עם שלל תוספות מגוונות, חומרי הגלם שלנו ה האיכותיים ביותר, 100% מוצרלה וגבינה צהובה. מבחר תוספות : אנטיפסטי, זיתי קלמטה, בצל ירוק/ סגול, פטריות שמפניון, תירס, עגבניות, גבינת פטה ועוד... ממרחים : רוטב פיצה, רוטב שמנת פטריות, פסטו, שמן זית, ממרח זיתים ועוד. תבלינים : זעתר, אורגנו, שום וצ'ילי חריף. מוגש על כלים...