בומביי - BOMBAY
ג'ין נפלא ופופולארי בעל שיטת ייצור ייחודית וקפדנית. כל עשרת התבלינים המרכיבים את התערובת הבוטאנית מוטבעים בצד הבקבוק התכול. בתוך שנים ספורות כבר הציף הג'ין את הערים באנגליה. מגמה זו נמשכה עד למחצית המאה ה-18 וכונתה מגפת הג'ין. להפיכת הג'ין מתרופה למגפה תרמו שני גורמים עיקריים. הראשון, תהליך ייצור פשוט אשר כלל זיקוק אלכוהול מכל הבא ליד, וערבובו עם תבלינים (בעיקר ערער) שהסוו את...
קוואנטרו - COINTREAU
בשנת 1849 שני אחים, שניהם קונדיטורים מפורסמים , אדולף ואדוארד-ז'אן קואנטרו (Cointreau), הקימו מזקקה בעיירה אנג'רס (Angers) באזור אנז'ו (אזור עמק הלואר) בצרפת. הם ייצרו ליקר תוך שימוש בפירות האזור. ב- 1875 אדוארד קואנטרו, בנו של אדוארד-ז'אן, ייצר ליקר ייחודי בטעמים מרירים-מתוקים מקליפות תפוזים, מסוגים שונים של תפוזים, אותם ייבש בשמש. לליקר קרא קואנטרו. הליקר שהתקבל היה צלול...
סטולי עלית - STOLICHNAYA ELIT
מקום הייצור – רוסיה רקע - סטולי עלית מחזירה לחיים מסורת קיסרית , עתיקת יומין, ע"י חשיפה של סוד בן מאות שנים: שיטת הייצור של וודקה אולטרא פרמיום – וודקה שהוכנה במיוחד לשושלת הצאר ופמלייתו. תהליך ייצור – שיטת "הסינון בהקפאה"("freeze out"): שיטת ייצור ייחודית , שהתפתחה במהלך המאות האחרונות. סטולי עלית משלבת בין מסורת הייצור הישנה לבין המודרניזציה של היום . בעבר, במהלך ימי הקור הרוסי, הידוע, הוציאו...
ג'ק סילבר - JACK SILVER
ג'ספר ניוטון "ג'ק" דניאל, נולד בשנת 1850 כצעיר מבין 10 אחים ואחיות. בגיל 7 ג'ק הצעיר החל לעבוד אצל דן קול, כומר לותרני אשר בבעלותו הייתה מזקקת וויסקי על גדות נהר הלוס. במהלך השנים הבאות, ג'ק למד כל מה שיכל לגבי ייצור וויסקי. בחודש ספט', שנת 1863, לאחר לחצים רבים מצד משפחתו והקהילה הנוצרית, דן קול מוכר את המזקקה לג'ק דניאל, בהיותו בן 13 בלבד. ג'ק דניאל'ס, הוויסקי...
ייגרטרום - JAGERTRAUM
הייגרטרום הינו מתחרה של הייגרמייסטר הגרמני יתרונו הוא שיש עליו חותמת כשרות וניתן להשתמש בו באירועים בארץ. לעומת הייגרמייסטר שאיתו יש בעית כשרות כלשהי, הייגרטרום דומה נורא בטעמו לייגרמייסטר המקורי אך פחות איכותי ומרקם יותר סמיך ותרופתי המתכון הסודי של הייגרמיסטר הומצא כבר בשנת 1934 על ידי קורט מאסט. המתכון המדויק של רקיחת הייגרמיסטר מפורסם באתר- www.patet.com. נראה לכם באמת, יה פאתטים? המתכון נשאר...
מאליבו - MALIBU
ליקר קוקוס מפורסם שמיוצר באיים הקריביים, הוא מבוסס על רום, חלב קוקוס וסוכר. הוא מאופיין כמשקה קיצי ומשמש כבסיס לקוקטליים רבים. הוא החל את דרכו בשנת 1980 כאשר פרץ מגבולות האיים והגיע לארצות הברית, והתפרסם בעיקר בזכות הבקבוק הלבן החלק שלו עם ציור השמש ושני עצי הדקל. ישנם ארבעה סוגים שונים של המשקה : הראשון, המפורסם בבקבוק הלבן, השני, בבקבוק צהוב בטעם אננס, השלישי, בבקבוק כתום בטעם מנגו והרביעי,...
ג'וני ווקר דאבל בלק - JONNIE WALKER DOUBLE BLACK
ג'וני ווקר דאבל בלאק. מדובר בוויסקי יוקרתי, שדרוג של הבלאק לייבל הידוע, עם טעם של עישון עמוק ואיכותי, מהסוג שמגיע רק מהתיישנות של כמה שנים טובות בחביות חרוכות היטב, מה שאומר שזה די דומה לבלק שאנו מכירים אך עם טעם יותר מיושן ואותנטי שקשה לא לאהוב. ג'וני ווקר (Johnnie Walker) הוא ויסקי סקוטי מסוג בלנדד (מורכב מערבוב של מספר סוגי ויסקי), המיוצר במבשלת דיאגאו שבקילמרנוק, סקוטלנד. כמו כן לחברת...
דוליס - DOOLEY'S
זהו הליקר האלכוהולי הראשון בעל ארומת טופי המשולב בוודקה איכותית, אשר ידוע בכל העולם בשל מתיקותו היחודיית. הוא מכיל 17% אלכוהול. צורת הגשה : בכוס אולדפאשן נקי או עם תוספת קרח או כתוספת לקפה.
מידורי - MIDORI
ליקר מלון המיוצר בצרפת ומכיל 20% אלכוהול. המידורי הראשון יוצר ביפן בשנת 1964, אך היה מעט שונה מזה שאנו מכירים היום. בשנים אלו, עמל המפעל על שיפורו של המוצר והתאמתו לשוק העולמי. ב-1971 ערך איגוד הברמנים הבינלאומי את התחרות הקוקטיילים השנתית שלו בטוקיו. בזמן שהותם של המארגנים ביפן, נערך להם סיור במפעל חברת סנטורי. תוך כדי הסיור משך את תשומת ליבם ליקר חדש בפיתוח, שהיה ירוק עז ובטעם מלון שלא נראה...
קווארבו גולד - JOSE CUERVO GOLD
קוארבו קרוי על שמו של חוזה קוארבו שהיה יצרן הטקילה הראשון בעולם. עד היום מייצרת מזקקת "לה רוחניה" שנפתחה על ידיו, טקילה "קוארבו" משובח. חלק מקמפיין ה"קוארבו" נועד להעלאת המודעות למושג upper"" לשתייה אלכוהולית שתפקידה להעלות את מצב הרוח והאנרגיות
דיאט קוקה קולה - DIET COCA COLA
דיאט קוקה קולה (אנגלית Diet Coca-Cola או Diet Coke) הוא משקה קולה דיאטטי פופולרי, המיוצר ומשווק ברחבי תבל על-ידי חברת קוקה-קולה וזכייניה. משקאות קולה דיאטטיים דומים מיוצרים ומשווקים גם על-ידי חברות מתחרות.
טקילה מהי??
טֶקילה היא משקה אלכוהולי חזק ממשפחת המשקאות הלבנים המיוצר אך ורק באזורים ספציפיים בחמש מדינות שבמקסיקו, בעיקר בסביבות העיר טקילה, במדינת חאליסקו שבמקסיקו. הטקילה מיוצרת מהליבה של שיח מדברי הנקרא אגבה כחולה (שם מדעי Agave tequilana) הנפוץ במקסיקו (הוא אינו סוג של קקטוס). המותג טקילה הינו בשליטת הממשלה המקסיקנית. כדי לייצר טקילה יש לעמוד בסט תקנות מפורט הנאכף על ידי מועצת ויסות הטקילה המקסיקנית....