אבסולוט - ABSOLUT
אבסולוט היא וודקה שבדית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית'. אבסולוט היא וודקה שבדית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית'. בשנת 1979 החליטה לצאת החברה אל מחוץ גבולות שבדיה וצפון אירופה ולהיכנס לשוק האמריקאי, באחד ממסעי הפרסום הבולטים היותר שנערכו מעולם והתבסס בעיקר על...
קורונה - CORONA
בירה קורונה היא בירה המיוצרת במקסיקו על ידי מבשלות Grupo Modelo, ומשווקת למרבית מדינות העולם. "קורונה" היא מותג הבירה השלישי בעולם מבחינת מכירות אחרי Bud ו-Bud Light. סיפור ההצלחה של בירה "קורונה" החל במקרה, כאשר בשנת 1981 הפכה במהירות לבירה הנמכרת ביותר בקליפורניה ללא כל פעילות שיווקית [1]. כיום, בירה קורונה היא הבירה המיובאת הנמכרת ביותר בשוק האמריקאי [2] ומוכרת בו ככפליים מהמתחרה, היינקן....
טובורג גרין - Tuborg Green
סיפורה של טובורג מתחיל בשנת 1873 כאשר קבוצה קטנה של אנשי עסקים ובנקאים חברו יחדיו לקניית מתחם בניינים צפונית לעיר קופנהגן העונה לשם "Tuborg". המשקיעים ביקשו להקים מבשלת בירה לצרכי יצוא ובמאי 1873 ייסדו את "Tuborg Factories Ltd.". בירה טובורג חיזקה את מעמדה בשוק המקומי עם הכנסת בירה לאגר לשוק הדני. המבשל האגדי של טובורג, האנס בקוולד, השיק בראשון למאי 1880 את "טובורג פילסנר". זמן קצר לאחר השקת...
ייגרטרום - JAGERTRAUM
הייגרטרום הינו מתחרה של הייגרמייסטר הגרמני יתרונו הוא שיש עליו חותמת כשרות וניתן להשתמש בו באירועים בארץ. לעומת הייגרמייסטר שאיתו יש בעית כשרות כלשהי, הייגרטרום דומה נורא בטעמו לייגרמייסטר המקורי אך פחות איכותי ומרקם יותר סמיך ותרופתי המתכון הסודי של הייגרמיסטר הומצא כבר בשנת 1934 על ידי קורט מאסט. המתכון המדויק של רקיחת הייגרמיסטר מפורסם באתר- www.patet.com. נראה לכם באמת, יה פאתטים? המתכון נשאר...
סאוטרן קומפורט - SOUTHERN COMFORT
ליקר אמריקאי מתוק ועתיק, המבוסס בניגוד לדעה הרווחת על אלכוהול נייטרלי המתובל ביותר מ- 100 סוגים שונים של תבלינים. הליקר כשר. הטעם בולט של הליקר הוא אפרסק ותפוז. צורת הגשה: בכוס אולדפאשן נקי או עם קרח.
לף בלונד - LEFFE BLONDE
זוהי בירה יבשה, פירותית, מעט מתובלת, מלאה וקרמתית. קיים בה שילוב משולם של חוזקה ועדינות. המרירות שבה עדינה, עוברת בכל חלל הפה ומשאירה טעם עדין בסוף. לארומה קורטוב מאלטיות ההופכת את הבירה לליווי המושלם בארוחה הכוללת נקניק מעושן או מאכלים חמצמצים.
אוניקום - UNICUM
אוניקום (בהונגרית: Unicum) הוא ליקר עשבים מתוק-מריר שפותח לפני למעלה מ-200 שנה. הוא אפריטיף ודג'סטיף ונחשב למשקה הלאומי של הונגריה מאז 1840, ובעבר היה המשקה הלאומי של האימפריה האוסטרו הונגרית. האוניקום מיוצר על ידי חברת צוואק (Zwack) לפי מתכון שנשמר בסוד אך ידוע שמכיל יותר מ-40 סוגי עשבים והוא מיושן חצי שנה בחביות מעץ אלון. אחד ממאפייניו המוכרים הוא צורת הבקבוק המיוחדת: בקבוק נמוך ופחוס שעל...
סטלה - STELLA
סטלה ארטואה הוא מותג של בירה שמקורה בבלגיה. הבירה היא בירת לאגר כהה מעט מסוג פילסנר המבושלת בתסיסה תחתית. הבירה מכילה כמות של 5.2% אלכוהול בנפח ובעלת ארומה עשירה וטעם מריר. הבירה יוצרה לראשונה בשנת 1366 בלוון ועד עכשיו שם ממוקמת המבשלה הראשית. בישראל משווקת הבירה על ידי טמפו משקאות כבירה יוקרתית.
לף בראון - LEFFE BROWN
לף ברון היא יותר מרירה משמעותית מלף בלונד (ב-50%) אך מכילה כמעט אותו אחוז אלכוהול. מרירות הבירה מאוזנת על ידי מתיקותו של הסוכר החום המגיע מהשעורה הקלויה ומותאמת לארומה העשירה של הקרמל הקלוי והמומס. שילוב נפלא זה של מתיקות וחריפות הופך את בירה לף ברון לליווי המושלם בארוחה הכוללת מאכלים בעלי אופי חמוץ מתוק.
אבסינט טרנט 60% - ABSINTHE 60%
על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...
אבסינט 70% - ABSINTHE 70%
על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...
גלן פידיך 15 שנה - GLENFIDDICH 15
גלן פידיך 15 סולרה ריזרב - Glenfiddich Solera Reserve 15 Year Old הסולרה ריזרב הוא, לעניות דעתי, אחד ממותגי הוויסקי מאלט הטובים שיש. שיטת הסולרה מוכרת יותר כשיטת היישון של יינות השרי המפורסמים מספרד, והקישור לגלן פידיך הוא מפתיע: הפידיך סולרה ריזרב מיושן תחילה בחביות שרי, דהיינו חביות עץ אלון שבעבר יושנו בהן יינות שרי. לאחר מכן, מיושן הוויסקי בחביות בורבון, דהיינו חביות שיושן בהן קודם לכן וויסקי...