בירה מהי??
בירה הוא שם המתאר מספר משקאות חריפים שונים המיוצרים בתהליך של תסיסה, בדרך כלל של שעורה או דגנים אחרים. תהליך ייצור הבירה (וגם של משקאות אלכוהוליים אחרים) נקרא בישול (מכאן הביטוי מבשלות בירה). בירה יוצרה לראשונה לפני 6,000 שנים לפחות, במספר תרבויות עתיקות ששכנו במזרח התיכון, כמו מצרים העתיקה ומסופוטמיה. מקור המילה בירה אינו ברור, אך ככל הנראה מקור המילה במילה הלטינית biber, משקה או שיקוי. מכיוון...
פור רוזס - FOUR ROSES
פור רוזס המזקקה הוקמה ב- 1888 על ידי פול ג'ונס. בשנות ה- 40 נקנתה על ידי הקונצרן הקנדי סיגראם. ב- 2002 נמכרה המזקקה למבשלת הענק היפנית קירין. במשך מספר שנים היה הוויסקי זמין אך ורק בשוקי אירופה ויפן, ונמכר בארצות הברית רק בקנטקי עצמה. הסיבה לכך הייתה נעוצה בעובדה שכמויות הוויסקי שהיו ביישון והתבגרות במחסני החברה לא הספיקו לכיסוי השוק האמריקאי. רק באפריל 2007 הוכנס הבורבון הזה גם לניו יורק....
בנדיקטין - BENEDICTINE
בנדיקטין - ליקר על בסיס ברנדי המיוצר בצרפת מ-27 סוגי צמחים. הליקר מבוסס על אלכוהול נייטרלי שמופק מסוכר סלק, ובו מושרים עשבי התיבול השונים. כמו כן, הוא מיושן במשך מספר שנים בחביות עץ אלון. משך הכנת כל בקבוק הוא 7 שנים. ההיסטוריה של משקה הבנדיקטין החלה במהלך תקופת הרנסאנס כאשר נזיר בנדיקטיני יצר משקה המורכב מתערובת של 27 צמחים ותבלינים מארבעת קצוות העולם. המשקה הפך לפופולרי מאוד בחצר המלך ועד מהרה...
ג'יי בי - JB
וויסקי סקוטי מסוג בלנדד מבית קנוקנדו (Knockando). ההיסטוריה של הוויסקי הזה הולכת אחורה עד סוחר היין האיטלקי ג'קומו ג'וסטריני, שהגיע ללונדון ב- 1749 בעקבות אהבה לזמרת אופרה אנגליה. הוא הביא איתו מבולוניה כמה מרשמים למשקאות אלכוהוליים שונים, אותם רקח דודו, שהיה מזקק משקאות. ג'וסטריני מצא שותף שאיתו הקים עסק למסחר משקאות בלונדון, אדם בשם ג'ונסון. מאוחר יותר, בשנת 1760, הוא חזר...
אולד בריסטר -OLD BARRISTER
בלנדד סקוטש וויסקי, 40% אלכוהול. מקום ייצור: סקוטלנד. רקע: מיוצר ע"י אחת מחברות הוויסקי הגדולות והאיכותיות ביותר בסקוטלנד. תהליך הייצור: מיוצר מבלנד של מספר סוגי וויסקי המגיעים מכל רחבי סקוטלנד, שעברו תהליך התיישנות של 3 שנים בחביות עץ, וביחד משתלבים לוויסקי מעט כהה בצבעו עם טעמי מאלט מודגשים. איך שותים: נקי בכוס שוט, בכוס וויסקי, עם קרח, כבסיס לקוקטיילים
דובונה - DUBONNET
דובונה (Dubonnet) הוא אפריטיף צרפתי מבוסס יין המיוצר החל משנת 1846. דובונה אינו וורמוט, כפי שנהוג לחשוב, שכן, צמח הלענה אינו בין מרכיביו. דובונה מיוצר ב-2 גרסאות: רוג' (Rouge) - משקה בצבע אדום עז, המופק מתערובת יינות אדומים ולבנים. זוהי הגרסה הפופולארית ביותר. דובונה בלאנק (Blanc) - גירסה פחות פופולארית, המופקת מתערובת יינות לבנים.
טישיניה בטעמים- TEICHENNE
טישינייה - שנפס, 20% אלכוהול. מיוצר בקטלוניה, ספרד. מיוצר ע"י טיישנה, חברה ספרדית מן המובילות בעולם בייצור שנאפסים. תהליך הייצור: מיוצר מתזקיק אלכוהול שהתקבל ממולסה. לאלכוהול זה מוסיפים תמציות פרי טבעי. בסוף התהליך מוסיפים מעט סירופ פרי, על מנת לרכך את המשקה ולאזנו. עובדות חשובות: שנאפס, שמוצאו מגרמניה, הוא במקור שם כולל למשקאות אלכוהוליים לבנים, שזוקקו מתסיסת פירות (ברנדי). בעבר זוקק השנפס...
אבסולוט פייטים - ABSOLUT RED
אבסולוט היא וודקה שבדית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית'. אבסולוט היא וודקה שבדית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית'. בשנת 1979 החליטה לצאת החברה אל מחוץ גבולות שבדיה וצפון אירופה ולהיכנס לשוק האמריקאי, באחד ממסעי הפרסום הבולטים היותר שנערכו מעולם והתבסס בעיקר על...
תבור סדרת הר - TAVOR
סדרת "הר" היא הסדרה החברותית של יקב תבור. בסדרה זו יינות זניים אדומים ולבנים, כולם מענבים איכותיים שנבצרו מהכרמים של יקב תבור. היינות בסדרת הר משמרים את הארומות והטעמים המקוריים של הזן ממנו עשוי כל יין. כדי להעניק ליינות בשלות נוספת מיישנים אותם למשך מספר חודשים במיכלים עם לוחות עץ (Staves) המעשירים ומעדנים אותם. היינות מוכנים לשתייה עם יציאתם לשוק ומתאימים לסגנון החיים המודרני, פותחים –שותים ולא...
קווה קרסטלינו - CAVA CRISTALINO
אזור קווה נמצא בקטלוניה שבצפון מזרח ספרד.באזור זה מייצרים יינות מבעבעים איכותיים.הקווה מיוצרת לפי חוקי הייצור הקפדניים של השמפניה הצרפתית.זני הענבים לבנים שמהם מייצרים את הקווה הם: מאקאבאו, וויורה, פארלדה, קסארלו ושרדונה. זני הענבים אדומים: גרנש ומונסטרל (מורבד). תהליך יצור קווה זני ענבים 50% מאקאבאו, 25% פארלדה, 25% קסארלו מהגפנים בפנדס - קטלוניה, אשר נבצרים בבציר ידני. תהליך ייצור היין:...
בייליס - BAILEYS
אייריש קרים בילייס הינו ליקר קפה אשר מוצאו הוא מירלנד. הוא ליקר על בסיס שמנת, ויסקי אירי וקפה. אחד מסוגי האייריש קרים הידועים ביותר הוא אייריש קרים של חברת בייליס, שהיה הראשון שיוצר בשנת 1974. בתהליך הייצור של הליקר מחשמלים את המולקולות של השמנת והויסקי כדי שלא תיפרדנה זו מזו. נהוג לשתות אייריש קרים במגוון דרכים: כמשקה נקי, עם קרח, כחלק מקוקטייל או כתוספת לקפה במקום חלב וסוכר.
קווארבו בלק - COERVO BLACK
קוורבו בלק מדליון כמו דברים חשוכים, אבל במובן החיובי של המילה. קוורבו בלאק מדליון צילום׃ יחסי ציבורגרסה נוספת לטקילה הפופולרית. הבלאק מדליון, למבינים בטקילה, היא דרגת ה"אנייחו" של קווארבו. משמע – יישון של 18 חודשים בחבית עץ. הבנות שתו את הטקילה וקצת התבלבלו. "אני בכלל שונאת וויסקי", היה המשפט הראשון ששמענו – אבל לפני שהספקנו להרים גבה מישהי אחרת נחלצה לעזרה: "האפטר טייסט מזכיר לי דברים חשוכים,...