אבסינט טרנט 60% - ABSINTHE 60%
על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...
גלן פידיך 15 שנה - GLENFIDDICH 15
גלן פידיך 15 סולרה ריזרב - Glenfiddich Solera Reserve 15 Year Old הסולרה ריזרב הוא, לעניות דעתי, אחד ממותגי הוויסקי מאלט הטובים שיש. שיטת הסולרה מוכרת יותר כשיטת היישון של יינות השרי המפורסמים מספרד, והקישור לגלן פידיך הוא מפתיע: הפידיך סולרה ריזרב מיושן תחילה בחביות שרי, דהיינו חביות עץ אלון שבעבר יושנו בהן יינות שרי. לאחר מכן, מיושן הוויסקי בחביות בורבון, דהיינו חביות שיושן בהן קודם לכן וויסקי...
אבסינט 70% - ABSINTHE 70%
על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה...
גלן גרנט - Glen Grant
גלן גרנט הינו וויסקי סקוטי המכיל 40% אלכוהול. יוצר לראשונה בשנת 1840 ע"י האחים ג'ון וג'יימס גראנט. מסופר כי שני האחים עסקו בהברחות לפני שפנו לייצור וויסקי. הוויסקי מיוצר בסקוטלנד בעיירה בשםRothes הנמצאת לגדות נהר SPY. מיקום המזקקה נבחר בגלל חומרי הגלם האיכותיים הנמצאים באזור זה: שעורה, כבול ומים טהורים מתוקים הנובעים מסלעי האזור. גלן גראנט הוא אחד מסוגי הוויסקי הראשונים ששווקו, מחוץ...
אפטר שוק קינמון - AFTER SHOCK
הלא הוא האפטרשוק.האפטרשוק המקורי הנו ליקר קינמון המיוצר בארה"ב ומכיל 40% אלכוהול. ייחודיותו של משקה זה הנה שלאחר לגימתו נוצרת הרגשת חום רב בגרון ולאחר נשימה קלה הרגשת קור רב בגרון, ומכאן שמו – "אפטר שוק". צבעו אדום, וגם אותו נשתה קפוא ובלגימה אחת. בנוסף, ישנם עוד 2 טעמים למשקה זה – הכחול בטעם הדרים והירוק בטעם מנטה, אולם הקינמון הוא המומלץ, וגם המפורסם והנפוץ יותר.
גלן פידיך 12 קוּראן ריזרב - Glenfiddich Caoran Reserve
גלן פידיך 12 קוּראן ריזרב - Glenfiddich Caoran Reserve מותג חדש ונפלא. מדובר בגרסה הפשוטה של גלן פידיך, אותו וויסקי בן 12 שנה, אך להבדיל ממנו, הקּוראן מקבל פיניש בחביות עץ אלון מהאי איילה (Islay), אותו אי דרומית לסקוטלנד עליו שוכנות כמה מהמזקקות המפורסמות ביותר בסקוטלנד, ושממנו מגיעים, בדרך כלל, וויסקי מעושנים מאוד. כאות הערכה לגלן פידיך המקורי, אותו ייצרו בעזרת עשן כבול (אותו חומר אורגני הנותן...
קווארבו גולד - JOSE CUERVO GOLD
קוארבו קרוי על שמו של חוזה קוארבו שהיה יצרן הטקילה הראשון בעולם. עד היום מייצרת מזקקת "לה רוחניה" שנפתחה על ידיו, טקילה "קוארבו" משובח. חלק מקמפיין ה"קוארבו" נועד להעלאת המודעות למושג upper"" לשתייה אלכוהולית שתפקידה להעלות את מצב הרוח והאנרגיות
ואן גוך טעמים- VAN GOGH
וודקה ואן גוך, בבעלות חברת Luctor הבינלאומית, הינה וודקה אולטרא פרימיום המיוצרת במזקקה המלכותית Dirkzwager בהולנד. קיימת בטעמים : אננס, אסאי, דבל אספרסו, קוקוס, מלון, בננה וקרמל. תהליכי היצור ורכיבי הוודקה נבררים ונבדקים בקפידה רבה, החל משלב בחירת גרעיני החיטה, דרך איכות המים וכלה בשיטות הסינון הידניות. תהליך הזיקוק הוא רב-שלבי, דודי וכולל סינון דרך לוחות פחם פעיל. הוודקה מבשילה במכלים תת...
באקרדי - BACRDI
רום הוא משקה אלכוהולי חזק המופק מתוצרי לוואי של קנה הסוכר, כגון דבשה ומיץ קנה הסוכר, בתהליך של תסיסה וזיקוק. לרום ריח עז אופייני וטעם מתקתק במקצת, עם תכולת אלכוהול גבוהה (40% ברום סטנדרטי). מרבית הרום מיוצר בארצות הים הקריבי ובשפך הנהר דמררה בדרום אמריקה. ארצות אחרות בהן רום מיוצר הן אוסטרליה, הודו ומושבות צרפתיות לשעבר באוקיינוס ההודי. קיימים מספר סוגי רום: רום בהיר משמש לשתייה (ישירות, או על...
בר מתוקים מומלץ לאירועים
יש לכם אירוע מיוחד בקרוב ואתם רוצים שהוא יהיה מוצלח ביותר? אם כך, אנחנו ממליצים לכם לחשוב, בין היתר, מה בדיוק תגישו בו. זה נכון שתוכלו להגיש אוכל טוב ואלכוהול מוצלח, אך מה עם בר מתוקים לאירועים? בר מתוקים זה מסוג אותם הדברים שכל האורחים שלכם יתלהבו מהם כך שלא כדאי יהיה לוותר על האפשרות הזאת. לאילו אירועים מתאים בר מתוקים וכיצד ניתן לשלב אותו בכל סגנון אירוע ולהפתיע בגדול? על שאלה זו...
ביפיטר - BEEFEATER
מופק משיפון, שעורה או חיטה, בתוספת תמצית פירותיו של שיח הערער ("ג'וניפר", ומכאן השם ג'ין), ולעתים נוספים לתערובת גם צמחי תבלין כאניס וקימל. על טעמו של הג'ין, כמו הוודקה, בדרך כלל אי אפשר להתענג בצורתו הנקייה, כי הוא יבש ואלכוהולי מדי. נוהגים להגישו בלוויית משקה קל, מתוק-מריר, כמו מי טוניק (ג'ין טוניק) או ג'ינג'ר אייל. וכן, זהו המרכיב המרכזי בקוקטייל הקלאסי דריי מרטיני...
וודקה מהי??
וודקה (מרוסית: Bодка) הוא משקה חריף חסר צבע ממשפחת המשקאות הלבנים, המופק באמצעות התססה, זיקוק של דגנים או של סלק. מלבד כמויות זניחות של חומרי ריח, וודקה מכילה בעיקר מים ואלכוהול (אתנול). כמות האתנול בוודקה נעה בין 35% ל-70% מהנפח, ובדרך כלל הכמות היא 40%. וודקה היא משקה עתיר אלכוהול, לכן השפעת המשקה על האדם ניכרת כבר לאחר שתייה של כמות מעטה. עיקר תפוצתה של הוודקה ברוסיה, במדינות מזרח אירופה...