j b - תוצאות חיפוש

הנסי - HENNESSY V.S.O.P

ההסטוריה של הנסי מתחילה בחייל הצעיר הנסי, שבסך הכל רצה לשתות קצת וויסקי. וויסקי הוא לא מצא, אבל הוא גילה את הקוניאק והתאהב. תחילתה של אגדה סיפורנו מתחיל בשנת 1720 כאשר חייל אירי בשם ריצ'רד הנסי נשלח בשרות מלך צרפת לגדות נהר השראנט בחבל קוניאק שבצרפת, כחלק ממשלחת צבאית שמטרתה היתה להגן על המלך לואי ה-15. לאחר שסיים את שרותו הצבאי, הוא קיבל את שכרו בצורת חלקת אדמה בקוניאק. הנסי, שככל האירים...

קווה קרסטלינו - CAVA CRISTALINO

אזור קווה נמצא בקטלוניה שבצפון מזרח ספרד.באזור זה מייצרים יינות מבעבעים איכותיים.הקווה מיוצרת לפי חוקי הייצור הקפדניים של השמפניה הצרפתית.זני הענבים לבנים שמהם מייצרים את הקווה הם: מאקאבאו, וויורה, פארלדה, קסארלו ושרדונה. זני הענבים אדומים: גרנש ומונסטרל (מורבד). תהליך יצור קווה זני ענבים 50% מאקאבאו, 25% פארלדה, 25% קסארלו מהגפנים בפנדס - קטלוניה, אשר נבצרים בבציר ידני. תהליך ייצור היין:...

ג'וני ווקר רד לייבל - JOHNNIE WALKER

ג'וני ווקר הוא ויסקי סקוטי מסוג בלנדד (מורכב מערבוב של מספר סוגי ויסקי), במקור נקרא הוויסקי "ווקר'ס קילמרנוק ויסקי" (Walker's Kilmarnock Whiskey) ויוצר על ידי ג'ון (ג'וני) ווקר, זבן מקומי בעיר איירשייר שבסקוטלנד. הוא נהג למכור את הטובין במכולת הפרטית שהחזיק בבעלותו. למרות זאת, מי שהפך את הוויסקי הביתי של ווקר לנפוץ כל כך היו דווקא בנו, אלכסנדר, ונכדו - אלכסנדר ווקר השני. ווקר...

קווארבו בלק - COERVO BLACK

קוורבו בלק מדליון כמו דברים חשוכים, אבל במובן החיובי של המילה. קוורבו בלאק מדליון צילום׃ יחסי ציבורגרסה נוספת לטקילה הפופולרית. הבלאק מדליון, למבינים בטקילה, היא דרגת ה"אנייחו" של קווארבו. משמע – יישון של 18 חודשים בחבית עץ. הבנות שתו את הטקילה וקצת התבלבלו. "אני בכלל שונאת וויסקי", היה המשפט הראשון ששמענו – אבל לפני שהספקנו להרים גבה מישהי אחרת נחלצה לעזרה: "האפטר טייסט מזכיר לי דברים חשוכים,...

פרנט ברנקה- FERNET BRANKA

ביטר, 40% אלכוהול. מקום הייצור: מילאנו, איטליה. רקע: החברה הוקמה בשנת 1845. עוד לפני כן, מסופר על נערה בשם מריה סקאלה שהחלה לרקוח בביתה תערובות של עשבי תיבול ולהם הייתה מוסיפה מעט אלכוהול עשוי מענבים. מאחר והמשקה שהתקבל היה מר מאוד, היא הניחה אותו להתיישן בחבית עץ אלון. מאוחר יותר, פוגשת מריה את אחד מבני משפחת ברנקה ומחליטה להינשא לו וגם, להעניק לנוזל המתיישן בחביות את שמו של חתנה ברנקה....

בקס - BECKS

בירה מסוג פילזנר, סופר פרימיום, הידועה בכל העולם בשל איכותה. מיוצרת כבר קרוב ל- 150 שנה ממרכיבים טבעים בלבד ועל פי אותה מסורת. בקס הינה בירת היצוא מס' 1 של גרמניה, נמכרת ביותר מ- 100 מדינות בעולם. כשרה בהשגחת הרב ד"ר בינימין ברזילי מברמן גרמניה.

בייליס - BAILEYS

אייריש קרים בילייס הינו ליקר קפה אשר מוצאו הוא מירלנד. הוא ליקר על בסיס שמנת, ויסקי אירי וקפה. אחד מסוגי האייריש קרים הידועים ביותר הוא אייריש קרים של חברת בייליס, שהיה הראשון שיוצר בשנת 1974. בתהליך הייצור של הליקר מחשמלים את המולקולות של השמנת והויסקי כדי שלא תיפרדנה זו מזו. נהוג לשתות אייריש קרים במגוון דרכים: כמשקה נקי, עם קרח, כחלק מקוקטייל או כתוספת לקפה במקום חלב וסוכר.

למברוסקו - LAMBRUSCO

Lambrusco הוא זן ענבים איטלקי, שנתן את שמו ליין מוגז בשיטה טבעית, עדין מאוד, שהאיטלקים מכנים "פריזנטה", כלומר מבעבע עדין. הוא מאוד פופולרי באיטליה - וכדאי לכם לנסות אותו גם כאן. יין מבעבע ב"שיטה טבעית" אומר שהבועות שביין נוצרות על ידי תסיסה של שמרים, ולא על ידי דחיסה של גז (כמו במשקאות קלים, למשל). גודל הבועות בלמברסקו קטן יותר מזה של יינות מבעבעים בשיטת שמפן. ההבדל הוא בכך שהתסיסה בשמפן היא...

ג'וני ווקר שחור- JONNIE WALKER

ג'וני ווקר (Johnnie Walker) הוא ויסקי סקוטי מסוג בלנדד (מורכב מערבוב של מספר סוגי ויסקי), המיוצר במבשלת דיאגאו שבקילמרנוק, סקוטלנד. כמו כן לחברת ג'וני ווקר יש 6 סוגי ויסקי שכל אחד מהם מיושן בחביות עץ אלון. החברה מוכרת למעלה מ-120 מיליון בקבוקי ויסקי בעולם בכל שנה, בכ-200 מדינות והויסקי שלה נחשב לוויסקי בעל התפוצה הרחבה ביותר בעולם. במקור נקרא הוויסקי "ווקר'ס קילמרנוק ויסקי"...

ג'ימסון - JAMESON

ג'יימסון הוא וויסקי אירי מסוג בלנדד (דהיינו כזה המורכב מערבוב של מספר וויסקים שונים, מחביות שונות), המופק מתערובות של מאלט (דגנים אשר עברו תהליך ליתות) ומדגנים שלא הפכו למאלט. ג'יימסון הוא וויסקי אירי מסוג בלנדד (דהיינו כזה המורכב מערבוב של מספר וויסקים שונים, מחביות שונות), המופק מתערובות של מאלט (דגנים אשר עברו תהליך ליתות) ומדגנים שלא הפכו למאלט. שעורה הינה מרכיב עיקרי לתהליך הכנת...

אבסולוט טעמים - ABSOLUT

אבסולוט היא וודקה שבדית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית'. אבסולוט היא וודקה שבדית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית'. בשנת 1979 החליטה לצאת החברה אל מחוץ גבולות שבדיה וצפון אירופה ולהיכנס לשוק האמריקאי, באחד ממסעי הפרסום הבולטים היותר שנערכו מעולם והתבסס בעיקר על...

קרלסברג - CARLSBERG

קרלסברג הוא מותג של בירה שמקורה בדנמרק. המבשלה הראשית של קרלסברג נמצאת בקופנהגן, ומבשלות נוספות פזורות ברחבי העולם. מרבית הבירה המיוצרת על ידי קרלסברג היא בירת לאגר בהירה, מטיפוס פילזנר. חברת קרלסברג נוסדה בקופנהגן על ידי ג'ייקוב ג'ייקובסן בשנת 1847. ב-1875 הוקמה בסמוך למבשלה זו מעבדת מחקר, ובה בודד ב-1883 השמר שמשמש עד היום לייצור בירת לאגר. שמו של השמר הוא Saccharomyces carlsbergensis,...