אתנול - תוצאות חיפוש

אתנול מרכיב עיקרי במשקה שלנו...

אתנול (באנגלית: Ethanol) הוא תרכובת אורגנית ממשפחת הכוהלים, שנוסחתה CH3CH2OH. זהו הכוהל הפשוט ביותר לאחר מתנול. אתנול מצוי בכל המשקאות החריפים, והוא זה שמקנה להם את השפעתם הפיזיולוגית על גוף האדם. הדומיננטיות הרבה של האתנול בקרב משפחת הכוהלים, וכן ההשפעה הרבה של המשקאות החריפים על התרבות האנושית, הביאו לכך שבשפת היום-יום מכונה האתנול כוהל או אלכוהול, כמייצג הראשי של המשפחה כולה (הכוללת אלפי...

בירה מהי??

בירה הוא שם המתאר מספר משקאות חריפים שונים המיוצרים בתהליך של תסיסה, בדרך כלל של שעורה או דגנים אחרים. תהליך ייצור הבירה (וגם של משקאות אלכוהוליים אחרים) נקרא בישול (מכאן הביטוי מבשלות בירה). בירה יוצרה לראשונה לפני 6,000 שנים לפחות, במספר תרבויות עתיקות ששכנו במזרח התיכון, כמו מצרים העתיקה ומסופוטמיה. מקור המילה בירה אינו ברור, אך ככל הנראה מקור המילה במילה הלטינית biber, משקה או שיקוי. מכיוון...

וודקה מהי??

וודקה (מרוסית: Bодка) הוא משקה חריף חסר צבע ממשפחת המשקאות הלבנים, המופק באמצעות התססה, זיקוק של דגנים או של סלק. מלבד כמויות זניחות של חומרי ריח, וודקה מכילה בעיקר מים ואלכוהול (אתנול). כמות האתנול בוודקה נעה בין 35% ל-70% מהנפח, ובדרך כלל הכמות היא 40%. וודקה היא משקה עתיר אלכוהול, לכן השפעת המשקה על האדם ניכרת כבר לאחר שתייה של כמות מעטה. עיקר תפוצתה של הוודקה ברוסיה, במדינות מזרח אירופה...

קמפרי - CAMPARI

קמפרי (באיטלקית: Campari) הוא השם המסחרי של ליקר העשוי מתערובת של עשבים, צבעו אדום וטעמו מר-מתוק. הקמפרי מיוצר במילאנו מאז שנת 1862, או אז הוכן לראשונה ב"קפה קמפרינו" בעיר. המתכון המדויק להכנת הליקר לא שונה מעולם והוא מהווה סוד משפחתי של משפחת קמפרי. לפי קבוצת קמפרי, יצרנית המשקה, משמשים בהכנתו 86 סוגים של שורשי צמחים, עשבים, תבלינים ופירות. רכיבי הליקר מרוככים במים מזוקקים ואחר כך מעורבבים...