פרנט ברנקה- FERNET BRANKA 750 ml

ביטר, 40% אלכוהול. מקום הייצור: מילאנו, איטליה. רקע: החברה הוקמה בשנת 1845. עוד לפני כן, מסופר על נערה בשם מריה סקאלה שהחלה לרקוח בביתה תערובות של עשבי תיבול ולהם הייתה מוסיפה מעט אלכוהול עשוי מענבים. מאחר והמשקה שהתקבל היה מר מאוד, היא הניחה אותו להתיישן בחבית עץ אלון. מאוחר יותר, פוגשת מריה את אחד מבני משפחת ברנקה ומחליטה להינשא לו וגם, להעניק לנוזל המתיישן בחביות את שמו של חתנה ברנקה. תהליך הייצור: עשוי מתערובת של 40 סוגי עשבי תיבול ותבלינים, המגיעים מרחבי העולם, ומושרים באלכוהול. מיושן בחביות עץ אלון סלובני למשך שנה. עובדות חשובות: עד היום נחשבת נוסחת התבלינים במשקה לסוד שמור, ועוברת במשפחת ברנקה מדור לדור. פרנט ברנקה נחשב לדז'סטיף האיטלקי המפורסם ביותר, וידוע בכל העולם בזכות יכולתו הייחודית לעזור לעיכול ארוחה כבדה וניקוי החיך.
 

עוד מ"ביטר ואניס"