) AND 5709 IN (SELECT - תוצאות חיפוש

ג'ים בים - Jeam Bim

מקור הבורבון הוא במחוז בורבון שבקנטאקי, בו ייצרו וויסקי כבר מסוף המאה ה- 18. חומר הגלם העיקרי של הוויסקי הוא תירס – לא בגלל איכות, עקרון או סוד כלשהו, אלא משום שפשוט יש הרבה תירס בדרום ארה"ב. בעבר, רק וויסקי שיוצר במחוז בורבון היה יכול להיקרא בורבון, אך מאז שונה החוק ואת הבורבון ניתן לייצר בכל מקום בארה"ב. איך שלא יהיה, ה"מכורים" יגידו שרק בורבון שמיוצר בקנטאקי הוא 'הדבר האמיתי'. הבורבון...

שוופס מי טוניק - TONIC WATER

מי טוניק הוא משקה מוגז המכיל כינין. מי טוניק הינו פטנט אנגלי מאז 1858. מי טוניק הינם מים המכילים פחמן דו חמצני וכינין. הכינין יוצר אפקט מריר למשקה. מי טוניק הוא משקה פופולרי בערבובי משקאות (קוקטיילים) כמו ג'ין וטוניק, קמפרי וטוניק ועוד. כינין הוא חומר המופק מקליפת עץ הצינקונה הגדל בהרי האנדים אשר בפרו. את הכינין מפיקים מתמצית העלים. הכינין מוכר כתרופה נגד מלריה מאז המאה ה-17. כמו כן...

לריוס - LARIOS

ג'ין, 40% אלכוהול. מקום הייצור: מלגה, ספרד. רקע: משפחת לריוס רכשה ב 1916 את אחד היקבים המפורסמים במלגה, ספרד. ב- 1933 הרחיבה המשפחה את עסקיה והחלה לייצר ולשווק את ג'ין לריוס. תהליך הייצור: מיוצר על פי השיטה האנגלית המסורתית ותוך כדי הקפדה על שימוש בחומרי גלם טבעיים בלבד. מספר צמחים, שבניהם ערער, כוסברה, קליפות לימון ותפוז, גרניום ושקדים, מושרים במשך מספר שבועות בתוך אלכוהול טהור. לאחר...

חורטיצה - KHORTYTSA

חורטיצה - וודקה אוקראינית, מאוד חדשה יחסית בעולם הוודקות (היסטוריה שבד``כ לוקחת אותנו למאות הקודמות), מזקקה שהוקמה ב-2003, והצליחה מהר מאוד להגיע לתודעה, באופן יחסי. בארץ כמובן היא לא הרבה זמן פה, עדיין לא ממש מכירים אותה מעבר ל``חורטיצה, מה זה חורטיצה?!`` (מה קרה אחרי זה? נגמר להם הכסף לפרסום?!), ולדעתי מה שמפריע לה זה בעיקר הכיתוב האוקראיני ועיצוב הבקבוק שמשווה לוודקה מראה זוליקו. תכלס זו וודקה...

ברנייגר (ייגר דבש) - BARENJAGER

ליקר דבש איכותי המיוצר בגרמניה מתחילת המאה ה-15 על פי מתכון סודי העובר מדור לדור. פירוש שמו הוא צייד הדובים , והוא מכיל 35% אלכוהול וכשר לעומת חברו הייגר.

טולמור דיו - TULLAMORE DEW

טולמור דיו הינו ויסקי בלנדד אירי מהטובים והנפוצים ביותר בעולם. הויסקי זוקק לראשונה בשנת 1829 בעיירה הקטנה טולמור שבמחוז אופלי (Offaly) במרכזה של אירלנד. המילה Dew בשם מקורה בראשי תיבות של אחד הבעלים הראשונים: Daniel Edmond Williams. מדי שנה נמכרים למעלה מ- 2.5 מליון בקבוקים ביותר מ- 80 מדינות שונות. מייקל ג'קסון, מבקר הוויסקי הנודע אף כינה אותו "הוויסקי האירי המעודן והאנין מכולם". הבלנד...

בירה מהי??

בירה הוא שם המתאר מספר משקאות חריפים שונים המיוצרים בתהליך של תסיסה, בדרך כלל של שעורה או דגנים אחרים. תהליך ייצור הבירה (וגם של משקאות אלכוהוליים אחרים) נקרא בישול (מכאן הביטוי מבשלות בירה). בירה יוצרה לראשונה לפני 6,000 שנים לפחות, במספר תרבויות עתיקות ששכנו במזרח התיכון, כמו מצרים העתיקה ומסופוטמיה. מקור המילה בירה אינו ברור, אך ככל הנראה מקור המילה במילה הלטינית biber, משקה או שיקוי. מכיוון...

פור רוזס - FOUR ROSES

פור רוזס המזקקה הוקמה ב- 1888 על ידי פול ג'ונס. בשנות ה- 40 נקנתה על ידי הקונצרן הקנדי סיגראם. ב- 2002 נמכרה המזקקה למבשלת הענק היפנית קירין. במשך מספר שנים היה הוויסקי זמין אך ורק בשוקי אירופה ויפן, ונמכר בארצות הברית רק בקנטקי עצמה. הסיבה לכך הייתה נעוצה בעובדה שכמויות הוויסקי שהיו ביישון והתבגרות במחסני החברה לא הספיקו לכיסוי השוק האמריקאי. רק באפריל 2007 הוכנס הבורבון הזה גם לניו יורק....

סוודקה - SVEDKA

איסבקו, חברה ישראלית למשקאות בע"מ , מציגה את מותג הוודקה העולמי, "סוודקה". וודקה סוודקה מיוצרת בשוודיה, והינה וודקה חדשה יחסית בשוק הוודקות העולמי (בת 8 שנים בלבד, ובארץ 3 שנים). למרות שוודקה "סוודקה" חדשה יחסית בשוק, היא נחשבת לאחת הוודקות המובילות והאיכותיות בעולם בתחום, ואף דורגה כמותג מוביל בארצות הברית על ידי המגזין המקצועי והיוקרתי ביותר - Market Watch . בנוסף להצלחתה בכל רחבי ארצות הברית...

גינס - GUINNESS

גינס היא סוג של בירה כהה ("פורטר") המבושלת במבשלת סנט ג'יימס גייט בדבלין, אירלנד, על ידי חברת ארתור גינס הבן ושות', החל משנת 1759. כיום הבירה מבושלת גם על ידי זכיינים בארצות אחרות, אך מבקרים רבים טוענים כי במקרים אלו טעמה שונה. בירת גינס זמינה במספר סוגים : בירה גינס סטאוט מהחבית ("דראפט"). בירה גינס בבקבוק, הכוללת מנגנון פיזור גזים[1] (פטנט רשום) המדמה את טעם הבירה מהחבית. בירה גינס...

בנדיקטין - BENEDICTINE

בנדיקטין - ליקר על בסיס ברנדי המיוצר בצרפת מ-27 סוגי צמחים. הליקר מבוסס על אלכוהול נייטרלי שמופק מסוכר סלק, ובו מושרים עשבי התיבול השונים. כמו כן, הוא מיושן במשך מספר שנים בחביות עץ אלון. משך הכנת כל בקבוק הוא 7 שנים. ההיסטוריה של משקה הבנדיקטין החלה במהלך תקופת הרנסאנס כאשר נזיר בנדיקטיני יצר משקה המורכב מתערובת של 27 צמחים ותבלינים מארבעת קצוות העולם. המשקה הפך לפופולרי מאוד בחצר המלך ועד מהרה...

הוגרדן - HOEGAARDEN

הוגרדן (Hoegaarden) היא בירה בלגית ידועה שמה שמייחד אותה הוא ארומה מעניינת שקשה להגדירה על הכתב. ארומה זו מזכירה לי קצת קינמון, אחרים אמרו לי שהיא מזכירה להם ריח פירות. ארומה זו מצויה בכל סוגי הבירה של הוגרדן. אדם וחוה היא אחד מני רבות מסוגי הבירה של הוגרדן. יש בה 8.8% אלכוהול, צבעה כהה ועל הבקבוק מתנוסס ציור של אדם וחוה טועמים מהפרי האסור.