הוגרדן - HOEGAARDEN
הוגרדן (Hoegaarden) היא בירה בלגית ידועה שמה שמייחד אותה הוא ארומה מעניינת שקשה להגדירה על הכתב. ארומה זו מזכירה לי קצת קינמון, אחרים אמרו לי שהיא מזכירה להם ריח פירות. ארומה זו מצויה בכל סוגי הבירה של הוגרדן. אדם וחוה היא אחד מני רבות מסוגי הבירה של הוגרדן. יש בה 8.8% אלכוהול, צבעה כהה ועל הבקבוק מתנוסס ציור של אדם וחוה טועמים מהפרי האסור.
ג'יי בי - JB
וויסקי סקוטי מסוג בלנדד מבית קנוקנדו (Knockando). ההיסטוריה של הוויסקי הזה הולכת אחורה עד סוחר היין האיטלקי ג'קומו ג'וסטריני, שהגיע ללונדון ב- 1749 בעקבות אהבה לזמרת אופרה אנגליה. הוא הביא איתו מבולוניה כמה מרשמים למשקאות אלכוהוליים שונים, אותם רקח דודו, שהיה מזקק משקאות. ג'וסטריני מצא שותף שאיתו הקים עסק למסחר משקאות בלונדון, אדם בשם ג'ונסון. מאוחר יותר, בשנת 1760, הוא חזר...
גראנטס - GRANTS
בהכנת הוויסקי המעורבב יש למאסטר בלנדד תפקיד מכריע ביותר. נסיונו, מיומונותו, כישוריו וידיעותיו, באים לידי ביטוי בכל שלב. המאסטר בלנדד חייב לשלוט בסוגי הוויסקי השונים מאחר והוא עובד עם עשרות סוגי וויסקי בו זמנית. הויראטוזיות שלו היא להכיר ולצפות את התגובות של כל אחת מהפורמולות אותן הוא רוקח. הוויסקי המעורבב מורכב %02 - %05 וויסקי לתת נקי, ומ- %05 - %08 וויסקי מעורבב מסוגים ומיצרנים שונים, אותם בחר...
דובונה - DUBONNET
דובונה (Dubonnet) הוא אפריטיף צרפתי מבוסס יין המיוצר החל משנת 1846. דובונה אינו וורמוט, כפי שנהוג לחשוב, שכן, צמח הלענה אינו בין מרכיביו. דובונה מיוצר ב-2 גרסאות: רוג' (Rouge) - משקה בצבע אדום עז, המופק מתערובת יינות אדומים ולבנים. זוהי הגרסה הפופולארית ביותר. דובונה בלאנק (Blanc) - גירסה פחות פופולארית, המופקת מתערובת יינות לבנים.
אבסולוט פייטים - ABSOLUT RED
אבסולוט היא וודקה שבדית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית'. אבסולוט היא וודקה שבדית על בסיס חיטה המיוצרת מאז שנת 1879 ומכילה 40 אחוז אלכוהול. במקור יוצרה על ידי לארס אולסון סמית'. בשנת 1979 החליטה לצאת החברה אל מחוץ גבולות שבדיה וצפון אירופה ולהיכנס לשוק האמריקאי, באחד ממסעי הפרסום הבולטים היותר שנערכו מעולם והתבסס בעיקר על...
טישיניה בטעמים- TEICHENNE
טישינייה - שנפס, 20% אלכוהול. מיוצר בקטלוניה, ספרד. מיוצר ע"י טיישנה, חברה ספרדית מן המובילות בעולם בייצור שנאפסים. תהליך הייצור: מיוצר מתזקיק אלכוהול שהתקבל ממולסה. לאלכוהול זה מוסיפים תמציות פרי טבעי. בסוף התהליך מוסיפים מעט סירופ פרי, על מנת לרכך את המשקה ולאזנו. עובדות חשובות: שנאפס, שמוצאו מגרמניה, הוא במקור שם כולל למשקאות אלכוהוליים לבנים, שזוקקו מתסיסת פירות (ברנדי). בעבר זוקק השנפס...
תבור סדרת הר - TAVOR
סדרת "הר" היא הסדרה החברותית של יקב תבור. בסדרה זו יינות זניים אדומים ולבנים, כולם מענבים איכותיים שנבצרו מהכרמים של יקב תבור. היינות בסדרת הר משמרים את הארומות והטעמים המקוריים של הזן ממנו עשוי כל יין. כדי להעניק ליינות בשלות נוספת מיישנים אותם למשך מספר חודשים במיכלים עם לוחות עץ (Staves) המעשירים ומעדנים אותם. היינות מוכנים לשתייה עם יציאתם לשוק ומתאימים לסגנון החיים המודרני, פותחים –שותים ולא...
קווה קרסטלינו - CAVA CRISTALINO
אזור קווה נמצא בקטלוניה שבצפון מזרח ספרד.באזור זה מייצרים יינות מבעבעים איכותיים.הקווה מיוצרת לפי חוקי הייצור הקפדניים של השמפניה הצרפתית.זני הענבים לבנים שמהם מייצרים את הקווה הם: מאקאבאו, וויורה, פארלדה, קסארלו ושרדונה. זני הענבים אדומים: גרנש ומונסטרל (מורבד). תהליך יצור קווה זני ענבים 50% מאקאבאו, 25% פארלדה, 25% קסארלו מהגפנים בפנדס - קטלוניה, אשר נבצרים בבציר ידני. תהליך ייצור היין:...
הנסי - HENNESSY V.S.O.P
ההסטוריה של הנסי מתחילה בחייל הצעיר הנסי, שבסך הכל רצה לשתות קצת וויסקי. וויסקי הוא לא מצא, אבל הוא גילה את הקוניאק והתאהב. תחילתה של אגדה סיפורנו מתחיל בשנת 1720 כאשר חייל אירי בשם ריצ'רד הנסי נשלח בשרות מלך צרפת לגדות נהר השראנט בחבל קוניאק שבצרפת, כחלק ממשלחת צבאית שמטרתה היתה להגן על המלך לואי ה-15. לאחר שסיים את שרותו הצבאי, הוא קיבל את שכרו בצורת חלקת אדמה בקוניאק. הנסי, שככל האירים...
גריי גוס - GREY GOOSE
גריי גוס (Grey Goose) היא וודקה פרמיום צרפתית מהמובילות בעולם. היא מופקת משעורה המגיעה מאזור קוניאק (בו מיוצר גם משקה הקוניאק). המשקה מזוהה עם הבקבוק המיוחד שלו המכיל חלון בו נראים אגם ואווזי בר, כאשר מי האגם הם המשקה עצמו. על קידמת הבקבוק מצוירים חמישה אווזי בר שהם הסמל המסחרי של החברה. בשנת 2000 עברה החברה לידי בעלים אמריקאים. למרות זאת דגל צרפת עדיין מתנוסס על הבקבוק.
מילר - MILLER
מילר (Miller Genuine Draft) MGD הינה בירה מהחבית שעל-ידי תהליך ייחודי של סינון קר שומרת על טעמה ועל איכותה גם בבקבוק. מיוצרת מחליטת הלתת הראשוני של השעורה, מדגנים שנבחרים בקפידה. מילר היא בירה מסוג לאגר, קלה בטעמה ואינה מרירה, היא הבירה מס' - 2 הנמכרת בארה"ב. אחת הסיבות הנוספות להצלחתה הכבירה קשורה בהיותה ללא תוספות וחומרים משמרים.
קמפרי - CAMPARI
קמפרי (באיטלקית: Campari) הוא השם המסחרי של ליקר העשוי מתערובת של עשבים, צבעו אדום וטעמו מר-מתוק. הקמפרי מיוצר במילאנו מאז שנת 1862, או אז הוכן לראשונה ב"קפה קמפרינו" בעיר. המתכון המדויק להכנת הליקר לא שונה מעולם והוא מהווה סוד משפחתי של משפחת קמפרי. לפי קבוצת קמפרי, יצרנית המשקה, משמשים בהכנתו 86 סוגים של שורשי צמחים, עשבים, תבלינים ופירות. רכיבי הליקר מרוככים במים מזוקקים ואחר כך מעורבבים...