בר - תוצאות חיפוש

מדרס

מרכיבים: 1/2 1 וודקה ואז תוספת שווה עד לסוף הכוס של מיץ קרנברי ומיץ תפוזים . כוס: הי – בול קישוט: פלח תפוז ודובדבן אופן ההכנה: מוזגים את כל המרכיבים לכוס הי- בול עם קרח שלבי הכנה : 1. מכינים כוס הי- בול בתוספת קרח. 2. מוזגים את המשקה החריף תחילה ואז מוסיפים את המשקה הקל. 3. מקשטים בקישוט הרלוונטי ומגישים.

ג'ין מהו??

ג'ין (אנגלית: Gin) הוא משקה אלכוהולי חסר צבע ממשפחת המשקאות הלבנים המופק באמצעות התססה וזיקוק של דגנים. אין יודעים בוודאות מי יצר לראשונה את הג'ין (בדומה למרבית המשקאות האלכוהוליים), אך יש המשערים כי נוצר לראשונה על ידי הרופא והמדען (כימאי, פיזיולוג ואנטומאי) פרנציסקוס סילביוס מהולנד. הג'ין הוא פיתוח של משקה ההולנדי עתיק יומין בשם "חנייבר" או "ינייבר" (ערער), אשר טעמו העיקרי הוא כטעם...

קייפ קוד

מרכיבים: 1/2 1 וודקה ולמלא במיץ קרנברי עד לסוף הכוס . כוס: הי – בול קישוט: אופן ההכנה: מוזגים את כל המרכיבים לכוס הי- בול עם קרח שלבי הכנה : 1. מכינים כוס הי- בול בתוספת קרח. 2. מוזגים את המשקה החריף תחילה ואז מוסיפים את המשקה הקל. 3. מקשטים בקישוט הרלוונטי ומגישים.

AMARO DOLCE

30 וודקה קרנברי, 15 שנפס תות, 30 קמפרי, 15 מיץ לימון סחוט, 15 תרכיז סוכר, כפית סורבה פסיפלורה/30 סירופ פסיפלורה, וחצי לימון חתוך לקוביות. מועכים את הלימון בכוס אולדפאשן,מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הקמפרי. ממלאים את הכוס בקרח כתוש ומוסיפים את הקמפרי. אפרטיף מומלץ בטעמה של האשכולית האדומה בשילוב של מתיקות, מרירות וחשק לעוד.

קנטאקי סטריפ

רצועות פילה עוף ובצל בתיבולנו על הפלנצ'ה, המוגשות במיני בגט בליווי ירקות ורטבים.   העמדה מעוצבת ומאובזרת ברמה הגבוהה ביותר. המנה מוגשת עם ירקות: חסה, עגבנייה, בצל סגול, בצל מטוגן ומלפפון חמוץ. ובליווי רטבים: צ'ימיצ'ורי, טחינה, שום, אלף האיים, קטשופ, מיונז, חרדל, צ'ילי חריף וצ'ילי מתוק. בתוספת צ'יפס לצד המנה.

פילדלפיה סטריפ

רצועות אנטריקוט ובצל על הפלנצ'ה, המוגשות במיני בגט ולצד ירקות ורטבים.   העמדה מעוצבת ומאובזרת ברמה הגבוהה ביותר. המנה מוגשת עם ירקות: חסה, עגבנייה, בצל סגול, בצל מטוגן ומלפפון חמוץ. ולצד רטבים: צ'ימיצ'ורי, קטשופ, מיונז, חרדל, שום, אלף האיים, טחינה, צ'ילי חריף וצ'ילי מתוק. בתוספת צ'יפס לצד המנה.

לונג ביץ טי

מרכיבים: 1/2 וודקה , 1/2 רום , 1/2 ג`ין , 1/2 טריפל סק, 1 חמוץ מתוק ולמלא במיץ קרנברי עד לסוף הכוס . כוס: הי – בול קישוט: פלח לימון ודובדבן אופן ההכנה: מוזגים את כל המרכיבים ישירות לכוס הי - בול עם קרח. שלבי הכנה : 1. הכנת הכוס המתאימה והקישוט המתאים. 2. מוזגים את כל המשקאות לבלנדר , מוסיפים את הפירות וקרח. 3. מפעילים את הבלנדר על מצב LOW ומעבירים למצב HIGH. 4. מזיגה לכוס, קישוט והגשה...

כוסית אולטמטיבי

מרכיבים: מונין וניל (או פסיפלורה) וודקה פידג‘ קרנברי כוס: אולדפאשן קישוט: אופן ההכנה: כותשים לימונים עם כפית סוכר או שקית סוכר (בכוונה לא סאוור) מנה וודקה חצי מנה פידג‘ בשביל הטעם ולמלא בקרנברי לבחורות בלבד

ליקר מהו??

ליקר הוא משקה אלכוהולי חזק ומתוק, המבוסס לרוב על תזקיק אלכוהולי המתובל בחומרים מגוונים כגון: פירות, אגוזים, תבלינים, דבש, שמנת ושוקולד. ליקר מכיל לרוב בין 15% ל-55% אלכוהול. הליקרים כמעט תמיד אינם מיושנים, אם כי הם יכולים לעבור תקופת חיתון מסוימת כדי לאפשר לטעמים להתמזג. המילה ליקר מגיעה מהמילה הלטינית 'liquifacere' שפרושה "להתמוסס" ומתייחסת להתמוססות חומרי הטעם במשקה. בחלק מהארצות (ביחוד...

אתנול מרכיב עיקרי במשקה שלנו...

אתנול (באנגלית: Ethanol) הוא תרכובת אורגנית ממשפחת הכוהלים, שנוסחתה CH3CH2OH. זהו הכוהל הפשוט ביותר לאחר מתנול. אתנול מצוי בכל המשקאות החריפים, והוא זה שמקנה להם את השפעתם הפיזיולוגית על גוף האדם. הדומיננטיות הרבה של האתנול בקרב משפחת הכוהלים, וכן ההשפעה הרבה של המשקאות החריפים על התרבות האנושית, הביאו לכך שבשפת היום-יום מכונה האתנול כוהל או אלכוהול, כמייצג הראשי של המשפחה כולה (הכוללת אלפי...

האלכוהול בדתות שונות...

יהדות: בדת היהודית, היין נחשב למשקה חגיגי, ושתייתו נהוגה לשם ציונם של ימים קדושים ולשם חגיגתם של אירועים משמחים. היין הוא המשקה היחיד אשר זכה לברכה פרטית משלו: "ברוך אתה ה' אלקינו מלך העולם, בורא פרי הגפן". ברכה זו יש לומר לפני שתיית היין. ואם מביאים יין יותר משובח מהקודם אף מברכים: "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם הטוב והמיטיב". היין הוא מצרך הכרחי לשם קיומם של החגים והטקסים היהודיים:...

אלכוהול מאיפה הכל התחיל??

שתיית משקאות חריפים הייתה מנהג מקובל בקרב עמים רבים עוד בעת העתיקה. עפ"י התנ"ך, האדם הראשון שמתועדת שכרותו היה נח: "ויחל נח איש אדמה וייטע כרם ויישת מן היין וישכר" (בראשית ט' י"ח). עדויות לשתיית יין במזרח הקדום יש בשפע במקרא, בציורי קיר ותבליטים מצריים, וכן בשרידי מתקנים שנתגלו בארץ ישראל, ואשר שימשו בייצור יין. כדי חרס עבור יין, המעידים על ייצורו של משקה זה נמצאו בגאורגיה (מתוארכים כבני 8000...